Toegang tot apps beheren op basis van gebruikers- en apparaatcontext

Toegangsniveaus verwijderen (toegangsniveaus zijn gedeelde bronnen)

Toegangsniveaus zijn hetzelfde in Google Workspace en Google Cloud. Beheerders kunnen toegangsniveaus maken via de Beheerdersconsole, Google Cloud (de console en de API) en de Google Cloud SDK.

Omdat toegangsniveaus voor verschillende platforms als bron gelden, kunt u de volgende items zien in de lijst met toegewezen toegangsniveaus:

• Toegangsniveaus die u niet heeft gemaakt.
  • Toegangsniveaus die zijn gemarkeerd als Verwijderd die u niet heeft verwijderd.

Aanbeveling: Als u alleen Workspace gebruikt, raden we u af toegangsniveaus voor contextbewuste toegang toe te voegen of aan te passen via de Google Cloud Platform-console (GCP) of een andere methode dan de interface voor contextbewuste toegang. Als u dit wel doet, ziet u mogelijk deze foutmelding: Er worden niet-ondersteunde kenmerken gebruikt in Google Workspace. Ook kunnen gebruikers worden geblokkeerd.

Toegangsniveaus verwijderen en intrekken

Omdat toegangsniveaus een gedeelde bron zijn, kunt u ze verwijderen via de Beheerdersconsole of een ander platform. Als u een toegangsniveau verwijdert in de Beheerdersconsole, worden alle app-toewijzingen verwijderd (ingetrokken) die in de Beheerdersconsole voor dat toegangsniveau zijn gemaakt.

Als u een toegangsniveau verwijdert via een ander platform (bijvoorbeeld de Google Cloud-console), wordt het gemarkeerd als Verwijderd. Het toegangsniveau blijft echter toegewezen aan apps, maar de toegang tot die apps wordt geblokkeerd. Als u verwijderde toegangsniveaus ziet, moet u ze intrekken om de toegang weer aan te zetten. Als het verwijderde toegangsniveau is toegewezen aan de Beheerdersconsole, raakt u meteen de toegang kwijt tot de Beheerdersconsole. U moet dan contact opnemen met het Google-supportteam om weer toegang te krijgen.

U moet bepaalde beheerdersrechten hebben om toegangsniveaus te kunnen verwijderen.

Verwijderde toegangsniveaus intrekken voor alle apps

Dit is de meest efficiënte manier om verwijderde toegangsniveaus in te trekken en de blokkering van apps op te heffen.
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Beveiligingand thenToegang en gegevensbeheerand thenContextbewuste toegang.
  3. Klik rechtsboven op Toegangsniveaus intrekken. Bevestig dit als hierom wordt gevraagd door opnieuw te klikken op Toegangsniveaus intrekken.
    Het systeem trekt de verwijderde toegangsniveaus in voor alle apps. Er worden geen apps meer geblokkeerd.