Verifiera eller ändra din e-postadress för fakturering

Gäller G Suite, Cloud Identity Premium och andra tjänster som hanteras på Googles administratörskonsol.

När du konfigurerar ditt Google-faktureringskonto anger du en e-postadress dit vi kan skicka säker information om din fakturering och dina betalningar. Det är viktigt för Google att skydda din ekonomiska information. Innan vi skickar meddelanden om ditt konto till en adress du ger oss måste vi bekräfta att adressen verkligen är din. Om du vill att vi ska skicka meddelanden om fakturering till en annan adress kan du uppdatera faktureringskontot med den nya adressen.

Verifiera din e-postadress för fakturering

1. Öppna din e-post och leta efter ett e-postmeddelande från @google.com med namnet Google-fakturering: Verifiera din e-postadress.
  2. Klicka på länken i meddelandet för att verifiera din adress.

Nu är det klart! Vi skickar nu information om din fakturering och dina betalningar till den här adressen.

Vad händer om länken har upphört att gälla?

Om du har fått e-postmeddelandet från Google för att verifiera din adress, men länken i e-postmeddelandet har löpt ut, skickar du ytterligare ett verifieringsmeddelande till dig:

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna Fakturering på administratörskonsolens startsida.
  3. Klicka på Åtgärder följt av Åtkomst till faktureringskontot bredvid prenumerationen.
  4. Under Inställningar klickar du på Hantera inställningar.
  5. Bläddra till Betalningskontakter.
  6. Klicka på din kontaktuppgift och klicka på Skicka inbjudan.

Lägg till eller ändra betalningskontakter

Om du vill ändra e-postadressen för fakturering som du angav när du konfigurerade faktureringen, eller om du vill skicka faktureringsmeddelanden till en annan adress uppdaterar du dina betalningskontakter:

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna Fakturering på administratörskonsolens startsida.
  3. Klicka på Åtgärder följt av Åtkomst till faktureringskontot bredvid prenumerationen.
  4. Under Inställningar klickar du på Hantera inställningar.
  5. Bläddra till Betalningskontakter och gör något av följande:
    • Lägg till en adress: Klicka på Lägg till en ny kontakt och fyll i de nya kontaktuppgifterna.
    • Ändra en adress: Klicka på kontaktens namn. Klicka på Redigera till höger om Kontaktuppgifter och gör ändringarna.
    • Ta bort en adress (enbart tillgängligt för en adress som du har lagt till): Klicka på Ta bort.
  6. Om du lägger till eller ändrar en adress klickar du på Redigera till höger om E-postinställningar och väljer vilka meddelanden du vill skicka till adressen:
    • Alla betalningsmeddelanden (krävs för den primära kontakten).
    • Enbart administrativa betalningsmeddelanden: Tar emot viktiga aviseringar exempelvis om missade betalningar.
    • Inga betalningsmeddelanden (enbart för en telefonkontakt).
  7. Klicka på Spara. För en nytillkommen kontakt klickar du på Bjud in.

När du lägger till eller ändrar en e-postadress måste du kontrollera adressen som beskrivits ovan. Innan e-postadressen har verifierats visas meddelandet Vändande bredvid kontaktnamnet.