Gmail voor Google Workspace activeren

Het internet laten weten waar de e-mailberichten voor uw bedrijf moeten worden bezorgd

Dit artikel is bedoeld voor personen die Google-services of -apparaten beheren voor een bedrijf, school of groep. Als u een persoonlijk account gebruikt (dat eindigt op @gmail.com), gaat u naar het Helpcentrum voor Google-accounts.

Waarom moet ik dit doen?

Als iemand een bericht stuurt naar verkoop@uw-bedrijf.com, zoekt de computer van de afzender de MX-records op van @uw-bedrijf.com om te bepalen waar het e-mailbericht moet worden bezorgd.

Voordat mensen in uw bedrijf Gmail kunnen gebruiken in uw Google Workspace-account, moet u de MX-records van uw domein aanpassen zodat inkomende berichten via de e-mailservers van Google worden gestuurd.

Hoe het werkt

Beginnershandleiding voor de aanmelding voor Google Workspace

Elk domein (zoals uw-bedrijf.com) heeft een aantal DNS-records die door iedereen op het internet kunnen worden bekeken. DNS-records geven computers informatie over hoe ze uw website kunnen vinden en waar ze de e-mails voor uw bedrijf naartoe moeten sturen.

• U krijgt de nieuwe MX-records in de Google Workspace-installatietool.
  • U logt in bij uw domeinregistreerder, verwijdert eventuele bestaande MX-records voor uw -domein waarmee berichten via uw huidige e-mailprovider worden gestuurd en voegt de MX-records van Google toe.
  • Nadat de MX-records van Google zijn gepubliceerd door uw domeinregistreerder wordt Gmail geactiveerd voor uw domein.

Google kan uw MX-records niet voor u wijzigen. Alleen de eigenaar van het domein kan dit doen.

Voordat u begint

Dit wordt niet makkelijk, maar we zijn er om u te helpen.

DNS-records bestaan al sinds het begin van het internet. De records wijzigen is een complexe taak en de stappen verschillen per domein. We hebben geprobeerd het zo makkelijk mogelijk te maken, maar het is mogelijk toch frustrerend voor u.

Lees deze tekst aandachtig door, we leiden u door de stappen.

Voorbereiden op de activatie van Gmail

• Elk bestaand e-mailadres in uw bedrijf moet worden gekoppeld aan een Google Workspace-account. Gebruik de installatietool om eventuele overige e-mailaccounts toe te voegen.
  • Zorg dat dit het juiste moment is om de MX-records te wijzigen. Het kan 48 uur duren voordat de nieuwe MX-records kunnen worden gevonden door de rest van het internet. Tijdens die periode kunnen berichten worden ontvangen via uw oude e-mailprovider.

U moet inloggen bij uw registreerder

Zorg voordat u aan de slag gaat dat u de account-ID en het wachtwoord heeft waarmee u kunt inloggen bij uw registreerder. Neem contact op met uw registreerder als u hulp nodig heeft met dat account.

Wie is mijn domeinregistreerder?

Je domeinregistreerder is meestal:

• Het bedrijf waar u uw -domein heeft gekocht.
  • Het bedrijf dat uw website host.

We kunnen je helpen je registreerder te vinden

De Google Workspace-installatietool openen

U moet deze taak uitvoeren in de Google Workspace-installatietool. Als u de tool nog niet heeft geopend in een ander tabblad, klikt u hieronder om deze te openen.

De installatietool openen

Belangrijk: We raden u sterk aan de instructies in de installatietool te volgen en alleen terug te keren naar deze pagina als u meer informatie nodig heeft.

Ik weet niet wat ik moet doen, ik heb hulp nodig

Ik zie een foutmelding als ik op de blauwe knop klik

De installatietool kan alleen worden gebruikt door Google Workspace- en Cloud Identity-beheerders. De tool werkt niet met andere Google-producten.

Zorg dat u bent ingelogd met een beheerdersaccount.

Er staat dat Gmail al is geactiveerd voor mijn domein

Uw MX-records zijn al ingesteld.

Voer een van deze acties uit als u dit artikel leest omdat uw bedrijf geen e-mails ontvangt:

Mijn e-mailadres eindigt op @gmail.com

Oeps! Zo te zien bent u hier verkeerd. Klik hier voor hulp bij problemen met @gmail.com.

Gmail activeren voor Google Workspace

1

De DNS-records openen

Voordat u begint: We hebben aangepaste instructies voor populaire domeinregistreerders. Zoek hier die van u.

(a)

Open een nieuw tabblad en log in bij uw domeinregistreerder met het account en wachtwoord waarmee u uw domein heeft gekocht of uw website beheert.

(b)

Ga naar het gedeelte waar u de MX-records van uw domein kunt updaten. Dit gedeelte moet een van de volgende labels hebben:

• DNS settings of DNS management
  • Mail settings
  • Advanced settings

Belangrijk: Als u problemen heeft met het vinden van MX-records, neemt u contact op met uw domeinregistreerder.

2

De MX-records van Google toevoegen

(a)

Bekijk uw bestaande DNS-records en verwijder eventuele MX-records die niet van Google zijn.

Afbeelding met een bestaande MX-record in een voorbeeld van een gebruikersinterface voor een generieke domeinregistreerder.

(b)

Maak een nieuwe record.

Afbeelding met de knop 'Nieuwe record' in een voorbeeld van een gebruikersinterface voor een generieke domeinregistreerder.

(c)

Vul de velden in voor de nieuwe MX-record.

Afbeelding met een voorbeeld van een gebruikersinterface voor een generieke domeinregistreerder.

• Kies MX voor het type record.
  • Zoek naar het veld Naam, Host of Alias. Typ @. (Als @ een fout veroorzaakt, laat u dit veld leeg.)
  • Zoek het veld Waarde, Antwoord, Bestemming of Server en voer smtp.google.com
  • Vul in het veld TTL de waarde 1 uur in. U kunt ook de standaardwaarde laten staan.
  • Voer 1 in het veld Priority in.

Opmerking: Als de Google MX-record wordt geweigerd door uw registreerder, voegt u een punt toe na de .COM.

MX-records toevoegen aan een subdomein

Als u een subdomein toevoegt aan een bestaand Google Workspace-account, vult u het subdomein in het veld Naam/Host/Alias van uw registreerder in.
Als uw nieuwe subdomein bijvoorbeeld support.uw-bedrijf.com is, voegt u support toe aan het veld Naam/Host/Alias. Vul @ niet in dit veld in.

Google Workspace vragen Gmail te activeren

(a)

Ga terug naar het browsertabblad met de Google Workspace-installatietool. (U kunt de tool opnieuw openen als u deze heeft gesloten.)

(b)

Scroll naar beneden en klik op Gmail activeren.

Belangrijk: Bij sommige registreerders duurt het langer om de MX-records te publiceren. Als de nieuwe records niet kunnen worden gevonden in de Google Workspace-installatietool, wacht u een uur en probeert u het opnieuw.

Als u meer hulp nodig heeft met de DNS-instellingen, neemt u contact op met uw registreerder. Zij zijn de experts voor het beheer van uw domein en helpen u graag.

U moet mogelijk even wachten en het opnieuw proberen

Bij sommige registreerders duurt het langer dan andere om het internet te laten weten dat u een nieuwe e-mailprovider heeft:

• Als Google Workspace de nieuwe MX-records niet kan vinden, komt u over een paar uur terug en klikt u nogmaals op de knop Activeren.
  • Nadat u Gmail heeft geactiveerd, kan het 48 uur duren voordat de updates zijn doorgevoerd. U blijft e-mails ontvangen in uw oude e-mailclient totdat de nieuwe MX-records zijn gevonden door de rest van het internet.

Aan de slag met Gmail

1. Log in op admin.google.com met uw gebruikersnaam en wachtwoord voor Google Workspace.
  2. Klik rechtsboven op de App Launcher and thenE-mail.

Gmail-beveiliging instellen

We raden u aan e-mailverificatie- en beveiligingsmethoden in te schakelen voor Gmail.

Praktische tips voor e-mailverificatie

We raden u aan altijd de volgende e-mailverificatiemethoden in te stellen voor uw domein:

• Met SPF kunnen servers controleren of berichten die afkomstig lijken te zijn uit een bepaald domein, ook echt zijn verstuurd via servers die zijn geautoriseerd door de eigenaar van het domein.
  • DKIM voegt een digitale handtekening toe aan elk bericht. Ontvangstservers kunnen zo controleren of berichten niet zijn vervalst en niet zijn gewijzigd tijdens de overdracht.
  • DMARC verifieert berichten met SPF en DKIM en beheert verdachte inkomende berichten.
Zie Spoofing, phishing en spam voorkomen voor uitgebreide stappen.

Heeft u hulp nodig?

Als u na 72 uur nog steeds hulp nodig heeft of als u de DNS-instellingen van uw domein niet kunt openen, neemt u contact op met uw domeinhost voor hulp.

Als u problemen met e-mailbezorging wilt oplossen, gaat u naar Problemen met MX-records oplossen voor informatie.

Google, Google Workspace en de gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC. Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken van de bedrijven waarmee ze in verband worden gebracht.