Drive-labels voor uw organisatie bewerken en controleren

Deze functie wordt ondersteund in de volgende versies: Frontline Starter en Frontline Standard; Business Standard en Business Plus; Enterprise Standard en Enterprise Plus; Education Standard en Education Plus; Essentials, Enterprise Essentials en Enterprise Essentials Plus; G Suite Business.  Versies vergelijken

Als beheerder kunt u de Drive-labels die worden gebruikt door uw organisatie bekijken, bewerken en verwijderen. Wees voorzichtig als u een gepubliceerd label wijzigt. Wijzigingen zijn van invloed op alle bestanden waarop het label is toegepast.

Op deze pagina

Alle Drive-labels in uw organisatie bekijken

1. Ga op uw computer naar Labelbeheer via https://drive.google.com/labels.

Hiervoor is het recht Labels beheren vereist.

2. (Optioneel) Als u de lijst wilt filteren, klikt u op Zoeken naar labelnaam en voert u een zoektekst in.
  3. (Optioneel) Klik op de tabelkoppen Label, Laatst gewijzigd of Status om de lijst te sorteren.

Een Drive-label bewerken

Als u Drive-labels wilt bewerken die zijn toegepast op uw bestanden, kijkt u hier.

Als beheerder kunt u de naam, de veldnamen of opties van een label wijzigen. De wijzigingen worden overal doorgevoerd waar het label is toegepast. U kunt het veldtype of de optie voor meerdere selecties niet wijzigen. U kunt ook geen labels bewerken die worden gebruikt in regels voor gegevensclassificatie, regels voor gegevensverlies voorkomen (Data Loss Prevention, DLP) of Vault-bewaarregels.

1. Ga op uw computer naar Labelbeheer via https://drive.google.com/labels.

Hiervoor is het recht Labels beheren vereist.

2. Klik op het label dat u wilt bewerken.
  3. Bewerk het label. Naast het wijzigen van de naam van velden en opties kunt u het label ook uitzetten of verwijderen:
    • Als u een veld wilt uitzetten: Zoek het veld en klik op Meer and thenUitzetten. Opmerking: Als een veld is uitgezet, kunnen gebruikers er geen waarden meer op toepassen. Het veld wordt echter nog wel weergegeven in zoekresultaten en waar het al is toegepast.
    • Een veld verwijderen: Zet het veld eerst uit en publiceer het. Klik daarna op Meer and thenVerwijderen. Voor bestanden waarop het veld was toegepast, wordt het veld verwijderd.
    • Zo zet u een veldoptie uit:
      1. Klik op het veld om het uit te vouwen.
      2. Klik voor de veldoptie die u wilt uitzetten op Meer en kies hoe u deze wilt uitzetten:
        • Als u de optie zichtbaar wilt houden, maar niet wilt dat gebruikers deze kunnen kiezen, klikt u op Tonen en selectie niet toestaan.
        • Als u de optie helemaal wilt verbergen, klikt u op Verbergen en uitzetten.
    • Een veldoptie verwijderen: Zet de optie eerst uit en publiceer deze. Klik daarna op Meer and thenVerwijderen. Voor bestanden met labels waarop de verwijderde optie was toegepast, wordt het veld gedeactiveerd.
  4. Klik op Wijzigingen publiceren.

Een Drive-label ontgrendelen om te bewerken

Labels zijn vergrendeld voor bewerkingen die een grote impact hebben (velden, veldopties of het label zelf uitzetten of verwijderen) als ze worden gebruikt in een DLP- of bewaarregel. Als u een label wilt ontgrendelen, moet u het uit alle regels verwijderen. Voor DLP-regels kan het label niet worden gebruikt als voorwaarde of actie.

Een Drive-label uitzetten

Zet een label uit als u niet meer wilt dat gebruikers een label toepassen, maar het label wel wilt behouden op plekken waar het al is toegepast en in zoekresultaten.

1. Ga op uw computer naar Labelbeheer via https://drive.google.com/labels.

Hiervoor is het recht Labels beheren vereist.

2. Klik voor het label dat u wilt uitzetten op Meer and thenUitzetten. U kunt een label niet uitzetten als het niet is gepubliceerd of als het wordt gebruikt in een regel voor gegevensclassificatie, een regel voor gegevensverlies voorkomen (Data Loss Prevention, DLP) of een Vault-bewaarregel.
  3. Bevestig dat u het label wilt uitzetten door op Uitzetten en tonen te klikken.

U kunt een Drive-label opnieuw aanzetten door het uitgezette label te zoeken en op Meer and thenAanzetten te klikken.

Een Drive-label verwijderen

Verwijder een label als u wilt dat alle situaties waarin dat label is toegepast, inclusief veldwaarden die door gebruikers zijn opgegeven, definitief worden verwijderd, ook voor bestanden.

1. Ga op uw computer naar Labelbeheer via https://drive.google.com/labels.

Hiervoor is het recht Labels beheren vereist.

2. Als het label de status Gepubliceerd heeft, zet u het label eerst uit:
    1. Klik voor het label dat u wilt uitzetten op Meer and thenUitzetten.
    2. Bevestig dat u het label wilt uitzetten.
  3. Klik voor het label dat u wilt verwijderen op Meer and thenVerwijderen. U kunt een label niet verwijderen als het wordt gebruikt in een regel voor gegevensclassificatie, een regel voor gegevensverlies voorkomen (Data Loss Prevention, DLP) of een Vault-bewaarregel.
  4. Bevestig dat u het label wilt verwijderen door op Definitief verwijderen te klikken.

Drive-labelactiviteit controleren

Als een gebruiker of regel een label op een bestand toepast of updatet, wordt die activiteit vastgelegd in de controlelogboeken voor beheerders. De logboekvermelding omvat de vorige en nieuwe labelwaarden en welke gebruiker of welk systeem de wijziging heeft aangebracht.

Bij andere bestandsgebeurtenissen worden geen bestandslabels gerapporteerd in controlelogboeken voor beheerders.

Bekijk meer informatie over hoe u gebeurtenissen in het beheerderslogboek en rapportagelogboeken en BigQuery bekijkt.