Verifiera eller ändra din e-postadress för fakturering

Gäller utgåvor av Google Workspace och andra betalprenumerationer på Googles administratörskonsol.

När du konfigurerar ditt Google-faktureringskonto anger du en e-postadress dit vi kan skicka säker information om din fakturering och dina betalningar. Det är viktigt för Google att skydda din ekonomiska information. Innan vi skickar meddelanden om ditt konto till en adress måste vi bekräfta att adressen verkligen är din. Om du vill att vi ska skicka meddelanden om fakturering till en annan adress kan du uppdatera faktureringskontot med den nya adressen.

Verifiera din e-postadress för fakturering

1. Öppna din e-post och leta efter ett e-postmeddelande från @google.com med namnet Google-fakturering: Verifiera din e-postadress.
  2. Klicka på länken i meddelandet för att verifiera din adress.

Nu är det klart! Vi skickar nu information om din fakturering och dina betalningar till den här adressen.

Vad händer om länken har upphört att gälla?

Om du har fått e-postmeddelandet från Google för att verifiera din adress, men länken i e-postmeddelandet har löpt ut, skickar du ytterligare ett verifieringsmeddelande till dig.

Du ser bara grundläggande steg

Andra viktiga detaljer kan gälla för ditt konto, men du måste logga in för att se dem:

Logga in om du behöver mer hjälp
Använd administratörskontot (slutar inte på gmail.com)

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Faktureringföljt avBetalningskonton.
  3. Klicka på Mer bredvid prenumerationen följt avVisa betalningsinställningar.
  4. Bläddra till Betalningskontakter.
  5. Klicka på din kontaktpostföljt avSkicka inbjudan igen.

Lägg till eller ändra betalningskontakter

Om du vill ändra e-postadressen för fakturering eller lägga till en ytterligare adress för att ta emot faktureringsmeddelanden uppdaterar du dina betalningskontakter.

Du ser bara grundläggande steg

Andra viktiga detaljer kan gälla för ditt konto, men du måste logga in för att se dem:

Logga in om du behöver mer hjälp
Använd administratörskontot (slutar inte på gmail.com)

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Faktureringföljt avBetalningskonton.
  3. Klicka på Mer bredvid prenumerationen följt avVisa betalningsinställningar.
  4. Bläddra till Betalningskontakter  och välj ett alternativ:
    • Lägg till en kontakt – klicka på Lägg till en ny kontakt och fyll i de nya kontaktuppgifterna.
    • Ändra en adress – klicka på kontaktens namn. Till höger om Kontaktuppgifter klickar du på Redigera  och gör ändringarna.
      Obs! Du kan inte ändra en adress för din primära kontakt. Om du vill uppdatera primära kontaktuppgifter måste du lägga till en ny primär kontakt och sedan ta bort den aktuella.
    • Ta bort en kontakt (endast tillgängligt för en kontakt som du har lagt till) – klicka på kontaktens namnföljt avTa bort.
  5. Om du lägger till eller ändrar en adress: Klicka på Redigera  till höger om E-postinställningar och välj vilka meddelanden du vill skicka till adressen:
    • Alla betalningsmeddelanden (krävs för den primära kontakten)
    • Enbart administrativa betalningsmeddelanden – tar emot viktiga aviseringar exempelvis om missade betalningar.
    • Inga betalningsmeddelanden (enbart för en telefonkontakt).
  6. Klicka på Spara. För en nytillkommen kontakt klickar du på Bjud in.

När du lägger till eller ändrar en e-postadress måste du kontrollera adressen som beskrivits ovan. Innan e-postadressen har verifierats visas meddelandet Vändande bredvid kontaktnamnet.