Toegang tot apps beheren op basis van gebruikers- en apparaatcontext

Toepassing: Afdwingen dat de beheerde Chrome-browser wordt gebruikt

In dit voorbeeld ziet u hoe u voor uw bedrijf een niveau voor contextbewuste toegang kunt maken met een beleid voor de beheerde Chrome-browser, en hoe u dit beleid kunt toewijzen aan apps.

Opmerking: Als u alleen Workspace gebruikt, raden we u af toegangsniveaus voor contextbewuste toegang toe te voegen of aan te passen via de Google Cloud Platform-console (GCP). Als u dit wel doet, ziet u mogelijk deze foutmelding: Er worden niet-ondersteunde kenmerken gebruikt in Google Workspace. Ook kunnen gebruikers worden geblokkeerd.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Beveiligingand thenToegang en gegevensbeheerand thenContextbewuste toegang.
  3. Selecteer Toegangsniveaus.
  4. Klik op Toegangsniveau maken.
  5. Voeg een naam toe voor het toegangsniveau (in dit voorbeeld een naam als Beheerde Chrome-browser) en eventueel een beschrijving.
  6. Selecteer Ze voldoen aan de kenmerken. Dit betekent dat gebruikers moeten voldoen aan de kenmerken in de voorwaarde om toegang te krijgen tot apps.
  7. Klik op Kenmerk toevoegen om een voorwaarde voor het toegangsniveau te maken.
  8. Klik op Geavanceerde modus. In deze modus maakt u een aangepast toegangsniveau in een bewerkingsvenster met Common Expression Language (CEL). Ga naar Contextbewuste toegangsniveaus maken, Toegangsniveaus instellen: geavanceerde modus voor meer informatie.
  9. Voeg de code toe voor het toegangsniveau:
    device.chrome.management_state == ChromeManagementState.CHROME_MANAGEMENT_STATE_BROWSER_MANAGED && device.chrome.versionAtLeast("94.0.4606.81").
  10. Klik op Opslaan. U kunt dit toegangsniveau nu toewijzen aan apps.
  11. Klik op Toewijzen aan apps. U ziet deze link meteen nadat u een toegangsniveau heeft gemaakt. Als u het toegangsniveau later wilt toewijzen, gaat u naar Beveiligingand thenToegangs- en gegevenscontroleand thenContextbewuste toegang en selecteert u Toegangsniveaus toewijzen.
  12. Selecteer een organisatie-eenheid. De gebruikers in deze organisatie-eenheid krijgen toegang tot de apps die u opgeeft, op het niveau dat u heeft ingesteld in het toegangsniveau. Selecteer bijvoorbeeld HR om toegang te geven aan een groep gebruikers in Human Resources.
  13. Kies apps waartoe gebruikers toegang hebben. Bijvoorbeeld Drive en Documenten, Gmail en Google Chat.
  14. Klik op Toewijzen. U moet mogelijk naar beneden scrollen om de knop Toewijzen te zien voor de betreffende app. Zorg dat u het toegangsniveau toewijst aan de juiste app. Wijs het niet toe aan de Beheerdersconsole.
  15. Selecteer het toegangsniveau dat u wilt gebruiken. In dit geval Beheerde Chrome-browser.
    U kunt indien nodig meerdere toegangsniveaus selecteren. Gebruikers krijgen toegang tot de app als ze voldoen aan de voorwaarden die zijn opgegeven in slechts één van de toegangsniveaus die u selecteert (dit is een logische OR van de toegangsniveaus in de lijst).
    Als u wilt dat gebruikers voldoen aan de voorwaarden van meerdere toegangsniveaus (een logische AND van toegangsniveaus), maakt u een toegangsniveau dat meerdere toegangsniveaus bevat.
    Opmerking: Laat het vakje aangevinkt voor Toepassen op desktop- en mobiele apps van Google.
  16. Klik op Opslaan. Als u een toegangsniveau toewijst aan een organisatie-eenheid of groep met een groot aantal gebruikers, kan het 24 uur duren voordat de toewijzing wordt toegepast.
  17. Als u wilt weten of een toegangsniveau juist is toegewezen, kijkt u of u het volgende ziet:
    • Een grijze cirkel naast de naam van de organisatie-eenheid.
    • De naam van het toegangsniveau staat vermeld voor de app.
  18. Als u het bericht wilt aanpassen dat gebruikers zien als app-toegang is geblokkeerd, gaat u naar Beveiligingand thenToegangs- en gegevenscontroleand thenContextbewuste toegang en klikt u op Bericht voor gebruikers. Dit zijn enkele voorbeelden:
    • Oplossingsberichten: Deze berichten worden gemaakt door het systeem en tonen de specifieke beleidsschending waardoor de gebruiker is geblokkeerd. In oplossingsberichten staan herstelopties waarmee gebruikers weer toegang kunnen krijgen tot de app.
    • Aangepaste berichten: Berichten die u toevoegt met specifieke hulp voor gebruikers, zoals meer advies om de app-blokkering op te heffen of een link waarop ze kunnen klikken.
    • Standaardbericht: Een voorbeeld van een standaardbericht is Het beleid van uw organisatie blokkeert de toegang tot deze app. Dit bericht wordt getoond als u geen oplossingsbericht of aangepast bericht opgeeft.
      Zie Gebruikers toestaan de blokkering van apps op te heffen met oplossingsberichten in contextbewuste toegang voor meer informatie.