Wat is Google Sync?

Google Sync gebruikt Microsoft Exchange ActiveSync 12.1 zodat gebruikers hun e-mails, contacten en agenda's van het werk of school kunnen synchroniseren met hun mobiele apparaat. iPhone- en iPad-gebruikers kunnen bijvoorbeeld inloggen met Microsoft Exchange om hun zakelijke Gmail-berichten op te halen in de Apple Mail-app en Google Agenda-afspraken in Apple Agenda. Als beheerder kunt u beveiligingsbeleid afdwingen op deze apparaten. Zie Geavanceerd mobiel beheer instellen voor meer informatie.

De overstap van Google Sync naar een andere oplossing voorbereiden

Google Sync biedt geen ondersteuning voor OAuth-verificatie, verificatie in 2 stappen of beveiligingssleutels. Hierdoor zijn de gegevens van uw organisatie minder veilig. Nu er veiligere alternatieven beschikbaar zijn, raden we u een andere oplossing te gaan gebruiken dan Google Sync. Zie Stoppen met het gebruik van Google Sync in uw organisatie.

Welke apparaten ondersteunen Google Sync?

Google Sync werkt met iOS-, Windows Phone-, Windows Mobile- en BlackBerry 10-apparaten. Bekijk de volgende links voor installatie-instructies:

Google Sync is niet nodig op Android, omdat Android rechtstreeks verbinding maakt met Google Workspace. Ga naar het informatiecentrum voor meer informatie.

Overwegingen:
  • Zie Bekende problemen met iOS voordat u Google Sync aanzet voor iOS-apparaten.
  • Als u een nieuw ActiveSync-account instelt op een apparaat van een gebruiker, worden bestaande gegevens op dat apparaat mogelijk verwijderd. Maak een back-up van de gegevens van de gebruiker voordat u Google Sync instelt op het apparaat.

Google, Google Workspace en de gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC. Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken van de bedrijven waarmee ze in verband worden gebracht.