Google-kontot finns redan

Om du får ett felmeddelande av typen Google-kontot finns redan när du försöker skapa ett första administratörskonto i Google betyder det att e-postadressen redan är kopplad till en annan Google-tjänst (till exempel ett AdWords-konto). Det kallas ett konfliktkonto och gör att du måste använda en annan e-postadress när du skapar administratörskontot och verifierar Google Apps-domänen.

Så här kommer du runt problemet med kontot som orsakar konflikt vid registreringen:

1. Registrera dig för Google-tjänsten med ett nytt användarnamn på domänen.
    • Du ska ha tillgång till den här e-postadressen på din domän. Se till att den inte redan är kopplad till ett AdWords- eller annat Google-konto.
  2. När du har registrerat dig för Google-tjänsten får du en bekräftelse. Klicka på länken i e-postmeddelandet för att skapa det första administratörskontot. Ange ett nytt användarnamn från steg 1 som första administratör.
  3. Verifiera domänen genom att följa registreringsanvisningarna.
  4. När du har verifierat domänen kan du skapa ett administratörskonto med den ursprungliga e-postadressen (som du fick felmeddelandet för) och ta bort administratörsbehörigheten för den första Google-administratören som du skapade.
  5. Nu kan du lägga till fler användare och hantera domänen.

När du har konfigurerat domänen bör du lösa konfliktkontot.