Suggesties voor delen aan- of uitzetten voor gebruikers

Met suggesties voor delen kunnen uw gebruikers content sneller en efficiënter delen in Drive en voorkomt u dat content met te veel mensen wordt gedeeld. De suggesties houden rekening met het deelbeleid van uw organisatie en hebben geen betrekking op mensen buiten uw organisatie (zelfs als ze dit al eerder hebben gedaan). Suggesties voor delen staan standaard aan voor uw organisatie, maar u kunt ze aan- en uitzetten in de Beheerdersconsole.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Appsand thenGoogle Workspaceand thenDrive en Documenten.
  3. Klik op Instellingen voor delenand thenSuggesties voor delen.
  4. Laat de organisatie-eenheid op het hoogste niveau geselecteerd als u wilt dat de instelling voor iedereen geldt. Selecteer anders een onderliggende organisatie-eenheid of een configuratiegroep.
  5. Vink het selectievakje aan om suggesties voor delen aan te zetten of vink ze uit om ze uit te zetten.
  6. Klik op Opslaan. Als je een organisatie-eenheid of groep hebt ingesteld, kun je de instelling mogelijk laten overnemen of overschrijven van een bovenliggende organisatie-eenheid of instellen op Niet ingesteld voor een groep.

Wijzigingen verwerken kan tot 24 uur duren, maar meestal gaat het sneller. Meer informatie