Een gebruiker verbergen in de directory

U moet zijn ingelogd als hoofdbeheerder om deze taak te kunnen uitvoeren.

Als gebruikers niet willen dat hun profielgegevens worden gedeeld in de directory van uw organisatie, kunt u hun profiel verbergen. Wanneer u een gebruiker verbergt in de directory, gebeurt het volgende:

• De profielgegevens van de gebruiker worden niet automatisch aangevuld als andere gebruikers een adres typen in services als Gmail en Agenda.
  • De profielgegevens van de gebruiker zijn niet zichtbaar in Contactbeheer van andere gebruikers.
  • De profielgegevens van de gebruiker zijn niet zichtbaar in Cloud Search-zoekresultaten.

De contactgegevens van een gebruiker verbergen

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met een account met hoofdbeheerdersrechten (eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Directoryand thenGebruikers.
  3. Zoek de gebruiker in de lijst Gebruikers. Zie Een gebruikersaccount zoeken als u hulp nodig heeft.
  4. Klik op de naam van de gebruiker en open de accountpagina.
  5. Klik op Gebruikersgegevens.
  6. Klik op Directory delen and then Uitzetten .
  7. Klik op Klaar.

Wijzigingen verwerken kan tot 24 uur duren, maar meestal gaat het sneller. Meer informatie

Als u wilt dat andere gebruikers de gegevens van de gebruiker kunnen vinden in de directory, klikt u op Directory delen and then Aanzetten . Klik op Klaar om de wijzigingen op te slaan.

Meerdere gebruikers tegelijk verbergen met een batchverzoek

Als u meerdere gebruikers wilt verbergen in de directory, kunt u de directory updaten in bulk met de Directory API.

Maak een batchverzoek om includeInGlobalAddressList in te stellen op false voor de gebruikers.