Göra och verifiera betalningar för ett faktureringskonto

Gäller utgåvor av Google Workspace och andra betalprenumerationer på Googles administratörskonsol.

Gäller endast för kunder med debiterade faktureringskonton.

Om du har ett Google-faktureringskonto gör du så här för att skicka och verifiera mottagning av din månadsbetalning för prenumerationen på Google-tjänsten.

Innan du börjar

Ha fakturan till hands. Den beskriver vilka betalningsalternativ som är tillgängliga för dig och du hittar bankuppgifter längst ned.

Information om när du ska betala

Inbetalningarna omfattas av de användarvillkor som du godkände när du registrerade dig för månadsvis fakturering. Dessa villkor inkluderar antalet dagar du har på dig att betala din faktura.

Betala

Du kan betala med ett av betalningsalternativen som anges på din faktura. Dessa alternativ kan inkludera:

• ACH, EFT eller elektronisk överföring
  • check inom USA
  • check utanför USA.
Betala med ACH, EFT eller banköverföring
  1. Logga in på bankens webbplats.
  2. Följ instruktionerna på skärmen för att göra en betalning.
  3. I fältet för ytterligare information anger du:
    • Fakturanummer och nummer på eventuella kreditnotor, avgränsade med ett mellanslag, ett snedstreck och ett mellanslag – till exempel:

3400000001 / 3400000002 / 3500000003 / 3300000009

• Id för betalningsprofil
    • Kundnamn

Obs! Beroende på din bank kan det här fältet visas som Ytterligare information, Avisering, Beskrivning, Referens eller något annat.

4. Om du inte kan ange alla fakturanummer i det elektroniska betalningsformuläret gör du så här:
    1. Den dag då du skickar betalningen skriver du till den e-postadress som visas på Google-fakturan.
    2. På ämnesraden skriver du ”Betalning [ditt företagsnamn] [totalt betalningsbelopp].”
    3. I brödtexten inkluderar du alla fakturanummer och kreditnotanummer med respektive betalningsbelopp – till exempel:
      Faktura/kreditnota Belopp
      3400000001 100,00
      3400000002 200,01
      3500000003 300,02
      3300000009 -50,09
Betala med check inom USA
  1. Skriv alla fakturanummer och eventuella kreditnotanummer på din check.

Om du betalar för flera fakturor och behöver mer plats än vad som finns på checken skriver eller skriver du ut alla faktura- och kreditnotanummer, med respektive belopp, på ett separat blad och inkluderar det i betalningen.

2. Skicka checken till den adress som visas längst ned på din Google-faktura.
Betala med check utanför USA
  1. Skriv alla fakturanummer och eventuella kreditnotanummer på din check.

Om du betalar för flera fakturor och behöver mer plats än vad som finns på checken skriver eller skriver du ut alla faktura- och kreditnotanummer, med respektive belopp, på ett separat blad och inkluderar det i betalningen.

2. Skicka checken till den adress som visas längst ned på din Google-faktura.
  3. Den dag då du skickar betalningen:
    1. Skriv till e-postadressen som visas på din Google-faktura.
    2. På ämnesraden skriver du ”Betalning [ditt företagsnamn] [totalt betalningsbelopp].”
    3. I brödtexten inkluderar du alla fakturanummer och kreditnotanummer med respektive betalningsbelopp – till exempel:
      Faktura/kreditnota Belopp
      3400000001 100,00
      3400000002 200,01
      3500000003 300,02
      3300000009 -50,09

Verifiera betalningen

Så här verifierar du att betalningen har tagits emot och behandlats:

1. Vänta upp till 5 arbetsdagar efter att du gjort betalningen.

Det kan ta så lång tid innan vi behandlar din betalning och uppdaterar kontosaldot.

2. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

3. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Faktureringföljt avBetalningskonton.
  4. Klicka på konto-id:t för din prenumeration.
  5. Överst på sidan Betalningar kontrollerar du Belopp som ska betalas för att se om betalningen har dragits från kontots utestående saldo.
  6. Bläddra till tabellen med transaktioner som har gjorts på ditt konto och leta efter en rad där din betalning visas.

Läs mer om hur du visar transaktionsdetaljer.

Om du behöver mer hjälp

Om du fortfarande har frågor om följande:

• Göra betalningar till faktureringskonton
  • Bekräfta mottagning av en betalning
  • Anmäla eller hantera tvister om en betalning
  • Verifiera vart du ska skicka meddelanden om inkasso

Kontakta Googles inkassoteam.