E-mails, agenda's en contacten van G Suite bekijken op iOS

Als uw beheerder Google Sync heeft ingesteld, bekijkt u G Suite gebruiken op iOS met Google Sync.

U kunt G Suite gebruiken op uw iOS®-apparaat. U ziet dan op uw telefoon, tablet en computer dezelfde e-mails, afspraken en contacten.

Als u op uw mobiele apparaat inlogt bij een G Suite-service, wordt uw apparaat geregistreerd voor mobiel beheer door uw organisatie.

Voordat u begint

Bepaal hoe u apps wilt gebruiken op uw apparaat. Er zijn twee opties:

• G Suite gebruiken, dit is de aanbevolen keuze.
  • De iOS-apps gebruiken die al op uw apparaat staan geïnstalleerd.

Weet u niet zeker welke optie u moet kiezen? Neem dan contact op met uw beheerder.

U heeft het volgende nodig:

Optie 1: G Suite gebruiken (aanbevolen)

Voer de volgende stappen uit. Uw mobiele apparaat leidt u door het proces.

Inloggen op uw account
  1. Open een app, zoals Gmail, en log in op uw G Suite-account.
    Er verschijnt een bericht waarin u toestemming wordt gevraagd om u meldingen te sturen, zoals waarschuwingen, geluiden en pictogrambadges.
  2. Tik op Toestaan.

Wat gebeurt er verder?

Dit wordt bepaald door de manier waarop uw beheerder uw apparaat beheert.

Volg de aanwijzingen. Het apparaat leidt u door de volgende stappen.

De Google Device Policy-app installeren

Als uw apparaat u vraagt ​​de Google Device Policy-app te installeren, volgt u de stappen die op u van toepassing zijn.

Als u een bericht over Device Policy Alert ziet, tikt u op Volgende en voert u de volgende stappen uit:

1. Tik op Toestaan om het configuratiebestand te bekijken.
  2. Tik op Installeren om de Google Apps Device Policy-app te installeren.
  3. Voer uw toegangscode in als daarom wordt gevraagd en tik op Installeren.
  4. Tik elke keer dat u daarom wordt gevraagd op Installeren om door te gaan.
  5. Tik op Vertrouwen om beheer op afstand te accepteren.
  6. Tik op Gereed wanneer het profiel is geïnstalleerd.
  7. (Optioneel) Als u om uw G Suite-wachtwoord wordt gevraagd, tikt u op Instellingen en voert u uw G Suite-wachtwoord in om het op te slaan.
    U moet wellicht tikken op Wachtwoord opnieuw invoeren.

Doe het volgende als u wordt gevraagd de nieuwste versie van de Google Device Policy-app te installeren:

1. Controleer of Safari is ingeschakeld:

1. Tik op Instellingen  en vervolgens Algemeen en vervolgens Beperkingen.
    2. Voer uw toegangscode in.
    3. Scrol door de lijst met apps op uw iPhone en zoek Safari. Als Safari is uitgeschakeld, tikt u op Inschakelen Aan.
  2. Open de App Store® op uw iOS-apparaat en zoek naar Google Device Policy.
  1. Volg de instructies op het scherm om de Google Device Policy-app te installeren.
  2. Tik op Toestaan om Google Device Policy toestemming te geven u meldingen te sturen, zoals waarschuwingen, geluiden en pictogrambadges.
  3. Tik nogmaals op uw G Suite-account en accepteer de Servicevoorwaarden.
Het Device Policy-profiel instellen

Doe het volgende als u wordt gevraagd het Google Apps Device Policy-profiel te installeren:

1. Tik op Downloaden Downloaden om het Google Apps Device Policy-profiel te installeren.
  2. Tik op Toestaan om het configuratiebestand te bekijken.
  3. Tik op Installeren.
  4. Voer uw toegangscode in als daarom wordt gevraagd en tik op Installeren.
  5. Tik elke keer dat u daarom wordt gevraagd op Installeren om door te gaan.
  6. Tik op Vertrouwen om beheer op afstand te accepteren.
  7. Tik op Gereed wanneer het Google Apps Device Policy-profiel is geïnstalleerd.
    Als uw beheerder uw apparaat moet goedkeuren, ontvangt u een e-mail. Wacht tot uw beheerder het apparaat heeft goedgekeurd.
  8. Als u om uw G Suite-wachtwoord wordt gevraagd, tikt u op Instellingen en voert u uw G Suite-wachtwoord in.
  9. Tik indien nodig op Wachtwoord opnieuw invoeren.
  10. Voer uw G Suite-wachtwoord in.

Als uw apparaat is goedgekeurd, ziet u de lijst met services en de bijbehorende instellingen die kunnen worden gesynchroniseerd.

Services synchroniseren

Volg deze stappen om services te synchroniseren met uw iOS-apps:

1. Bekijk de lijst met services die u kunt synchroniseren.  Ga als volgt te werk om de services en de instellingen ervan te zien:
    1. Tik op Instellingen en vervolgens Accounts en wachtwoorden.
    2. Selecteer uw G Suite-account.
  2. Controleer of de volgende instellingen van toepassing zijn op deze services:
  • Mail en Agenda zijn uitgeschakeld. Tik indien nodig op Uitgeschakeld Uit.
  • Contacten is ingeschakeld. Als dit niet zo is, tikt u op Ingeschakeld Aan.

Optie 2: De iOS-apps op uw apparaat gebruiken

Als uw beheerder dit toestaat, kunt u uw e-mails, agenda's en contacten van G Suite synchroniseren met de overeenkomende apps op uw iOS-apparaat. U kunt uw G Suite Gmail, Google Agenda-afspraken en Google-contacten bekijken in de bijbehorende iOS-apps.

De Device Policy-app installeren
  1. Controleer of Safari is ingeschakeld:

1. Tik op Instellingen  en vervolgens Algemeen  en vervolgens Beperkingen.
    2. Voer uw toegangscode in.
    3. Scrol door de lijst met apps op uw iPhone en zoek Safari. Als Safari is uitgeschakeld, tikt u op Inschakelen Aan.
    4. Open de App Store® op uw iOS-apparaat en zoek naar Google Device Policy.
  2. Volg de instructies op het scherm om de Google Device Policy-app te installeren.
  3. Tik op Toestaan om de Google Device Policy-app toestemming te geven u meldingen te sturen, zoals waarschuwingen, geluiden en pictogrambadges.
  4. Tik nogmaals op uw G Suite-account en accepteer de Servicevoorwaarden.
Het Device Policy-profiel instellen

Volg deze stappen als u wordt gevraagd het Google Apps Device Policy-profiel in te stellen:

1. Tik op Downloaden  Downloaden om het Google Apps Device Policy-profiel te installeren.
  2. Tik op Toestaan om het configuratiebestand te bekijken.
  3. Tik op Installeren.
  4. Voer uw toegangscode in als daarom wordt gevraagd en tik op Installeren.
  5. Tik elke keer dat u daarom wordt gevraagd op Installeren om door te gaan.
  6. Tik op Vertrouwen om beheer op afstand te accepteren.
  7. Tik op Gereed wanneer het profiel is geïnstalleerd.
    Als uw beheerder uw apparaat moet goedkeuren, ontvangt u een e-mail. Wacht tot uw beheerder het apparaat heeft goedgekeurd.
  8. Als u om uw G Suite-wachtwoord wordt gevraagd, tikt u op Instellingen en voert u uw G Suite-wachtwoord in.
  9. Tik indien nodig op Wachtwoord opnieuw invoeren.
  10. Voer uw G Suite-wachtwoord in.