Aan de slag met de synchronisatie van Google Workspace-gegevens

Gebruikers in uw organisatie moeten mogelijk hun e-mails, agenda's en contactgegevens gesynchroniseerd houden terwijl ze overstappen op Google Workspace. Er zijn meerdere synchronisatieopties, afhankelijk van het apparaat en de bronomgeving van uw gebruikers.

Mobiel

Android

Gegevens die worden gesynchroniseerd
  • E-mails
  • Agenda's
  • Contacten, inclusief de Algemene adreslijst voor Google Workspace-gebruikers
Meer informatie

Voor Google Workspace-gebruikers:

1. Stel Google Workspace in op een Android-apparaat.
  2. Gebruik vervolgens apps van Google om te synchroniseren met uw account.

Voor alle andere gebruikers:

1. Accounts toevoegen of verwijderen op Android

iOS

Gegevens die worden gesynchroniseerd
  • E-mails
  • Agenda's
  • Contacten, inclusief de Algemene adreslijst voor Google Workspace-gebruikers
Meer informatie

Voor Google Workspace-gebruikers:

1. Stel Google Workspace in op een iOS-apparaat.
  2. Gebruik vervolgens apps van Google om te synchroniseren met uw account. Zoek in de App Store naar apps die zijn ontwikkeld door Google.

Voor alle andere gebruikers:

1. Uw Google-account gebruiken op uw iPhone of iPad.

Microsoft Windows

Microsoft Outlook voor Windows

Gegevens die worden gesynchroniseerd

Via GWSMO:

• E-mails
  • Agenda's
  • Contacten, inclusief de Algemene adreslijst voor Google Workspace-gebruikers
  • Outlook-notities

Op een andere manier dan GWSMO:

• E-mails
Meer informatie

Voor Google Workspace-gebruikers:

1. Google Workspace Sync for Microsoft Outlook (GWSMO)

Voor alle andere gebruikers:

1. Kijk in de Microsoft-documentatie hoe u een Gmail-account toevoegt aan Outlook voor Windows.

Apps voor e-mails, agenda's of mensen in Windows

Gegevens die worden gesynchroniseerd
  • E-mails
  • Agenda's
  • Contacten
Meer informatie
  1. Kijk in de Microsoft-documentatie hoe u een account toevoegt.

Opmerking: Selecteer de Google-optie als u het account toevoegt.

Bestanden en mappen in Windows

Gegevens die worden gesynchroniseerd
  • Bestanden
  • Mappen
Meer informatie
  1. Back-up en synchronisatie vergelijken met Google Drive voor desktop

macOS

Outlook voor macOS

Gegevens die worden gesynchroniseerd
  • E-mails
  • Agenda's
  • Contacten
Meer informatie
  1. Kijk in de Microsoft-documentatie hoe u een Gmail-account toevoegt aan Outlook voor Mac.

Apple Mail, Agenda of Contacten in macOS

Gegevens die worden gesynchroniseerd
  • E-mails
  • Agenda's
  • Contacten, inclusief de Algemene adreslijst voor Google Workspace-gebruikers
Meer informatie
  1. Kijk in de documentatie van uw software hoe u een account toevoegt.

Opmerking: Selecteer de Google-optie als u het account toevoegt.

Bestanden en mappen in macOS

Gegevens die worden gesynchroniseerd
  • Bestanden
  • Mappen
Meer informatie
  1. Back-up en synchronisatie vergelijken met Google Drive voor desktop

Andere opties voor e-mails, agenda's en contacten

Mozilla Thunderbird

Gegevens die worden gesynchroniseerd
  • E-mails
Meer informatie
  1. Kijk in de documentatie van uw software hoe u een account toevoegt.

Opmerking: Selecteer de Google-optie als u het account toevoegt.

Een andere e-mailclient

Gegevens die worden gesynchroniseerd
  • E-mails
Meer informatie
  1. Kijk in de documentatie van de e-mailclient hoe u IMAP instelt om uw e-mailberichten te synchroniseren.
  2. Als u IMAP heeft uitgezet, bekijkt u het volgende artikel voor meer informatie over hoe u IMAP-toegang aanzet in de Google Beheerdersconsole: POP en IMAP aan- en uitzetten voor gebruikers.
  3. Bekijk het volgende artikel voor meer informatie over de juiste IMAP-instellingen voor Gmail: Gmail controleren via andere e-mailplatforms.

Belangrijk: Verschillende e-mailclients gebruiken IMAP op verschillende manieren. Sommige clients overschrijden mogelijk de bandbreedtelimieten voor Gmail. Als u de IMAP-bandbreedte of limieten voor gelijktijdige verbinding vaak bereikt met de ene e-mailclient, probeer dan over te schakelen naar een andere IMAP-client, zoals Mozilla Thunderbird.

Een e-mailclient die IMAP niet ondersteunt

Gegevens die worden gesynchroniseerd
  • E-mails
Meer informatie

Opmerking: Google raadt u aan IMAP te gebruiken om e-mails te synchroniseren.

1. Kijk in de documentatie van de e-mailclient hoe u POP instelt om uw e-mailberichten te synchroniseren.
  2. Als u POP heeft uitgezet, bekijkt u het volgende artikel voor meer informatie over hoe u POP-toegang aanzet in de Google Beheerdersconsole: POP en IMAP aan- en uitzetten voor gebruikers.
  3. Bekijk het volgende artikel voor meer informatie over hoe u POP instelt in Gmail: POP gebruiken om Gmail-berichten met andere e-mailclients te lezen.

Opmerking: Als u e-mails wilt synchroniseren met Gmail vanuit meerdere POP-clients, bekijkt u Hoe werkt POP in Gmail?

Een alternatieve IMAP-client die u heeft ontwikkeld

Gegevens die worden gesynchroniseerd
  • E-mails
Meer informatie
  1. IMAP API voor Gmail

Een andere agenda-app

Gegevens die worden gesynchroniseerd
  • Agenda's
Meer informatie
  1. Kijk in de documentatie van de agenda-app hoe u CalDAV instelt om uw agenda-afspraken te synchroniseren.
  2. Bekijk het volgende artikel voor meer informatie over de juiste instellingen voor de Google CalDAV API: CalDAV API Developer's Guide (Ontwikkelaarshandleiding voor de CalDAV API).

Een andere contacten-app

Gegevens die worden gesynchroniseerd
  • Contacten
Meer informatie
  1. Kijk in de documentatie van de contacten-app hoe u CardDAV instelt om uw contacten te synchroniseren.
  2. Bekijk het volgende artikel voor meer informatie over de juiste instellingen: Google Contacten synchroniseren met uw mobiele apparaat of computer.

Alle gebruikers en gegevens verplaatsen naar Google Workspace

Als u definitief wilt overstappen naar Google Workspace, kunt u een van onze migratieproducten gebruiken om uw e-mails, agenda's en contacten over te zetten. Zie De gegevens van uw organisatie migreren naar Google Workspace of de Productmatrix voor Google Workspace-migraties voor meer informatie.