Uw G Suite-abonnement opzeggen

Uw G Suite-abonnement opzeggen en het Google-account van uw organisatie verwijderen

Als u geen Google-services meer wilt gebruiken in uw organisatie, moet u uw G Suite-abonnement en eventuele andere abonnementen die u heeft aangeschaft opzeggen. Tijdens dit proces worden het Google-account van uw organisatie en alle gebruikersaccounts en -gegevens verwijderd.

Voordat u opzegt

Voordat u uw abonnement opzegt en uw account afsluit, moet u wellicht alle of een deel van deze taken uitvoeren:

Gebruikersgegevens opslaan

Alle G Suite-gegevens (zoals Gmail-berichten, Google Agenda-afspraken en bestanden die zijn opgeslagen in Google Drive) en gebruikersaccounts worden verwijderd wanneer u het Google-account van uw organisatie verwijdert. Als u bepaalde gebruikersgegevens moet bewaren, moet u deze downloaden voordat u uw account verwijdert.

G Suite-gegevens kunnen op drie manieren worden gedownload:

• Uw gebruikers kunnen zelf hun gegevens downloaden. Meer informatie.
  • Als beheerder kunt u de gegevens van uw gebruikers downloaden met een Application Programming Interface (API). De API gebruikt een serviceaccount dat toegang heeft tot gegevens namens de gebruikers in een domein. Meer informatie.
  • (Alleen Drive-bestanden) Als beheerder kunt u het eigendom van de Drive-bestanden van gebruikers overzetten naar uzelf. Vervolgens kunt u de bestanden downloaden. Meer informatie.

Als u deze gegevens niet wilt bewaren, is dat ook geen probleem. Ze worden automatisch verwijderd wanneer u het Google-account van uw organisatie verwijdert.

Opmerking: YouTube-kanalen, Google AdWords-accounts, Cloud Platform-projecten, Google+ profielen, Play Developer-accounts en andere items worden ook verwijderd wanneer u uw G Suite-abonnement opzegt en het Google-account van uw organisatie verwijdert. Zorg ervoor dat u het eigendom van deze items overdraagt ​​voordat u doorgaat.

Facturen opslaan

Nadat u uw abonnement heeft opgezegd en uw account heeft verwijderd, heeft u geen toegang meer tot uw facturen. U kunt uw facturen downloaden voordat u uw account verwijdert. Meer informatie.

G Suite Marketplace-apps verwijderen

Als u G Suite Marketplace-apps heeft geïnstalleerd, moet u deze verwijderen voordat u uw abonnement(en) opzegt.

Ga als volgt te werk om te controleren of er Marketplace-apps zijn geïnstalleerd:

1. Log in bij uw Google-beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op het dashboard van de beheerdersconsole naar Appsen vervolgensMarketplace-apps.

Uw abonnementen opzeggen en het Google-account van uw organisatie verwijderen

Stap 1: Andere abonnementen opzeggen

Voordat u uw G Suite-abonnement kunt opzeggen, moet u de andere abonnementen in het Google-account van uw organisatie opzeggen.

1. Log in bij uw Google-beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op het dashboard van de beheerdersconsole naar Facturering.
  3. Onder Abonnementen staan uw huidige abonnementen.
  4. Als G Suite uw enige abonnement is, slaat u de resterende stappen hier over en gaat u naar Stap 2: Uw G Suite-abonnement opzeggen hieronder; ga anders door naar de volgende stap.
  5. Zeg alle abonnementen op, behalve uw G Suite-abonnement. Klik op Acties en vervolgens Abonnement opzeggen om een ​​abonnement op te zeggen.

Opmerking: Als u een domeinregistratieabonnement opzegt en u uw domein wilt houden, moet u de inloggegevens voor de registreerder noteren (gebruikersnaam, wachtwoord en URL van de registreerder). Zo kunt u uw domein ontgrendelen en overzetten nadat u het Google-account van uw organisatie heeft verwijderd (maar slechts tot de domeinregistratie verloopt). Meer informatie.

6. Klik op Doorgaan om het abonnement op te zeggen.
  7. Herhaal dit proces totdat u alle abonnementen heeft opgezegd, behalve uw G Suite-abonnement. Ga door met stap 2 hieronder.
Stap 2: Uw G Suite-abonnement opzeggen en het Google-account van uw organisatie verwijderen
  1. Ga onder Abonnementen naar uw G Suite-abonnement.
  2. Klik op Acties en vervolgens Abonnement opzeggen.

Opmerking: Nadat u uw abonnement heeft opgezegd, brengt Google deze kosten aan het begin van de volgende maand automatisch in rekening bij uw primaire betaalmethode. Als u een flexibel model (maandabonnement) heeft, worden de kosten pro rata in rekening gebracht voor uw gebruik deze maand. Als u een jaarmodel heeft, ziet u op de volgende pagina de kosten voor de rest van het abonnement.

3. Klik op Doorgaan. Aangezien dit het laatste abonnement in het Google-account van uw organisatie is, wordt bij het opzeggen van het abonnement ook uw account verwijderd.
  4. Vink het vakje aan om te bevestigen dat u uw gegevens heeft opgeslagen en uw account wilt verwijderen.
    Wanneer u in de volgende stap uw account verwijdert, worden alle gebruikersgegevens verwijderd; deze kunnen niet worden hersteld. Als u nog gebruikersgegevens wilt bewaren, bekijkt u Gebruikersgegevens opslaan hierboven voor instructies.

Nadat u uw account heeft verwijderd, gebeurt het volgende:

• Het Google-account van uw organisatie en alle gebruikersaccounts worden verwijderd.
      • U kunt niet meer inloggen bij Google-services met dit account.
      • Verwijderde gebruikersaccounts kunnen niet worden hersteld.
    • U wordt uitgelogd bij de beheerdersconsole en u gaat terug naar de G Suite-homepage.
    • U kunt niet meer inloggen bij de beheerdersconsole.
  5. Klik op Mijn domein verwijderen om het Google-account van uw organisatie te verwijderen.

Opmerking: Nadat u dit account heeft verwijderd, kunt u een nieuw Google-account maken met het domein van uw organisatie. Het kan 24 uur duren voordat uw domein beschikbaar is om te worden gebruikt voor een nieuw account.

Vragen?

Ik heb geen toegang tot de beheerdersconsole. Wat moet ik doen?

Probeer deze oplossingen als u geen toegang heeft tot de beheerdersconsole.

Ik heb mijn G Suite-abonnement opgezegd voordat ik mijn andere abonnementen had opgezegd. Hoe verwijder ik het Google-account van mijn organisatie?
  1. Log in bij uw Google-beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op het dashboard van de beheerdersconsole naar Bedrijfsprofiel > Profiel.
  3. Klik op Profiel.
  4. Klik in het gedeelte Account verwijderen op Dit account verwijderen. (Deze optie is alleen beschikbaar als u al uw abonnementen heeft opgezegd.)
Ik heb nog een Cloud Identity-abonnement. Hoe verwijder ik het Google-account van mijn organisatie?
  1. Log in bij uw Google-beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op het dashboard van de beheerdersconsole naar Bedrijfsprofiel > Profiel.
  3. Klik op Profiel.
  4. Klik in het gedeelte Account verwijderen op Dit account verwijderen. (Deze optie is alleen beschikbaar als u al uw abonnementen heeft opgezegd.)
Kan mijn krediet worden terugbetaald?

Natuurlijk. Als er nog krediet in uw account staat nadat u uw abonnement heeft opgezegd, kunt u contact met ons opnemen om een terugbetaling aan te vragen.