Gegevens synchroniseren met Windows of Mac

Sommige gebruikers in uw organisatie moeten mogelijk een Windows- of Mac-computer gebruiken om e-mails, agenda's en contacten up-to-date te houden terwijl ze overstappen naar Google Workspace.

U kunt e-mailgegevens synchroniseren met IMAP of POP. We raden u aan IMAP te gebruiken. Dit is eenvoudiger in te stellen en kan worden gebruikt op meerdere apparaten.

Gegevens synchroniseren met IMAP, CardDAV en CalDAV

Uw gebruikers kunnen ervoor kiezen alleen e-mails te synchroniseren. Ze kunnen ook contact- en agendagegevens synchroniseren met CardDAV en CalDAV.

Belangrijk: Verschillende e-mailclients gebruiken IMAP op verschillende manieren. Sommige clients overschrijden wellicht de bandbreedtelimieten voor Gmail. Als u de IMAP-bandbreedte of limieten voor gelijktijdige verbinding vaak bereikt op uw Mac, probeer dan over te schakelen naar een andere IMAP-client, zoals Mozilla Thunderbird.

Stap 1: IMAP inschakelen in de Beheerdersconsole
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.
  2. Controleer of IMAP is ingeschakeld voor uw gebruikers.
  3. Volg de stappen in IMAP instellen.
Stap 2: De gebruikersapparaten instellen

Mac

Vraag elke gebruiker het volgende te doen:

1. Open Systeemvoorkeurenand thenInternetaccounts.
  2. Klik op Voeg een account toe.
  3. Voer uw e-mailadres van Google Workspace in en klik op Volgende.
  4. Voer uw wachtwoord in en klik op Volgende. U moet mogelijk een code voor verificatie in 2 stappen invoeren of andere inlogacties uitvoeren.
  5. Selecteer de services die u wilt synchroniseren (e-mails, contacten en agenda's) en klik op Gereed.

Windows 10

Vraag elke gebruiker het volgende te doen:

1. Open Instellingenand thenAccountsand thenE-mail- en app-accounts.
  2. Klik op Een account toevoegenand thenGoogle.

Opmerking: Als uw e-mailclient de optie Google niet heeft, gaat u naar Gmail controleren via andere e-mailplatforms voor andere installatieopties.

3. Voer uw e-mailadres van Google Workspace in en klik op Volgende.
  4. Voer uw wachtwoord in en klik op Volgende. U moet wellicht een code voor authenticatie in twee stappen invoeren of andere inlogacties uitvoeren.
  5. Bekijk de rechten en klik op Toestaan.
  6. Klik op Gereed.

E-mail synchroniseren met POP

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.
  2. Controleer of POP is ingeschakeld voor uw gebruikers.
  3. Volg de stappen in POP instellen.