Fasthosts: Verifiera domänen

Tips! För enkelhetens skull kan du utöka stegen i artikeln och skriva ut den så att du har tillgång till informationen under verifieringsprocessen.

Varför måste jag verifiera domänen?

När du har verifierat att du äger domänen kan du börja använda Google-tjänsten, som G Suite, Drive Enterprise eller Cloud Identity. Om du har G Suite kan du börja använda Gmail, Google Drive och alla andra tjänster som ingår på G Suite-kontot.

Hur verifierar jag?

När du registrerar dig för Google-tjänsten får du en verifieringspost som du kopierar och klistrar in i domäninställningarna (lagras normalt hos domänvärden).

Behöver du hjälp med verifiering? Kontakta support för snabb, personlig hjälp som ingår i din G Suite-prenumeration. Support för Google Cloud är tillgänglig för kunder med support på Silver-, Gold- eller Platinum-nivån.

Steg 1: Få din unika verifieringspost

Verifieringsposten visas i installationsguiden när du registrerar dig.

Använder du inte installationsguiden? Öppna Sök efter G Suite-installationsguiden för att hitta verifieringsposten. Kopiera din unika verifieringspost, återgå till den här artikeln och fortsätt till Steg 2: Logga in på domänvärden.

1. På sidan Verifiera domän och konfigurera e-post klickar du på Välj en annan metod och välj Lägg till en domänvärdpost.

Choose a Different Method drop-down menu

2. Från fältet Värde/svar/destination kopierar du hela den unika verifieringsposten.Fältet Värde/svar/destination visar ett exempel på verifieringsposten.

Tips! Om du behöver en CNAME-post istället för en TXT-post klickar du på Lägg till en CNAME-post i steget Lägg till en ny TXT-post i din domän.

Steg 2: Logga in på domänvärden
  1. På sidan Verifiera din domän och konfigurera e-post i installationsguiden klickar du på länken för att öppna inloggningssidan för domänvärden på en ny flik.

Obs! Om installationsguiden inte innehåller en länk till din domän öppnar du Fasthosts®-webbplatsen på en ny flik. Ha installationsguiden öppen på den första fliken.

2. På startsidan för Fasthosts klickar du på Logga in uppe till höger.
  3. Under Kontrollpanel klickar du på Logga in på kontrollpanelen.
  4. Ange användarnamnet eller e-postadressen och lösenordet som du skapade när du köpte domänen från Fasthosts.
  5. Klicka på Logga in.

Om du inte känner till din kontoinformation kan du återställa lösenordet eller kontakta Fasthosts support.

Steg 3: Lägg till verifieringsposten i domänens DNS-poster
  1. Under Värd och domäner klickar du på Domännamn.

Under Värd och domäner har Domännamn valts.

2. Klicka på domännamnet som du vill verifiera för G Suite.
  3. Under Avancerad DNS klickar du på Konfigurera avancerad DNS.

En lista med dina DNS-poster visas.

4. I tabellen TXT-poster klickar du på Lägg till en TXT-post.
  5. Låt fältet Host Name (Värdnamn) vara tomt.
  6. I fältet Värde klistrar du in hela verifieringsposten som du kopierade i steg 1.
  7. Klicka på Spara.

Det kan ta upp till ett dygn innan ändringarna i DNS-inställningarna används på Internet. Det kan dock gå snabbare beroende på vilken värd som används.

Steg 4: Uppmana Google att verifiera

1. Återgå till installationsguiden.
  2. Markera rutan Jag har sparat TXT-verifieringsposten eller klicka på Verifiera.
  3. Om du är G Suite-kund fortsätter du till Nästa steg för och konfigurerar Gmail.

G Suite: Nästa steg

Nu är det dags att konfigurera Gmail med G Suite-kontot.

1. Ha konfigurationsguiden och domänvärdens webbplats öppen.
  2. På en separat flik eller i ett separat fönster öppnar du anvisningarna för att konfigurera Gmail (MX-poster) med din värd.