Tillåt användarna att hoppa över lösenord vid inloggning (beta)

Som organisationens administratör kan du tillåta användarna att hoppa över inloggningsfrågor och i stället använda en nyckel som täcker första- och andrafaktorsautentisering. Med nycklar kan användarna logga in på sitt hanterade Google-konto med sin telefon, en säkerhetsnyckel eller datorns skärmlås.

Om nycklar

• Autentisering kräver biometrisk autentisering, till exempel ett fingeravtryck eller ansiktsigenkänning, eller en pinkod eller ett mönster på en enhet.Skärmlåset låser bara upp nyckeln lokalt och delar inte biometrisk information med Google eller andra tredje parter.
  • Om du vill tillåta att användarna hoppar över lösenord måste du aktivera lösenord för överhoppning i Googles administratörskonsol. Användarna måste sedan aktivera funktionen för att hoppa över lösenord och lägga till en nyckel i sitt konto.
  • Användarna behöver inte vara registrerade för tvåstegsverifiering för att använda nycklar för att hoppa över lösenord vid inloggning.

Fördelar med nycklar

• Nycklar använder nätfiskesäker teknik och är enklare och säkrare än lösenord.
  • Användarna kan låsa upp enheten med ett bekant mönster.
  • Plattformar synkroniserar nycklar med Google-konton.
  • I stället för att komma ihåg lösenord för olika webbplatser kan användare använda nycklar.

Aktivera eller inaktivera hoppa över lösenord för användarna

Om du vill tillåta att användarna hoppar över lösenordsutmaningar och använder en nyckel måste du aktivera funktionen för att hoppa över lösenord. Be sedan användarna att aktivera funktionen för att hoppa över lösenord och lägga till en nyckel i sitt konto. Om den här inställningen är aktiverad för en användare kan hen inte längre lägga till en säkerhetsnyckel i sitt konto.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. I administratörskonsolen går du till menyn följt av Säkerhetföljt avAutentiseringföljt avUtan lösenord.
  3. Klicka på Hoppa över lösenord.
  4. Om du vill tillåta användarna att hoppa över lösenordsutmaningar markerar du rutan Tillåt användarna att hoppa över lösenord vid inloggning med nycklar .
  5. Klicka på Spara.
  6. Om du har aktiverat funktionen för att hoppa över lösenord måste användarna aktivera funktionen för att hoppa över lösenord och lägga till en nyckel i sitt konto. Anvisningar finns i Logga in med en nyckel i stället för ett lösenord.

Om den här inställningen inaktiveras efter att en användare har aktiverat funktionen för att hoppa över lösenord och lagt till en nyckel i sitt konto kan hen inte längre hoppa över en lösenordsutmaning. De kan dock fortfarande uppmanas att ange en nyckel för tvåfaktorsautentisering.