Skaffa e-post, kalendrar och kontakter i G Suite på iOS

Om administratören har konfigurerat Google Sync läser du istället Få G Suite på iOS med Google Sync.

Du kan få G Suite på din iOS®-enhet. Du ser samma e-postmeddelanden, händelser och kontakter oavsett om du använder mobilen, surfplattan eller datorn.

Om du loggar in med din enhet på G Suite-kontot registrerar du enheten för mobilhantering inom organisationen.

Innan du börjar

Välj hur du får appar på din enhet. Du har två alternativ:

• Använd G Suite, vilket är det rekommenderade alternativet.
  • Använd iOS-appar som medföljde enheten.

Är du osäker på vilket alternativ du vill välja? Prata med din administratör.

Du behöver följande:

• En personlig eller företagsägd mobiltelefon eller surfplatta.
  • Ditt G Suite-konto. (Kontakta din administratör om du inte har ett konto.)
  • En mobilapp som stöder hantering, till exempel Gmail eller Google Kalender, på din enhet.

Alternativ 1: Använd G Suite (rekommenderas)

Följ de här stegen och låt din mobila enhet leda dig genom processen.

Logga in på kontot
  1. Öppna en app som Gmail och logga in på ditt G Suite-konto.
    Ett meddelande visas och begär tillstånd att skicka meddelanden, till exempel varningar, ljud och ikoner.
  2. Tryck på Tillåt.

Vad är nästa steg?

Allt beror på hur din administratör hanterar din enhet.

Följ anvisningarna och låt enheten leda dig genom de följande stegen.

Installera appen Google Device Policy

Om en uppmaning om att installera appen Google Device Policy visas på enheten följer du de steg som gäller dig.

Om du ser ett Device Policy-varningsmeddelande trycker du på Nästa och slutför följande steg:

1. Visa konfigurationsfilen genom att trycka på Tillåt.
  2. Tryck på Installera och installera appen Google Apps Device Policy.
  3. Ange ditt lösenord och tryck på Installera om du uppmanas att göra det.
  4. Varje gång du uppmanas att göra det trycker du på Installera för att fortsätta.
  5. Tryck på Godkänn för att acceptera fjärrstyrning.
  6. När profilen är installerad trycker du på Klar.
  7. (Valfritt) Om du uppmanas att göra det trycker du på Inställningar och anger ditt G Suite-lösenord för att spara det.
    Du kan behöva trycka på Ange lösenord igen.

Om du får en uppmaning om att hämta den senaste versionen av appen Google Device Policy:

1. Kontrollera att Safari är aktiverat:

1. Tryck på Inställningar   och sedan Allmänt och sedan Begränsningar.
    2. Ange lösenord.
    3. Bläddra i listan över appar på din iPhone för att hitta Safari. Om Safari är inaktiverat trycker du på På På.
  2. På din iOS-enhet öppnar du App Store®och söker efter Google Device Policy.
  1. Följ instruktionerna på skärmen och installera appen Google Device Policy.
  2. Tryck på Tillåt för och låt Google Device Policy skicka meddelanden som varningar, ljud och ikoner.
  3. Tryck på ditt G Suite-konto igen och godkänn användarvillkoren.
Konfigurera Device Policy-profilen

Om du ser en uppmaning om att installera Google Apps Device Policy-profilen:

1. Tryck på Ladda ned Ladda ned för att installera Google Apps Device Policy-profilen.
  2. Visa konfigurationsfilen genom att trycka på Tillåt.
  3. Tryck på Installera.
  4. Ange ditt lösenord och tryck på Installera om du uppmanas att göra det.
  5. Varje gång du uppmanas att göra det trycker du på Installera för att fortsätta.
  6. Tryck på Godkänn för att acceptera fjärrstyrning.
  7. När Google Apps Device Policy-profilen är installerad trycker du på Klar
    Om administratören behöver godkänna din enhet får du ett e-postmeddelande. Vänta tills administratören har godkänt din enhet.
  8. Om du uppmanas göra det trycker du på Inställningar och anger ditt G Suite-lösenord.
  9. Tryck på Ange lösenord igen vid behov.
  10. Ange ditt G Suite-lösenord.

Om enheten har godkänts ser du listan över tjänster och inställningar för dem som är tillgängliga för dig att synkronisera.

Synkronisera tjänster

Följ de här stegen om du vill synkronisera tjänster med dina iOS-appar:

1. Granska listan över tjänster som du kan synkronisera.  Så här ser du tjänsterna och deras inställningar:
    1. Tryck på Inställningar och sedan Konton och lösenord.
    2. Välj ditt G Suite-konto.
  2. Kontrollera att dessa inställningar gäller för följande tjänster:
  • E-post och Kalender har inaktiverats. Om det behövs trycker du på Av Av.
  • Kontakter är på. Om inte, tryck på På På.

Alternativ 2: Använd iOS-apparna på din enhet

Om administratören tillåter det kan du synka e-post, kalendrar och kontakter i G Suite med motsvarande appar på din iOS-enhet. Du kan få din G Suite Gmail, se dina händelser i Google Kalender och visa Google Kontakter i motsvarande iOS-appar.

Installera Device Policy-appen
  1. Kontrollera att Safari är aktiverat:

1. Tryck på Inställningar  och sedan Allmänt  och sedan Begränsningar.
    2. Ange lösenord.
    3. Bläddra i listan över appar på din iPhone för att hitta Safari. Om det är inaktiverat trycker du på På På.
    4. På din iOS-enhet öppnar du App Store®och söker efter Google Device Policy.
  2. Följ instruktionerna på skärmen och installera appen Google Device Policy.
  3. Tryck på Tillåt för och låt appen Google Device Policy skicka meddelanden som varningar, ljud och ikoner.
  4. Tryck på ditt G Suite-konto igen och godkänn användarvillkoren.
Konfigurera Device Policy-profilen

Om du ser en uppmaning att konfigurera Google Apps Device Policy-profilen följer du dessa steg:

1. Tryck på Ladda ned Ladda ned för att installera Google Apps Device Policy-profilen.
  2. Visa konfigurationsfilen genom att trycka på Tillåt.
  3. Tryck på Installera.
  4. Ange ditt lösenord och tryck på Installera om du uppmanas att göra det.
  5. Varje gång du uppmanas att göra det trycker du på Installera för att fortsätta.
  6. Tryck på Godkänn för att acceptera fjärrstyrning.
  7. När profilen är installerad trycker du på Klar.
    Om administratören behöver godkänna din enhet får du ett e-postmeddelande. Vänta tills administratören har godkänt din enhet.
  8. Om du uppmanas göra det trycker du på Inställningar och anger ditt G Suite-lösenord.
  9. Tryck på Ange lösenord igen vid behov.
  10. Ange ditt G Suite-lösenord.

Relaterade ämnen