Aktivera eller inaktivera delningsförslag för användare

Delningsförslag hjälper användarna att dela innehåll i Drive snabbare och effektivare och kan bidra till att minska överdelning. Förslagen respekterar organisationens delningspolicyer och omfattar inte personer utanför organisationen (även om en användare har delat med dem tidigare). Delningsförslag är aktiverade som standard för din organisation, men du kan aktivera eller inaktivera dem på administratörskonsolen.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Apparföljt avGoogle Workspaceföljt avDrive och Dokument.
  3. Klicka på Delningsinställningarföljt avDelningsförslag.
  4. Om du vill att inställningen ska gälla alla väljer du organisationsenheten på den högsta nivån. Välj i annat fall en underordnad organisationsenhet eller en konfigurationsgrupp.
  5. Markera kryssrutan om du vill aktivera delningsförslag. Avmarkera kryssrutan om du vill inaktivera dem.
  6. Klicka på Spara. Om du har konfigurerat en organisationsenhet eller grupp kan något av alternativen Ärv eller Åsidosätt vara tillgängligt för en överordnad organisationsenhet eller Inget angivet för en grupp.

Det kan ta upp till 24 timmar att införa ändringar, men det går oftast snabbare. Läs mer

Relaterade ämnen