Aan de slag met gecombineerde opslag

Dit artikel is bedoeld voor beheerders met de Business Starter-versie.

We hebben onlangs gecombineerde opslag aangekondigd voor organisaties met de Business Starter-versie. Als uw organisatie verouderde add-ons voor opslag heeft, zoals Drive-opslag, of gebruikers met meer dan 30 GB aan opslag, kunt u meer informatie krijgen over de overstap naar gecombineerde opslag. Volg de stappen hieronder om te controleren of u verouderde add-ons voor opslag heeft.

Stap 1: Check of de add-on Drive-opslag is geïnstalleerd

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Factureringand thenAbonnementen.
  3. Check in de lijst met abonnementen of er een Drive-opslag-abonnement is. Als dat het geval is, krijgt u meer informatie over de overstap naar gecombineerde opslag.

Stap 2: Controleer of gebruikers meer dan 30 GB aan opslag hebben

Als een gebruiker meer dan 30 GB heeft, hebben een of meer van uw eindgebruikers mogelijk extra opslagruimte.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Directoryand thenGebruikers.
  3. Klik op Kolommen beheren and thenNieuwe kolom toevoegenand thenOpslaglimietand thenOpslaan om de opslaglimiet in uw gedownloade lijst op te nemen.
  4. Klik op Een filter toevoegenand thenLicentie toegewezenand thenBusiness Starter.
    Deze optie staat bovenaan de gebruikerslijst
  5. (Optioneel) Zie Een lijst met gebruikers downloaden om de lijst te downloaden als csv-bestand of te exporteren naar Google Spreadsheets.
  6. Check de lijst met gebruikers. Als een gebruiker meer dan 30 GB aan opslag heeft, ontvangt u mogelijk aanvullende informatie over de overstap naar gecombineerde opslag.