Gebruikers toestaan wachtwoorden over te slaan bij het inloggen (bèta)

Als beheerder van uw organisatie kunt u gebruikers toestaan inlogchallenges over te slaan en in plaats daarvan een toegangssleutel te gebruiken voor verificatie in de 1e en 2e stap. Met toegangssleutels kunnen gebruikers op hun beheerde Google-account inloggen met hun telefoon, een beveiligingssleutel of de schermvergrendeling van hun computer.

Over toegangssleutels

• Voor verificatie is biometrische verificatie vereist, zoals een vingerafdruk of gezichtsherkenning, of een pincode of patroon op een apparaat.De schermvergrendeling ontgrendelt de toegangssleutel alleen lokaal en deelt geen biometrische informatie met Google of andere derden.
  • Als u wilt dat gebruikers wachtwoorden kunnen overslaan, moet u wachtwoorden overslaan aanzetten in de Google Beheerdersconsole. Je gebruikers moeten dan wachtwoorden overslaan aanzetten en een toegangssleutel toevoegen aan hun account.
  • Je gebruikers hoeven niet te zijn ingeschreven voor verificatie in 2 stappen om toegangssleutels te gebruiken om wachtwoorden over te slaan bij het inloggen.

Voordelen van toegangssleutels

• Toegangssleutels maken gebruik van phishingbestendige technologie en zijn eenvoudiger en veiliger dan wachtwoorden.
  • Gebruikers kunnen een bekend patroon gebruiken om hun apparaat te ontgrendelen.
  • Platforms synchroniseren toegangssleutels met Google-accounts.
  • Gebruikers kunnen toegangssleutels gebruiken in plaats van wachtwoorden voor verschillende sites te onthouden.

Wachtwoorden overslaan aan- of uitzetten voor gebruikers

Als je wilt dat gebruikers wachtwoorduitdagingen kunnen overslaan en een toegangssleutel kunnen gebruiken, moet je wachtwoorden overslaan aanzetten. Vraag gebruikers daarna wachtwoorden overslaan aan te zetten en een toegangssleutel toe te voegen aan hun account. Als deze instelling aanstaat voor gebruikers, kunnen ze geen beveiligingssleutel meer toevoegen aan hun account.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Beveiligingand thenVerificatieand thenZonder wachtwoord.
  3. Klik op Wachtwoorden overslaan.
  4. Als u wilt dat gebruikers wachtwoorduitdagingen kunnen overslaan, vinkt u het vakje aan voor Gebruikers toestaan wachtwoorden over te slaan bij het inloggen door toegangssleutels te gebruiken .
  5. Klik op Opslaan.
  6. Als je 'Wachtwoorden overslaan' hebt aangezet, moeten gebruikers 'Wachtwoord overslaan' aanzetten en een toegangssleutel toevoegen aan hun account. Ga naar Inloggen met een toegangssleutel in plaats van een wachtwoord voor de stappen.

Als deze instelling wordt uitgezet nadat een gebruiker 'Wachtwoord overslaan' heeft aangezet en een toegangssleutel aan het account heeft toegevoegd, kan de gebruiker de wachtwoordcontrole niet meer overslaan. Ze kunnen nog wel worden gevraagd om een toegangssleutel voor verificatie in 2 stappen.