Betalingen uitvoeren en controleren voor een gefactureerd account

Geldt voor versies van Google Workspace en andere betaalde abonnementen in de Google Beheerdersconsole.

Alleen van toepassing op klanten met gefactureerde factureringsaccounts.

Als u een gefactureerd Google-factureringsaccount heeft, kunt u als volgt uw maandelijkse betalingen voor uw Google-serviceabonnement verzenden en verifiëren.

Voordat u begint

Houd uw factuur bij de hand. Op de factuur staat welke betalingsopties u heeft. Onderaan de factuur staan de bankgegevens.

Weten wanneer u moet betalen

U voert betalingen uit volgens de algemene voorwaarden waarmee u akkoord gaat wanneer u zich aanmeldt voor maandelijkse facturering. In deze voorwaarden staat binnen hoeveel dagen u een factuur moet betalen.

Een betaling uitvoeren

U kunt betalen met een van de betalingsopties op de factuur, zoals deze:

• Equens, elektronische overboeking of andere overboeking
  • Cheque binnen de VS
  • Cheque buiten de VS
Betalen via Equens, elektronische overboeking of andere overboeking
  1. Log in op de website van uw bank.
  2. Volg de instructies op het scherm om een betaling uit te voeren.
  3. Voer in het veld voor aanvullende informatie het volgende in:
    • Eventuele factuur- en creditnotanummers, gescheiden door een spatie, een schuine streep en een spatie, bijvoorbeeld:

3400000001 / 3400000002 / 3500000003 / 3300000009

• Betalingsprofiel-ID
    • Klantnaam

Opmerking: Afhankelijk van uw bank heet dit veld Aanvullende informatie, Mededeling, Beschrijving, Referentie of anders.

4. Als niet alle factuurnummers op het formulier voor elektronische betaling passen, volgt u deze stappen:
    1. Stuur op de dag dat u betaalt een e-mail naar het e-mailadres op de factuur van Google.
    2. Schrijf in de opdrachtregel 'Remittance [uw bedrijfsnaam] [totale betaalde bedrag]'.
    3. Schrijf in de berichttekst alle factuur- en creditnotanummers met de bijbehorende bedragen, bijvoorbeeld:
      Factuur/creditnota Bedrag
      3400000001 100,00
      3400000002 200,01
      3500000003 300,02
      3300000009 -50,09
Betalen per cheque binnen de VS
  1. Schrijf alle factuur- en creditnotanummers, indien van toepassing, op de cheque.

Als u meerdere facturen betaalt en meer ruimte nodig heeft, moet u alle factuur- en creditnotanummers met de bijbehorende bedragen, schrijven of afdrukken op een apart vel en dit bij de betaling voegen.

2. Stuur de cheque naar het adres dat onderaan de factuur van Google staat.
Betalen per cheque buiten de VS
  1. Schrijf alle factuur- en creditnotanummers, indien van toepassing, op de cheque.

Als u meerdere facturen betaalt en meer ruimte nodig heeft, moet u alle factuur- en creditnotanummers met de bijbehorende bedragen, schrijven of afdrukken op een apart vel en dit bij de betaling voegen.

2. Stuur de cheque naar het adres dat onderaan de factuur van Google staat.
  3. Doe het volgende op de dag dat u de betaling verzendt:
    1. Stuur een e-mail naar het e-mailadres op de factuur van Google.
    2. Schrijf in de opdrachtregel 'Remittance [uw bedrijfsnaam] [totale betaalde bedrag]'.
    3. Schrijf in de berichttekst alle factuur- en creditnotanummers met de bijbehorende bedragen, bijvoorbeeld:
      Factuur/creditnota Bedrag
      3400000001 100,00
      3400000002 200,01
      3500000003 300,02
      3300000009 -50,09

Uw betaling controleren

Ga als volgt te werk om te controleren of uw betaling is ontvangen en verwerkt:

1. Wacht vijf werkdagen nadat u de betaling heeft uitgevoerd.

Het kan vijf werkdagen duren om de betaling te verwerken en uw accountsaldo te updaten.

2. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

3. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Factureringand thenBetalingsaccounts.
  4. Klik op de account-ID van uw abonnement.
  5. Check bovenaan de pagina Betalingen het openstaande bedrag om te zien of de betaling is verrekend met het openstaande bedrag in uw account.
  6. Ga naar de tabel met transacties in uw account en zoek naar een regelitem met daarin de gegevens van uw betaling.

Meer informatie over het bekijken van uw transactiegegevens.

Heeft u meer hulp nodig?

U heeft wellicht nog vragen over het volgende:

• Betalingen uitvoeren naar gefactureerde factureringsaccounts
  • Controleren of een betaling is ontvangen
  • Geschillen met betrekking tot een betaling melden of beheren
  • Controleren waar betalingsbewijzen naartoe moeten worden gestuurd

Dan kunt u contact opnemen met Team Google Collections.