Names.co.uk: Verifiera domänen

Tips! För enkelhetens skull kan du utöka stegen i artikeln och skriva ut den så att du har tillgång till informationen under verifieringsprocessen.

Varför måste jag verifiera domänen?

När du har verifierat att du äger domänen kan du börja använda Google-tjänsten, som G Suite, Drive Enterprise eller Cloud Identity. Om du har G Suite kan du börja använda Gmail, Google Drive och alla andra tjänster som ingår på G Suite-kontot.

Hur verifierar jag?

När du registrerar dig för Google-tjänsten får du en verifieringspost som du kopierar och klistrar in i domäninställningarna (lagras normalt hos domänvärden).

Behöver du hjälp med verifiering? Kontakta support för snabb, personlig hjälp som ingår i din G Suite-prenumeration. Support för Google Cloud är tillgänglig för kunder med support på Silver-, Gold- eller Platinum-nivån.

Steg 1: Få din unika verifieringspost

Verifieringsposten visas i installationsguiden när du registrerar dig.

Använder du inte installationsguiden? Öppna Sök efter G Suite-installationsguiden för att hitta verifieringsposten. Kopiera din unika verifieringspost, återgå till den här artikeln och fortsätt till Steg 2: Logga in på domänvärden.

1. På sidan Verifiera domän och konfigurera e-post klickar du på Välj en annan metod och välj Lägg till en domänvärdpost.

Choose a Different Method drop-down menu

2. Från fältet Värde/svar/destination kopierar du hela den unika verifieringsposten.Fältet Värde/svar/destination visar ett exempel på verifieringsposten.

Tips! Om du behöver en CNAME-post istället för en TXT-post klickar du på Lägg till en CNAME-post i steget Lägg till en ny TXT-post i din domän.

Steg 2: Logga in på domänvärden

1. På sidan Verifiera din domän och konfigurera e-post i installationsguiden klickar du på länken för att öppna inloggningssidan för domänvärden på en ny flik.
    Obs! Om guiden inte innehåller en länk till din domän klickar du här och öppnar webbplatsen Names.co.uk® på en ny flik. Installationsguiden förblir öppen på den första fliken.
  2. Klicka på Log In (Logga in) i det övre högra hörnet av webbplatsen för Names.co.uk.
  3. Ange e-postadressen och lösenordet som du skapade när du köpte din domän från Names.co.uk och klicka på Log In (Logga in).

Om du inte känner till din kontoinformation kan du återställa lösenordet eller kontakta supporten för names.co.uk.

Steg 3: Lägg till verifieringsposten i domänens DNS-poster
  1. Klicka på Control Panel (Kontrollpanelen) på webbplatsen för Names.co.uk.

Kontrollpanel

2. Under Domains Hosting (Domänvärd) klickar du på DNS Administration (DNS-administration).

Länken DNS-administration

3. Klicka på domännamnet du vill verifiera med G Suite. I det här exemplet använder vi domänen td-names.com, men du ser i stället ditt eget domännamn.

Domänlänk

Sidan Add/Modify DNS Zone (Lägg till/ändra DNS-zon) visas.

Names.co.uk Lägg till/ändra sida för DNS-zon

4. På sidan Add/Modify DNS Zone (Lägg till/ändra DNS-zon) går du till avsnittet A, CNAME, AAAA, TXT and NS records (A-, CNAME-, AAAA-, TXT- och NS-poster). I det här avsnittet ser du poster som de på den här bilden.

TXT-postnyckel

5. På nästa tomma rad lägger du till en ny TXT-post. Låt fältet Host Name (Värdnamn) vara tomt.
  6. Från rullgardinsmenyn Type (Typ) väljer du TXT.

TXT-alternativ

7. Klistra in verifieringsposten i fältet Result (Resultat).

TXT-postnyckel

8. Klicka på Save (Spara).

Sidan uppdateras och bekräftelsemeddelandet Thank You (Tack) visas i grönt för att bekräfta att TXT-posten har lagts till.

Obs! Det kan ta 24–48 timmar innan ändringen träder i kraft. När du går till nästa steg i konfigurationsguiden för G Suite börjar guiden omedelbart att försöka verifiera domänen genom att söka efter din nya TXT-post.

Steg 4: Uppmana Google att verifiera

1. Återgå till installationsguiden.
  2. Markera rutan Jag har sparat TXT-verifieringsposten eller klicka på Verifiera.
  3. Om du är G Suite-kund fortsätter du till Nästa steg för och konfigurerar Gmail.

G Suite: Nästa steg

Nu är det dags att konfigurera Gmail med G Suite-kontot.

1. Ha konfigurationsguiden och domänvärdens webbplats öppen.
  2. På en separat flik eller i ett separat fönster öppnar du anvisningarna för att konfigurera Gmail (MX-poster) med din värd.