De fout 'Google-account bestaat al'

Als u een foutmelding ziet (zoals 'Google-account bestaat al') wanneer u uw eerste Google-beheerdersaccount instelt, betekent dit dat het e-mailadres al is gekoppeld aan een andere Google-service (zoals een AdWords-account). Dit heet een conflicterend account. U moet een ander e-mailadres gebruiken om een ​​beheerdersaccount in te stellen en uw domein te verifiëren voor uw Google-service.

Ga als volgt te werk om problemen met conflicterende accounts tijdens het aanmelden te vermijden:

1. Meld u aan voor de Google-service met een nieuwe gebruikersnaam in uw domein.
    • U moet toegang hebben tot dit e-mailadres in uw domein. Controleer of het niet al is gekoppeld aan een AdWords- of ander Google-account.
  2. Nadat u zich heeft aangemeld voor de Google-service, ontvangt u een bevestigingsmail. Klik op de link in de e-mail om uw eerste beheerdersaccount in te stellen. Voer de nieuwe gebruikersnaam uit stap 1 in als de eerste beheerder.
  3. Volg de aanwijzingen voor aanmelden om uw domein te verifiëren.
  4. Nadat u het domein heeft geverifieerd, kunt u een beheerdersaccount maken met het oorspronkelijke e-mailadres (waarop u de foutmelding heeft ontvangen) en de beheerdersrechten verwijderen van de eerste door u ingestelde Google-beheerder.
  5. U kunt nu extra gebruikers toevoegen en uw domein beheren.

We raden u aan het probleem met het conflicterende account op te lossen nadat u uw domein heeft ingesteld.