Gebruikers toestaan om leesbevestigingen te vragen

Doelgroep van dit artikel

Dit artikel is bedoeld voor Google Workspace-beheerders die mensen in hun organisatie willen toestaan leesbevestigingen te sturen vanaf hun Gmail-account voor werk of school. Leesbevestigingen werken niet met persoonlijke Gmail-accounts (gmail.com).

Als beheerder kunt u mensen in uw organisatie toestaan leesbevestigingen voor e-mails te vragen of te sturen. Een leesbevestiging is een e-mailmelding die wordt bezorgd bij de afzender wanneer een ontvanger een bericht opent. Ontdek meer informatie over hoe leesbevestigingen werken.

Als u leesbevestigingen aanzet voor uw organisatie, kunnen uw gebruikers een leesbevestiging vragen of sturen.

Belangrijk: We raden af leesbevestigingen te gebruiken om te controleren of berichten zijn bezorgd. Over het algemeen werken leesbevestigingen in verschillende e-mailsystemen. Het is echter mogelijk dat leesbevestigingen worden gestuurd voor ongelezen berichten en dat leesbevestigingen voor geopende berichten soms niet worden gestuurd of bezorgd zoals verwacht.

Opties voor leesbevestigingen

U kunt instellen hoe leesbevestigingen worden gebruikt in uw organisatie:

• U kunt de afzenders beperken die leesbevestigingen van uw gebruikers krijgen. U kunt bijvoorbeeld instellen dat leesbevestigingen alleen toegestaan zijn voor afzenders binnen uw organisatie.
  • U kunt instellen dat leesbevestigingen automatisch worden gestuurd wanneer een bericht wordt geopend. U kunt ook vereisen dat ontvangers van berichten het sturen van leesbevestigingen moeten goedkeuren telkens wanneer ze een bericht openen.

Leesbevestigingen instellen voor uw gebruikers

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Appsand thenGoogle Workspaceand thenGmailand thenGebruikersinstellingen.
  3. Laat de organisatie-eenheid op het hoogste niveau staan als u wilt dat de instelling voor iedereen geldt. Selecteer anders een onderliggende organisatie-eenheid.
  4. Selecteer in het gedeelte Leesbevestigingen voor e-mail de opties voor uw organisatie:
    • Niet toestaan dat leesbevestigingen worden gestuurd:  Hiermee zet u leesbevestigingen uit voor uw gebruikers.
    • Sta toe dat leesbevestigingen voor e-mails worden gestuurd naar alle adressen in mijn organisatie en e-mailadressen op de toelatingslijst: Hiermee beperkt u leesbevestigingen tot adressen in uw domein en externe adressen die u invoert in deze instelling. Voor de adressen die u in de instelling invoert:
      • Scheid externe e-mailadressen door komma's.
      • Voer maximaal 100 adressen in.
      • Elk adres mag maximaal 256 tekens bevatten.
    • De gebruiker waarschuwen bij elk verzoek om een leesbevestiging: Als u wilt dat gebruikers leesbevestigingen moeten goedkeuren voordat ze worden gestuurd, vinkt u het vakje aan. Als dit vakje niet is aangevinkt, worden leesbevestigingen automatisch gestuurd als een bericht wordt geopend.
    • Toestaan dat leesbevestigingen voor e-mail worden gestuurd naar elk e-mailadres: Hiermee staat u toe dat leesbevestigingen kunnen worden gevraagd en gestuurd vanaf elk e-mailadres binnen en buiten uw organisatie. Als u deze optie selecteert, wordt het vakje De gebruiker waarschuwen bij elk verzoek om een leesbevestiging uitgezet en moeten gebruikers leesbevestigingen goedkeuren voordat ze worden gestuurd.
  5. Klik op Opslaan.

Wijzigingen verwerken kan tot 24 uur duren, maar meestal gaat het sneller. Meer informatie

Hoe leesbevestigingen werken

Leesbevestigingen werken anders, afhankelijk van het e-mailprogramma dat u gebruikt om berichten te openen. Een leesbevestiging kan bijvoorbeeld automatisch worden gestuurd zonder goedkeuring van de ontvanger als het bericht is geopend met een IMAP- of POP-e-mailclient. Sommige mobiele e-mail-apps die geen IMAP gebruiken, ondersteunen geen leesbevestigingen.

Als het e-mailprogramma van de afzender geen leesbevestigingen ondersteunt, wordt de bevestiging mogelijk niet verstuurd.

Gmail stuurt leesbevestigingen alleen naar e-mailaccounts van individuele gebruikers. Gmail stuurt geen leesbevestigingen naar groepen of andere mailinglijsten.