Valfritt tillägg för tjänstdata för Google Workspace for Education

Senast uppdaterad: 29 januari 2024

Utgåvor som stöds för detta tillägg: Education Fundamentals, Education Standard och Education Plus. Jämför utgåvor

För kunder som använder en version av Google Workspace for Education som stöds och som vill bli personuppgiftsansvariga för tjänstdata och anvisar Google som personuppgiftsbiträde (med undantag för begränsad behandling av tjänstdata fortsätter Google att agera som personuppgiftsansvarig) erbjuder Google ett tillägg för tjänstdata i Google Workspace for Education.

Tillägget för tjänstdata i Google Workspace for Education medför nya skyldigheter både för Google och för din organisation. Vi rekommenderar att du läser igenom tillägget noggrant för att avgöra om det är lämpligt för dina efterlevnadsändamål.

Innan du börjar

Om du vill godkänna tillägget för tjänstdata i Google Workspace for Education måste Google Workspace-avtalet införliva tillägget avseende databehandling för Cloud eller dess föregångare, ändringen avseende databehandling genom hänvisning. Om ditt Google Workspace-avtal inte innehåller tillägget avseende databehandling för Cloud (eller ändringen avseende databehandling, eller om du är osäker på om det gör det, kan du läsa Integritetsefterlevnad och register för Google Workspace och Cloud Identity.

Läs igenom och godkänn tillägget för tjänstdata i Google Workspace for Education

Du måste vara inloggad som avancerad administratör för den här uppgiften.
  1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ett konto som har behörighet som avancerad administratör (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen öppnar du menyn följt avKontoföljt avKontoinställningarföljt avJuridisk information och efterlevnad.

3. Öppna avsnittet Ytterligare villkor för säkerhet och integritet.
  4. Klicka på Tillägg för tjänstdata i Google Workspace for Education för att läsa igenom det.
  5. Klicka på Granska och godkänn villkoren.
  6. Du eller lämplig person inom organisationen ska läsa igenom avtalsklausulerna.
  7. Godkänn tillägget för tjänstdata i Google Workspace for Education genom att klicka på Jag godkänner.