Kom igång med synkronisering av Google Workspace-data

Om du vill flytta permanent till Google Workspace kan du använda en av våra migreringsprodukter för att överföra användarnas data. Mer information finns i Migrera organisationens data till Google Workspace.

Om användare i organisationen flyttar över till Google Workspace vill de kanske synkronisera e-post-, kalender- och kontaktdata mellan sitt nuvarande system och sina nya Google Workspace konto. Flera synkroniseringsalternativ är tillgängliga beroende på användarnas enhet och källmiljö.

Mobil enhet  |  Windows  |  macOS  |  Andra e-postalternativ  |  Andra alternativ för kalender och kontakter

Mobil

iOS och Android
Data som synkroniseras
  • E-post
  • Kalender
  • Kontakter, inklusive den globala adresslistan (GAL) för Google Workspace-användare
Läs mer För Google Workspace-användare:
  1. Konfigurera Google Workspace på enheten (Android | iOS).
  2. Öppna Google Play och synkronisera appar med appar från Google.

För andra användare:

↑ Tillbaka till början

Windows

Outlook för Windows
Data som synkroniseras
  • E-post
  • Kalender
  • Kontakter, inklusive GAL för Google Workspace-användare
  • Anteckningar i Outlook

Obs! Om du inte använder Google Calendar Sync för Microsoft Outlook (GWSMO) kan du bara synkronisera e-postdata.

Läs mer
Appar för E-post, Kalender eller Kontakter i Windows
Data som synkroniseras
  • E-post
  • Kalender
  • Kontakter
Läs mer
  1. Öppna Konfigurera e-post i appen Mail.
  2. Välj Google-alternativet när du lägger till kontot.
Filer och mappar i Windows
Data som synkroniseras
  • Filer
  • Mappar
Läs mer

Använd Google Drive för datorn hemma, på jobbet eller i skolan

↑ Tillbaka till början

macOS

Outlook för macOS
Data som synkroniseras
  • E-post
  • Kalender
  • Kontakter
Läs mer Öppna Lägga till ett Gmail-konto i Outlook
Mail, Kalender och Kontakter i macOS
Data som synkroniseras
  • E-post
  • Kalender
  • Kontakter, inklusive GAL för Google Workspace-användare
Läs mer
  1. Öppna  Lägga till e-postkonton i Mail på Mac.
  2. Välj Google-alternativet när du lägger till kontot.
Filer och mappar på macOS
Data som synkroniseras
  • Filer
  • Mappar
Läs mer Använd Google Drive för datorn hemma, på jobbet eller i skolan

↑ Tillbaka till början

Andra e-postalternativ

Mozilla Thunderbird
Data som synkroniseras E-post
Läs mer
  1. Öppna Thunderbird och Gmail.
  2. Välj Google-alternativet när du lägger till kontot.
En annan e-postklient för IMAP
Data som synkroniseras E-post
Läs mer
  1. Läs dokumentationen för e-postklienten om hur du konfigurerar IMAP för synkronisering av dina e-postmeddelanden.
  2. Kontrollera att IMAP-åtkomst har aktiverats på Googles administratörskonsol.

Mer information finns i Aktivera och inaktivera POP och IMAP för användare.

3. Kontrollera att du har rätt Gmail IMAP-inställningar.

Läs mer i Kolla Gmail på andra e-postplattformar.

Viktigt! IMAP används på olika sätt i olika e-postklienter. Vissa klienter kan överskrida bandbreddsgränsen för Gmail. Om du ofta uppnår bandbreddsgränsen eller gränsen för samtidiga anslutningar för IMAP med en e-postklient för IMAP testar du en annan IMAP-klient, till exempel Mozilla Thunderbird.

En e-postklient som inte har stöd för IMAP
Data som synkroniseras E-post
Läs mer Google rekommenderar att du använder IMAP för synkronisering av e-post.
  1. Läs dokumentationen för e-postklienten om hur du konfigurerar POP för synkronisering av dina e-postmeddelanden.
  2. Kontrollera att POP-åtkomst har aktiverats på Googles administratörskonsol.

Mer information finns i Aktivera och inaktivera POP och IMAP för användare.

3. Konfigurera POP i Gmail.

Mer information finns i Läsa Gmail-meddelanden i andra e-postklienter med POP.

4. (Valfritt) Om du vill synkronisera e-post från Gmail till flera POP-klienter går du till Hur fungerar Gmail POP?
En e-postklient för IMAP som du har utvecklat
Data som synkroniseras E-post
Läs mer Använd IMAP API för Gmail.

↑ Tillbaka till början

Andra kalender- och kontaktalternativ

En annan kalenderapp
Data som synkroniseras Kalender
Läs mer
  1. Läs kalenderappens dokumentation om hur du konfigurerar CalDAV för synkronisering av kalenderhändelser.
  2. Se till att du har rätt inställningar för Google GWSMO API.

Mer information finns i Utvecklarhandbok för CalDAV API.

Annan kontaktapp
Data som synkroniseras Kontakter
Läs mer
  1. Läs kontaktappens dokumentation om hur du konfigurerar CalDAV för synkronisering av dina kontakter.
  2. Följ stegen i Synkronisera Google Kontakter med din mobila enhet eller dator.

↑ Tillbaka till början

Relaterade ämnen

Google, Google Workspace och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.