Gör dig redo för gemensamt lagringsutrymme

Den här artikeln är avsedd för administratörer med Business Starter-utgåvan.

Vi har nyss lanserat gemensamt lagringsutrymme för organisationer med Business Starter-utgåvan. Om organisationen har äldre lagringstillägg, till exempel Drive-lagring eller användare med mer än 30 GB lagringsutrymme, kan du få ytterligare information om flytten till gemensamt lagringsutrymme. Följ stegen nedan för att kontrollera om du har äldre lagringstillägg.

Steg 1: Sök efter tillägget Drive-lagring

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till följt avFaktureringföljt avPrenumerationer.
  3. I listan över prenumerationer kontrollerar du om det finns en prenumeration på Drive-lagring. Om det finns en prenumeration får du mer information om flytten till gemensamt lagringsutrymme.

Steg 2: Sök efter användare med över 30 GB lagringsutrymme

Om en användare har mer än 30 GB kan en eller flera av slutanvändarna ha ytterligare lagringsutrymme.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Katalogföljt avAnvändare.
  3. Klicka på Hantera kolumnerföljt avLägg till ny kolumnföljt avLagringsgränsföljt avSpara om du vill inkludera lagringsgränsen i den nedladdade listan.
  4. Klicka på Lägg till ett filterföljt avLicensen har tilldelatsföljt avBusiness Starter.
    Leta upp det här alternativet högst upp i användarlistan
  5. (Valfritt) Om du vill ladda ned listan som en CSV-fil eller exportera den till Google Kalkylark öppnar du Ladda ned en lista med användare.
  6. Granska användarlistan. Om en användare har mer än 30 GB lagringsutrymme kan du få ytterligare information om flytten till gemensamt lagringsutrymme.

Relaterade ämnen

Google, Google Workspace och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.