Verifiera domänen

Se till att ingen annan kan använda din domän med Google Workspace

Varför måste jag göra detta?

Vi vill inte att någon annan använder din -domän för att registrera sig för Google Workspace. Du kan hjälpa oss att skydda din domän genom att visa oss att du äger den.

Så här fungerar det

Nybörjarguide för registrering för Google Workspace

Varje domän (som ditt-företag.com) har en uppsättning DNS-poster som kan ses av alla på internet. DNS-posterna talar om för datorer hur de hittar din webbplats och vart ditt företags e-post ska levereras.

Det låter komplicerat – berätta bara grunderna

Nybörjarguide för registrering för Google Workspace

Varje domän (som ditt-företag.com) har en uppsättning DNS-poster som kan ses av alla på internet. DNS-posterna talar om för datorer hur de hittar din webbplats och vart ditt företags e-post ska levereras.

• Du kopierar en verifieringskod (kallas även TXT-post från Google Workspace-konfigurationsverktyget.
  • Du loggar in på domänregistraren och klistrar in verifieringskoden i DNS-posterna för -domänen.
  • När domänregistraren har publicerat din verifieringskod vet vi att du äger domänen.

Jag är en avancerad användare – visa tekniska detaljer

Du lägger nu till en TXT-post i DNS-inställningarna hos domänregistraren. Detta är den enklaste metoden för de flesta nya Google Workspace-administratörer.

Om du föredrar en annan verifieringsmetod kan du även använda konfigurationsverktyget för att:

• lägga till en CNAME-post hos domänregistraren. Detta liknar TXT-verifieringsmetoden som beskrivs nedan.
  • Om domänen inte har några MX-poster för en befintlig e-postleverantör kan du kanske använda en MX-post för att bekräfta att du äger domänen. Obs! Konfigurationsverktyget erbjuder enbart detta alternativ om domänen är kvalificerad för denna verifieringsmetod.

Om du vill använda en av dessa andra verifieringsmetoder klickar du på Byt verifieringsmetod när du öppnar konfigurationsverktyget.

Innan du börjar

Det är inte enkelt, men vi hjälper dig gärna.

DNS-poster har funnits sedan internet var nytt. Detta kan vara en krävande uppgift och stegen är olika för varje domän. Vi har försökt att göra det så enkelt som möjligt, men du kan bli frustrerad.

Läs noga så hjälper vi dig med varje steg!

Obs!

• Om du köpte din domän från en Google-partner när du registrerade dig för Google Workspace har din domän redan verifierats.
  • Om du använder Google Workspace Essentials-utgåvan går du hit istället.

Så här verifierar en domän

Vi har stegvisa anvisningar för många populära domänregistrarer.

HITTA ANVISNINGAR FÖR DIN DOMÄNREGISTRAR

Om du inte kommer ihåg vem din domänregistrar är — du kan få hjälp att identifiera domänregistraren eller hitta allmänna steg om din registrar inte finns med på listan. Dessa alternativ ger samma resultat.

Om du köpte domänen via Google – domänen verifieras automatiskt och du behöver inte göra något mer.

Vanliga frågor

Hur får jag verifieringskoden från Google Workspace?

Öppna Google Workspace-konfigurationsverktyget

Du måste använda Google Workspace-konfigurationsverktyget för att slutföra denna uppgift. Om du inte redan har det öppet på en annan flik klickar du nedan för att öppna det.

Öppna konfigurationsverktyget

Viktigt! Vi rekommenderar starkt att du följer anvisningarna i konfigurationsverktyget och enbart går tillbaka till den här sidan om du behöver mer information.

Ett felmeddelande visas när jag klickar på den blå knappen

Konfigurationsverktyget är enbart avsett för administratörer av Google Workspace och Cloud Identity. Det fungerar inte med andra Google-produkter.

Logga in med ett administratörskonto.

Vem är min domänvärd?

Om du inte är säker på var du köpte domänen läser du Identifiera din domänvärd.

Varför kräver Google att jag uppdaterar DNS-posterna?

DNS-poster är det bästa sättet att se till att ägaren till en domän är den som registrerar sig för Google Workspace. Andra verifieringsmetoder, som HTML-strängar eller metataggar, kan användas av skadliga aktörer för att skapa bedrägliga Google Workspace-konton.
Är min domän verifierad?
Om du inte har verifierat din primära domän ser du uppmaningen Konfigurera administratörskonsol högst upp i administratörskonsolens översikt. Den vägleder dig genom verifieringsstegen.

Följ dessa steg för att kontrollera om en sekundär domän är verifierad:

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Från administratörskonsolen går du till menyn följt av Kontoföljt avDomänerföljt avHantera domäner.
  3. Kolumnen Status visar domänens aktuella status.
När ska jag verifiera domänen?
  • Verifiera domänen eller den sekundära domänen så snart som möjligt för att använda Google Workspace-tjänster. Din e-post eller webbplats påverkas inte av att du verifierar domänen.
  • Du måste verifiera domänen inom de första nio dagarna av den kostnadsfria provperioden. Ett Google Workspace-konto med en overifierad primär domän avslutas automatiskt.

Viktigt! Om du redan har konfigurerat fakturering kan kontot inte avslutas automatiskt. Läs mer om hur du avslutar Google Workspace.

Hur lång tid tar verifieringen?

Det tar cirka 10 minuter att lägga till Google Workspace-verifieringsposten. Hur lång tid det tar för verifieringsposten att aktiveras beror på domänvärden. När dina poster är aktiva kan det ta upp till en timme för oss att bekräfta att du har lagt till posten, men det går vanligtvis snabbt.