Boka Notes-kalenderresurser i Google Workspace

Google Workspace Migration för HCL Notes

Om du använder Google Workspace Migration for HCL Notes (GWMHN)Google Workspace för användarna genom att låta dem boka rum och resurser för Domino från Google Kalender.

Det gör du genom att lägga till agenten Check ICS (Kontrollera CIS) i din HCL Domino-miljö. Check ICS fångar upp alla förfrågningar som skickas till databasen för rum och resurser. Om en begäran kommer från Google Kalender modifieras dess ICS-fil så att Domino-servern kan bearbeta begäran på rätt sätt.

Obs! Check ICS-agenten tillhandahålls i befintligt skick utan uttrycklig eller underförstådd garanti.

Innan du börjar

Du bör bara använda Check ICS-agenten vid övergången till Google Workspace från HCL Notes.

Check ICS-agenten fungerar inte i alla miljöer eller på alla versioner av Domino-servern. Om du får problem med agenten tar du bort den från servrarna.

Obs! Återkommande händelser stöds inte.

Lägga till Check ICS-agenten

1. Öppna https://github.com/google och sök efter katalogen gfw-distributions med sökrutan under Reposities.
  2. Välj lagringsplatsen för gfw-distributions.
  3. Välj appsföljt avlotusscriptföljt avresource-bookingsföljt avcheck-ics.lss.zip.
  4. Klicka på Download (Ladda ned) för att ladda ned filen check-ics.lss.zip.
  5. Extrahera check-ics.lss till HCL Notes-klientdatorn.
  6. Öppna rums- och resursdatabasen i Domino Designer.
  7. Skapa en Lotusscript-agent och konfigurera Runtime trigger (Körtidsutlösare) till On (På) med värdet Before new mail arrives (Innan ny e-post kommer).
  8. Välj Fileföljt avImport (Arkiv > Importera) och importera källfilen check-ics.lss som du laddade ned.
  9. Spara agenten.

Användarna kan boka ett Domino-rum eller en Domino-resurs i Google Kalender genom att ange SMTP-adressen för rummet eller resursen i fältet Gäster för detaljsidan för en händelse.

Vanliga frågor

I Gmail visas meddelandet Det går inte att hämta den här händelsen från kalendern

Ibland ersätter Domino-servern den ursprungliga händelsens UID med ett eget värde. Om detta inträffar visas UID-suffixet -Lotus_Note_Generated och meddelandet Det går inte att hämta den här händelsen från kalendern i reservationsmeddelandet i Gmail.

Resursen har bearbetats korrekt på Domino-servern, men Google Kalender-händelsen uppdateras inte.

Google, Google Workspace och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.