Detta får du med Groups for Business

Användarhanterade grupper, gemensamma inkorgar med mera

Groups for Business är en tjänst i Googles administratörskonsol som styr hur organisationens grupper kan användas i Google Grupper-användarappen på groups.google.com.

Som gruppadministratör kan du använda Groups for Business för att:

• Styr om användarna kan få åtkomst till organisationens grupper på Google Grupper (avgörs av om tjänsten Groups for Business är på eller av).
  • Styr hur dina grupper kan användas på Google Grupper.

Groups for Business på kontra av

När Groups for Business är på

• Organisationens grupper blir tillgängliga i användarnas Google Grupper-katalog som kan öppnas via användarnas appstartare som visas här samt på groups.google.com.
  • Som administratör kan du tillåta att användarna skapar grupper i organisationen. Du kan även ställa in organisationsomfattande policyer för åtkomst till och arbete med dina grupper.
  • Du och andra gruppägare och ansvariga kan göra en grupp till en gemensam inkorg, ange policyer för inlägg och moderering samt lägga till andra funktioner i Google Grupper.
  • Medlemmar med rätt behörigheter kan få åtkomst till organisationens grupper i Google Grupper-katalogen, visa och göra inlägg i gruppkonversationer samt utföra andra uppgifter.

När Groups for Business är inaktiverat

• Organisationens grupper är inte tillgängliga i Google Grupper-appen
  • Användare får inte skapa grupper i organisationen.
  • Du kan inte använda gemensamma inkorgar, moderera konversationer eller lägga till vissa andra funktioner.
  • Administratörer kan fortfarande skapa grupper på administratörskonsolen som kan användas på en rad andra sätt (se nedan).

Obs! Visa eller dölj externa grupper i Google Grupper med hjälp av tilläggstjänsten för Google Grupper.

Steg 1: Jämför tillgängliga funktioner

Här är funktioner som du kan få när Groups for Business är aktiverat kontra inaktiverat:

Tillgänglig Groups-funktion Groups for Business-tjänst
Google Grupper-appen (på groups.google.com) Av
Tillgängligt i användarnas Appstartare *
Visar offentliga och andra externa grupper * *
Visar organisationens interna grupper

* Enbart tillgängligt om tilläggstjänsten för Google Grupper på administratörskonsolen är aktiverad

Så här kan grupper användas
E-post- och distributionslistor, delning, kalenderinbjudningar
Konfigurationsgrupp för inställningar på administratörskonsolen
Målgrupp för Drive- och Dokumentdelning
Gemensam inkorg
Gruppkonversationer med ytterligare funktioner
Vem kan skapa grupper?
Administratörer med behörigheten Grupper
Interna användare (om inställningarna tillåter det)
Externt offentligt (om inställningarna tillåter det)
Alternativ för hantering av gruppmedlemskap
Lägg till medlemmar direkt
Hantera medlemmar dynamiskt, exempelvis per avdelning
Masshantering av medlemmar via API eller synkronisera med en LDAP-server
Lägg till externa medlemmar i en grupp
Bjuda in användare att gå med i en grupp
Tillåt personer som inte är medlemmar att begära medlemskap

Steg 2: Läs om var du hanterar organisationens grupper

Hoppa över det här avsnittet om du kan inaktivera Groups for Business. I detta fall sker all intern grupphantering på administratörskonsolen.

Om du aktiverar Groups for Business kan du hantera organisationens grupper från administratörskonsolen eller Google Grupper-appen. Du kan hantera samma grupper från båda platserna, men du måste kanske gå till den ena eller andra platsen för att använda en viss funktion.

Här är en översikt över vad du kan göra var.

• Administratörskonsol — på Startföljt avGrupper (om inget annat anges)
  • Google Grupper — öppnas från Appstartaren eller på groups.google.com
Administratörsuppgift Administratörskonsol Google Grupper
Skapa nya grupper för dessa användare
E-postlistor, delning, kalenderinbjudningar, modererade diskussioner
Gemensam inkorg
Målgrupp för Drive- och Dokumentdelning *
Konfigurationsgrupp för inställningar på administratörskonsolen
Hantera en grupps medlemskap
Lägg till och ta bort medlemmar manuellt
Hantera medlemskap dynamiskt, exempelvis per avdelning
Tilldela standardroller till medlemmar (ägare, ansvarig, medlem)
Skapa och tilldela anpassade roller för en grupp
Visa och hantera gruppinställningar
Visa organisationens grupper
Uppdatera ett gruppnamn eller en e-postadress
Radera en grupp
Lägg till ett välkomstmeddelande, autosvar med mera
Gör en grupp till gemensam inkorg
Hantera och moderera gruppkonversationer

* Målgrupper finns under Katalog följt avMålgrupp, inte i grupplistan

Relaterade ämnen