Names.co.uk: Verifiera domänen

Tips! För enkelhetens skull kan du utöka stegen i artikeln och skriva ut den så att du har tillgång till informationen under verifieringsprocessen.

Varför måste jag verifiera domänen?

När du har verifierat att du äger domänen kan du börja använda Google-tjänsten, som Google Workspace, Essentials eller Cloud Identity. Om du har Google Workspace kan du börja använda Gmail, Google Drive och alla andra tjänster som ingår på kontot.

Hur verifierar jag?

När du registrerar dig för Google-tjänsten får du en verifieringspost som du kopierar och klistrar in i domäninställningarna (lagras normalt hos domänvärden).

Behöver du hjälp med verifiering? Kontakta Google Workspace-supporten för snabb och personlig hjälp som ingår i Google Workspace-prenumerationen. Support för Google Cloud är tillgänglig för kunder med support på Silver-, Gold- eller Platinum-nivån.

Steg 1: Få din unika verifieringspost

Om du redan har registrerat dig för Google Workspace men inte slutfört konfigurationen kan du fortsätta där du slutade.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna konfigurationsverktyget och klicka på Verifiera.

A red circle highlights the "Activate" option in the domain verification section.

3. Klicka på Fortsätt för att verifiera domänen med en TXT-post. Du kan även klicka på Byt verifieringsmetod om du behöver använda en annan metod.

En röd cirkel markerar knappen Fortsätt längst ned på sidan Så här fungerar det.

4. Klicka på Kopiera för att kopiera din unika verifieringspost.

En röd cirkel markerar knappen Kopiera bredvid TXT-verifieringsposten.

Steg 2: Logga in på domänvärden

1. På sidan Verifiera din domän och konfigurera e-post i installationsguiden klickar du på länken för att öppna inloggningssidan för domänvärden på en ny flik.
    Obs! Om guiden inte innehåller en länk till din domän klickar du här och öppnar webbplatsen Names.co.uk® på en ny flik. Installationsguiden förblir öppen på den första fliken.
  2. Klicka på Log In (Logga in) i det övre högra hörnet av webbplatsen för Names.co.uk.
  3. Ange e-postadressen och lösenordet som du skapade när du köpte din domän från Names.co.uk och klicka på Log In (Logga in).

Om du inte känner till din kontoinformation kan du återställa lösenordet eller kontakta supporten för names.co.uk.

Steg 3: Lägg till verifieringsposten i domänens DNS-poster
  1. Klicka på Control Panel (Kontrollpanelen) på webbplatsen för Names.co.uk.

Kontrollpanel

2. Under Domains Hosting (Domänvärd) klickar du på DNS Administration (DNS-administration).

Länken DNS-administration

3. Klicka på domännamnet du vill verifiera med G Suite. I det här exemplet använder vi domänen td-names.com, men du ser i stället ditt eget domännamn.

Domänlänk

Sidan Add/Modify DNS Zone (Lägg till/ändra DNS-zon) visas.

Names.co.uk Lägg till/ändra sida för DNS-zon

4. På sidan Add/Modify DNS Zone (Lägg till/ändra DNS-zon) går du till avsnittet A, CNAME, AAAA, TXT and NS records (A-, CNAME-, AAAA-, TXT- och NS-poster). I det här avsnittet ser du poster som de på den här bilden.

TXT-postnyckel

5. På nästa tomma rad lägger du till en ny TXT-post. Låt fältet Host Name (Värdnamn) vara tomt.
  6. Från rullgardinsmenyn Type (Typ) väljer du TXT.

TXT-alternativ

7. Klistra in verifieringsposten i fältet Result (Resultat).

TXT-postnyckel

8. Klicka på Save (Spara).

Sidan uppdateras och bekräftelsemeddelandet Thank You (Tack) visas i grönt för att bekräfta att TXT-posten har lagts till.

Obs! Det kan ta 24–48 timmar innan ändringen träder i kraft. När du går till nästa steg i konfigurationsguiden för G Suite börjar guiden omedelbart att försöka verifiera domänen genom att söka efter din nya TXT-post.

Steg 4: Uppmana Google att verifiera
  1. Återgå till konfigurationsverktyget på administratörskonsolen och klicka på Verifiera.

A red circle highlights the "Activate" option in the domain verification section.

2. Klicka på Fortsätt och rulla sedan längst ned på nästa sida. Klicka på Verifiera min domän.

A red circle highlights the Verify My Domain button on Step 5. Add your TXT Record page of the wizard

Google Workspace: Nästa steg

Nu är det dags att konfigurera Gmail med ditt Google Workspace-konto.

1. Håll administratörskonsolen och domänvärdsidorna öppna.
  2. På en separat flik eller i ett separat fönster öppnar du anvisningarna för att konfigurera Gmail (MX-poster) med din värd.