G Suite-gegevens synchroniseren met Mac of Windows

Sommige gebruikers in uw organisatie moeten wellicht hun Apple Mac- of Microsoft Windows-apparaat gebruiken om e-mails, agenda's en contacten bijgewerkt te houden tijdens de overstap naar G Suite.

U kunt e-mailgegevens synchroniseren met IMAP of POP. We raden u aan IMAP te gebruiken. Dit is eenvoudiger in te stellen en kan worden gebruikt op meerdere apparaten. U kunt ook contact- en agendagegevens synchroniseren met IMAP.

Gegevens synchroniseren met IMAP, CardDAV en CalDAV

Uw gebruikers kunnen ervoor kiezen alleen e-mails te synchroniseren. Ze kunnen ook contact- en agendagegevens synchroniseren met CardDAV en CalDAV.

Belangrijk: Verschillende e-mailclients gebruiken IMAP op verschillende manieren. Sommige clients overschrijden wellicht de bandbreedtelimieten voor G Suite. Als u de IMAP-bandbreedte of limieten voor gelijktijdige verbinding vaak bereikt op uw Mac, probeer dan over te schakelen naar een andere IMAP-client, zoals Mozilla Thunderbird.

Stap 1: IMAP inschakelen in de beheerdersconsole
  1. Log in bij de Google-beheerdersconsole.
  2. Controleer of IMAP is ingeschakeld voor uw gebruikers.
  3. Volg de stappen in IMAP instellen
Stap 2: De gebruikersapparaten instellen

Mac

Laat elke gebruiker het volgende doen:

1. Open Systeemvoorkeuren and then Internetaccounts.
  2. Klik op Voeg een account toe.
  3. Voer uw e-mailadres van G Suite in en klik op Volgende
  4. Voer uw wachtwoord in en klik op Volgende. U moet wellicht een code voor verificatie in twee stappen invoeren of andere inlogacties uitvoeren.
  5. Selecteer de services die u wilt synchroniseren (e-mails, contacten en agenda's) en klik op Gereed

Windows 10

Laat elke gebruiker het volgende doen:

1. Open Instellingen and then Accounts and then E-mail- en app-accounts.
  2. Klik op Een account toevoegen and then Google.

Opmerking: Als uw e-mailclient de optie Google niet heeft, bekijkt u IMAP gebruiken om Gmail-berichten met andere e-mailclients te lezen voor andere installatiemogelijkheden.

3. Voer uw e-mailadres van G Suite in en klik op Volgende
  4. Voer uw wachtwoord in en klik op Volgende. U moet wellicht een code voor verificatie in twee stappen invoeren of andere inlogacties uitvoeren.
  5. Bekijk de rechten en klik op Toestaan.
  6. Klik op Gereed.

E-mail synchroniseren met POP

1. Log in bij de Google-beheerdersconsole.
  2. Controleer of POP is ingeschakeld voor uw gebruikers.
  3. Volg de stappen in POP instellen