Fasthosts: Verifiera domänen

Tips! För enkelhetens skull kan du utöka stegen i artikeln och skriva ut den så att du har tillgång till informationen under verifieringsprocessen.

Varför måste jag verifiera domänen?

När du har verifierat att du äger domänen kan du börja använda Google-tjänsten, till exempel G Suite, G Suite Essentials eller Cloud Identity. Om du har G Suite kan du börja använda Gmail, Google Drive och alla andra tjänster som ingår på G Suite-kontot.

Hur verifierar jag?

När du registrerar dig för Google-tjänsten får du en verifieringspost som du kopierar och klistrar in i domäninställningarna (lagras normalt hos domänvärden).

Behöver du hjälp med verifiering? Kontakta supporten för G Suite för snabb och personlig hjälp som ingår i G Suite-prenumerationen. Support för Google Cloud är tillgänglig för kunder med support på Silver-, Gold- eller Platinum-nivån.

Steg 1: Få din unika verifieringspost

Om du redan har registrerat dig för G Suite men inte slutfört konfigurationen kan du fortsätta där du slutade.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna konfigurationsverktyget och klicka på Verifiera.

A red circle highlights the "Activate" option in the domain verification section.

3. Klicka på Fortsätt för att verifiera domänen med en TXT-post. Du kan även klicka på Byt verifieringsmetod om du behöver använda en annan metod.

En röd cirkel markerar knappen Fortsätt längst ned på sidan Så här fungerar det.

4. Klicka på Kopiera för att kopiera din unika verifieringspost.

En röd cirkel markerar knappen Kopiera bredvid TXT-verifieringsposten.

Steg 2: Logga in på domänvärden
  1. På sidan Verifiera din domän och konfigurera e-post i installationsguiden klickar du på länken för att öppna inloggningssidan för domänvärden på en ny flik.

Obs! Om installationsguiden inte innehåller en länk till din domän öppnar du Fasthosts®-webbplatsen på en ny flik. Ha installationsguiden öppen på den första fliken.

2. På startsidan för Fasthosts klickar du på Logga in uppe till höger.
  3. Under Kontrollpanel klickar du på Logga in på kontrollpanelen.
  4. Ange användarnamnet eller e-postadressen och lösenordet som du skapade när du köpte domänen från Fasthosts.
  5. Klicka på Logga in.

Om du inte känner till din kontoinformation kan du återställa lösenordet eller kontakta Fasthosts support.

Steg 3: Lägg till verifieringsposten i domänens DNS-poster
  1. Under Värd och domäner klickar du på Domännamn.

Under Värd och domäner har Domännamn valts.

2. Klicka på domännamnet som du vill verifiera för G Suite.
  3. Under Avancerad DNS klickar du på Konfigurera avancerad DNS.

En lista med dina DNS-poster visas.

4. I tabellen TXT-poster klickar du på Lägg till en TXT-post.
  5. Låt fältet Host Name (Värdnamn) vara tomt.
  6. I fältet Värde klistrar du in hela verifieringsposten som du kopierade i steg 1.
  7. Klicka på Spara.

Det kan ta upp till ett dygn innan ändringarna i DNS-inställningarna används på Internet. Det kan dock gå snabbare beroende på vilken värd som används.

Steg 4: Uppmana Google att verifiera
  1. Återgå till konfigurationsverktyget på administratörskonsolen och klicka på Verifiera.

A red circle highlights the "Activate" option in the domain verification section.

2. Klicka på Fortsätt och rulla sedan längst ned på nästa sida. Klicka på Verifiera min domän.

A red circle highlights the Verify My Domain button on Step 5. Add your TXT Record page of the wizard

G Suite: Nästa steg

Nu är det dags att konfigurera Gmail med G Suite-kontot.

1. Håll administratörskonsolen och domänvärdsidorna öppna.
  2. På en separat flik eller i ett separat fönster öppnar du anvisningarna för att konfigurera Gmail (MX-poster) med din värd.