Logghändelser för Cloud Search

Sidan Granskning och utredning: Visa en lista över användaråtgärder i Cloud Search
Granskningsloggsidan har ersatts med en ny gransknings- och utredningssida. Mer information om den här ändringen finns i Förbättrad granskning och utredning: Nyheter i Google Workspace

Du kan använda gransknings- och utredningssidan för att köra sökningar relaterade till Cloud Search-logghändelser. Där kan du se en lista över åtgärder i Cloud Search när användare i din organisation söker i Google Workspace-tjänster, som Drive, Kontakter och Gmail och datakällor från tredje part.

Om du vill ha en fullständig lista över tjänster och aktiviteter som du kan undersöka, exempelvis Google Drive eller användaraktivitet, kan du läsa Om gransknings- och utredningsverktyget.

Öppna sidan för granskning och utredning

Åtkomst till logghändelsedata för Cloud Search

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Gå till menyn på administratörskonsolen följt av Rapporteringföljt avGranskning och utredningföljt avLogghändelser för Cloud Search.

Filtrera data

1. Öppna logghändelserna enligt beskrivningen ovan i Åtkomst till logghändelsedata för Cloud Search.
  2. Klicka på Lägg till ett filter och välj sedan ett attribut.
  3. Välj en operator i popup-fönstret följt av välj ett värdeföljt avklicka på Tillämpa.
  4. (Valfritt) Så här skapar du flera filter för sökningen:
    1. Klicka på Lägg till ett filter och upprepa steg 3.
    2. (Valfritt) Om du vill lägga till en sökoperator väljer du AND eller OR ovanför Lägg till ett filter.
  5. Klicka på Sök.

Obs! På fliken Filter kan du inkludera enkla parameter- och värdepar för att filtrera sökresultaten. Du kan även använda fliken Villkorsverktyg där filtren representeras som villkor med OCH/ELLER-operatorer.

Attributbeskrivningar

För denna datakälla kan du använda följande attribut när du söker efter logghändelsedata:

Attribut Beskrivning
Aktör E-postadressen för den användare som utförde aktiviteten

Grupp-id

Aktörens gruppnamn. Mer information finns i Filtrera resultat efter Google-grupp.

Så här lägger du till en grupp i godkännandelistan för filtreringsgrupper:

1. Välj Aktörsgruppens namn.
  2. Klicka på Filtreringsgrupper.
    Sidan Filtreringsgrupper visas.
  3. Klicka på Lägg till grupper.
  4. Sök efter en grupp genom att ange de första tecknen i namnet eller e-postadressen. Markera gruppen som du vill ha.
  5. (Valfritt) Om du vill lägga till en annan grupp söker du efter och väljer gruppen.
  6. När du är klar med att välja grupper klickar du på Lägg till.
  7. (Valfritt) Om du vill ta bort en grupp klickar du på Ta bort grupp .
  8. Klicka på Spara.

Organisationsenhet för aktör

Aktörens organisationsenhet
Datum Datum och tid då händelsen inträffade (visas i webbläsarens standardtidszon)
Händelse Den loggade händelseåtgärden, till exempel Sök, Föreslå eller Ange sökfrågekällor

Tjänstnamn

Namn på tjänsten som hanterar API-anropet

Metodnamn

Namn på metoden som hanterar API-anropet

Statuskod för API-anrop

Svarsstatuskod för API-anropet
Sökapp-id för sökbegäran

Sökapp-id som skickades i sökbegäran

Fråga i sökbegäran Frågan som skickades i sökfrågan
Antal resultat i söksvar

Antal resultat som skickas i söksvaret

Föreslå att begära sökapp-id Sökapp-id som skickades i förslagsbegäran
Föreslå fråga i begäran Sökfrågan som skickades i förslagsbegäran
Antal resultat i Föreslå svar Antal resultat som skickas i svarsförslaget
Visa sökapp-id för frågekällor Skicka id för sökapp i begäran om listfrågekällor
Antal resultat i svaret Visa frågekällor Antalet resultat som skickades i svaret på listans frågekällor

Hantera logghändelsedata

Hantera kolumndata för sökresultat

Du kan styra vilka datakolumner som visas i sökresultaten.

1. Klicka på Hantera kolumner uppe till höger i sökresultattabellen.
  2. (Valfritt) Om du vill ta bort aktuella kolumner klickar du på Ta bort .
  3. (Valfritt) Om du vill lägga till kolumner klickar du på nedåtpilen bredvid Lägg till en ny kolumn och väljer datakolumnen.
    Upprepa vid behov.
  4. (Valfritt) Om du vill ändra ordningen på kolumnerna drar du datakolumnnamnen.
  5. Klicka på Spara.

Exportera sökresultatsdata

1. Klicka på Exportera alla högst upp i sökresultattabellen.
  2. Ange ett namn följt av klicka på Exportera.
    Exporten visas nedanför sökresultattabellen under Exportera åtgärdsresultat.
  3. Klicka på exportens namn om du vill visa informationen.
    Exporten öppnas i Google Kalkylark.

Skapa rapporteringsregler

Öppna Skapa och hantera rapporteringsregler.

När och hur länge är data tillgänglig?

Öppna Datalagring och fördröjning.

Relaterade ämnen