Dölja en användare från katalogen

Du måste vara inloggad som avancerad administratör för den här uppgiften.

Om en användare inte vill dela sin profilinformation i organisationens katalog kan du dölja användarens profil. Följande händelser när du döljer en användare i katalogen:

• Användarens profilinformation slutförs inte automatiskt när andra användare anger adresser i tjänster som Gmail och Kalender.
  • Användarens profilinformation visas inte i andra användares kontakthanterare.
  • Deras profilinformation visas inte i Cloud Search-resultat.

Dölja användarens kontaktuppgifter

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ett konto som har behörighet som avancerad administratör (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Katalogföljt avAnvändare.
  3. Leta reda på användaren i listan Användare. Öppna Hitta ett användarkonto om du behöver hjälp.
  4. Klicka på användarens namn för att öppna kontosidan.
  5. Klicka på Användarinformation.
  6. Klicka på Katalogdelning följt av Inaktivera .
  7. Klicka på Klar.

Det kan ta upp till 24 timmar att införa ändringar, men det går oftast snabbare. Läs mer

Om du vill låta andra användare hitta en användares information i katalogen klickar du på Katalogdelning följt avAktivera . Spara ändringarna genom att klicka på Klar.

Dölj många användare med en batchbegäran

Om du har många användare som du vill dölja från katalogen kan du använda Directory API för att göra en massuppdatering.

Skapa en batchbegäran att ställa in includeInGlobalAddressList till false för användarna.

Relaterade ämnen