G Suite opzeggen

Een abonnement opzeggen of het Google-account van uw organisatie verwijderen
Als u de exacte stappen wilt zien, logt u in op het account dat u wilt verwijderen.

Geldt ook voor Drive Enterprise.

Als u G Suite niet meer wilt gebruiken in uw organisatie, moet u uw G Suite-abonnement opzeggen. Als u met het maandelijkse flexibele model betaalt en u uw abonnement opzegt, stoppen de betalingen voor uw G Suite-services meteen.

• Als G Suite uw enige abonnement is: Als u uw abonnement opzegt, worden ook alle gebruikersaccounts en -gegevens verwijderd. Uw domein komt binnen 24 uur vrij en kan dan worden gebruikt met een nieuw G Suite-abonnement.
  • Als u naast G Suite nog andere abonnementen heeft: U heeft wellicht een abonnement voor Cloud Identity of Chrome Enterprise. U kunt uw G Suite-abonnement opzeggen en uw andere abonnementen actief laten. U kunt ook alle abonnementen opzeggen zodat uw domein kan worden gebruikt voor een nieuw abonnement.
  • Als u een abonnement op G Suite Business of Enterprise opzegt: U moet zestig dagen wachten voordat u zich weer kunt aanmelden voor een van de versies van G Suite.

Voordat u opzegt

Voordat u uw G Suite-abonnement opzegt of uw account afsluit, moet u wellicht alle of een deel van deze taken uitvoeren:

Gebruikersgegevens opslaan

U moet G Suite-gebruikersgegevens die u wilt bewaren, zoals Gmail-berichten, Google Agenda-afspraken, Google+ content en bestanden die zijn opgeslagen in Google Drive, downloaden voordat u uw abonnement of account verwijdert. Gebruikersgegevens die u niet wilt bewaren, worden automatisch verwijderd wanneer u uw abonnement of account verwijdert.

Opmerking: Uit Drive Enterprise kunt u alleen bestanden opslaan. Zorg dat u uit een e-mailgeverifieerd Drive Enterprise-account gegevens uit gedeelde Drives opslaat voordat u uw abonnement opzegt.

De eenvoudigste manier om gebruikersgegevens te downloaden en exporteren is met de Data Export-tool

Andere soorten Google-gegevens

Zorg ervoor dat u het eigendom van andere soorten items overzet ​​voordat u doorgaat. YouTube-kanalen, Google Ads-accounts en dergelijke worden ook verwijderd wanneer u uw G Suite-abonnement opzegt en het Google-account van uw organisatie verwijdert. Zie Een gebruiker verwijderen uit uw organisatie voor meer informatie.

Als u een Google Cloud Platform-organisatie heeft

Deze organisatie wordt verwijderd wanneer u uw G Suite-account verwijdert. Als u Cloud Platform-projecten wilt behouden, moet u het eigendom van die projecten overzetten naar een gebruiker buiten de organisatie. Zie de Cloud Platform-hulp.

Facturen opslaan

Nadat u het account van uw organisatie heeft verwijderd, heeft u geen toegang meer tot uw facturen. U kunt uw facturen downloaden voordat u uw account verwijdert.

G Suite Marketplace-apps verwijderen

Als G Suite uw enige abonnement is en u G Suite Marketplace-apps heeft geïnstalleerd, moet u deze apps verwijderen voordat u uw abonnement opzegt.

Ga als volgt te werk om te controleren of er Marketplace-apps zijn geïnstalleerd:

1. Log in bij de Google-beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de beheerdersconsole naar Appsen danMarketplace-apps.
Bent u geüpgraded van zakelijke e-mail van G Suite?

Als u zakelijke e-mail van G Suite heeft aangeschaft en vervolgens aanvullende functies heeft toegevoegd, geldt het volgende als u uw G Suite-abonnement opzegt:

• U heeft geen toegang meer tot het persoonlijke Gmail-account dat u heeft gebruikt om u aan te melden voor zakelijke e-mail.
  • Alle gegevens die zijn gekoppeld aan uw persoonlijke Gmail-account, zoals Drive-bestanden, Agenda-afspraken en Google+ profielgegevens, worden ook verwijderd.

Als u deze gegevens wilt bewaren, volgt u de instructies hierboven onder Gebruikersgegevens opslaan voordat u een ontgrendeld account verwijdert. Meer informatie over het toevoegen van aanvullende functies.

Een abonnement opzeggen

G Suite en domeingeverifieerde Drive Enterprise

Als u meerdere abonnementen heeft en alleen uw G Suite-abonnement opzegt, kunt u binnen 21 dagen een nieuw G Suite-abonnement starten en uw gegevens herstellen. Na die 21 dagen kunt u 60 dagen lang geen nieuw G Suite-abonnement maken als onderdeel van uw Google-account. Als u wilt dat uw domein binnen 24 uur weer beschikbaar is, moet u al uw abonnementen opzeggen en het Google-account van uw organisatie verwijderen.

1. Log in bij de Google-beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de beheerdersconsole naar Facturering.
  3. Ga onder Abonnementen naar uw G Suite-abonnement.
  4. Klik op Acties en dan Abonnement opzeggen.

Meer informatie over kosten nadat u een abonnement heeft opgezegd.

5. Klik op Doorgaan.
  6. Kies een optie:
    • Als u meerdere abonnementen heeft en alleen G Suite wilt opzeggen: Klik op Ja om het abonnement op te zeggen.
    • Als G Suite uw enige abonnement is: Ga verder met de volgende stap.
  7. Vink het vakje aan om te bevestigen dat u uw gegevens heeft opgeslagen en uw account wilt verwijderen.
  8. Klik op Dit account verwijderen om het Google-account van uw organisatie te verwijderen.
Wanneer u uw account verwijdert, worden alle gebruikersgegevens verwijderd. Deze kunnen niet meer worden hersteld. Als u nog gebruikersgegevens wilt bewaren, bekijkt u Gebruikersgegevens opslaan hierboven voor instructies.

Nadat u uw account heeft verwijderd, gebeurt het volgende:

• Het Google-account van uw organisatie en alle gebruikersaccounts worden verwijderd.
    • U kunt niet meer inloggen bij Google-services met dit account.
    • Verwijderde gebruikersaccounts kunnen niet worden hersteld.
  • U wordt uitgelogd bij de beheerdersconsole en u gaat terug naar de G Suite-homepage.
  • U kunt niet meer inloggen bij de beheerdersconsole.
E-mailgeverifieerde Drive Enterprise

Als u uw e-mailgeverifieerde Drive Enterprise-abonnement opzegt, kunt u binnen 21 dagen een nieuw abonnement starten en uw gegevens herstellen. Na die 21 dagen kunt u 60 dagen lang geen nieuw Drive Enterprise-abonnement starten.

1. Log in bij de Google-beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de beheerdersconsole naar Facturering.
  3. Ga onder Abonnementen naar uw Drive Enterprise-abonnement.
  4. Klik op Acties en dan Abonnement opzeggen.

Nadat u uw abonnement heeft opgezegd, brengt Google de kosten aan het begin van de volgende maand automatisch in rekening bij uw primaire betaalmethode. Dit gebeurt pro rata, gebaseerd op de actieve gebruikers en gebruikte opslagruimte van deze maand.

5. Klik op Doorgaan.
  6. Kies een optie (zie hieronder voor meer informatie over opties voor Drive Enterprise-gegevens):
    • Alle teamgegevens en uw account meteen verwijderen, maar gebruikersgegevens behouden: selecteer Gebruikers toestaan hun gegevens te behouden.
    • Alle team- en gebruikersgegevens binnen negentig dagen verwijderen, met de mogelijkheid om uw account daarna te verwijderen: selecteer Alle gegevens in Drive verwijderen.
    • Alle team- en gebruikersgegevens meteen verwijderen, met de mogelijkheid om uw account daarna te verwijderen:
      1. Annuleer de opzegprocedure en volg de instructies onder Gebruikersgegevens opslaan hierboven.
      2. Sla uw gegevens op een van de volgende manieren op:
        • Zet alle gegevens over naar uzelf.
        • Gebruik de functie om gegevens in bulk over te zetten en kies uzelf wanneer u wordt gevraagd naar wie u de gegevens wilt overzetten.
      3. Start de opzegprocedure opnieuw, maar selecteer de optie Gebruikers toestaan hun gegevens te behouden in stap 6.
  7. Klik op Doorgaan.

U wordt uitgelogd bij de beheerdersconsole en u gaat terug naar de G Suite-homepage. U kunt niet meer inloggen bij de beheerdersconsole.

Kiezen of u gegevens wilt verwijderen of gebruikers hun gegevens wilt laten bewaren

Gebruikers toestaan hun gegevens te behouden: Alle organisatiegegevens in gedeelde Drives en uw account worden meteen verwijderd. Alle gebruikersaccounts worden overgezet naar onbeheerde consumentenaccounts. Mijn Drive-gegevens van gebruikers zijn beschikbaar in het omgezette account. Als u deze optie selecteert, vraagt u Google uw gegevens niet te verwijderen wanneer u het abonnement opzegt. U ziet af van alle eigendomsrechten van de Drive Enterprise-gegevens van uw organisatie en rechten om deze te beheren. Deze actie kan niet ongedaan worden gemaakt.

Alle gegevens in Drive verwijderen: Alle gebruikersgegevens in Mijn Drive en organisatiegegevens in gedeelde Drives worden verwijderd. Het kan negentig dagen duren voordat de gegevens zijn verwijderd. Gebruikers hebben in deze periode geen toegang tot Drive. Nadat de gegevens zijn verwijderd, kunt u het account van uw organisatie verwijderen door de instructies te volgen onder stap 2 hieronder. Wanneer u het account van uw organisatie verwijdert, worden alle gebruikersaccounts overgezet naar onbeheerde consumentenaccounts en hebben gebruikers weer toegang tot Drive.

Het Google-account van uw organisatie verwijderen

Als G Suite uw enige abonnement is: Volg de instructies onder Uw G Suite-abonnement opzeggen hierboven om het Google-account van uw organisatie automatisch te verwijderen.

Als u meerdere abonnementen heeft: Volg de stappen hieronder om al uw abonnementen op te zeggen en het Google-account van uw organisatie te verwijderen.

Stap 1: Alle abonnementen opzeggen
  1. Log in bij de Google-beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de beheerdersconsole naar Facturering.
  3. Onder Abonnementen staan uw huidige abonnementen.
  4. Klik op Acties en dan Abonnement opzeggen om een ​​abonnement op te zeggen.

Opmerking: Als u een Android-beheerabonnement wilt opzeggen en Google is uw EMM-provider, gaat u naar Apparaatbeheer en dan Installatie en dan Beheer van Android-apps. Verwijder Google als uw EMM-provider en zeg daarna uw abonnement op.

5. Klik op Doorgaan om het abonnement op te zeggen.
  6. Herhaal stap 4 en 5 totdat al uw abonnementen zijn opgezegd.

Opmerking: Als u een gratis Cloud Identity-abonnement heeft, kunt u dit niet opzeggen op de pagina Facturering. Ga door met de volgende stap om uw account te verwijderen.

Stap 2: Uw account verwijderen
Als u een Google Cloud Platform-organisatie heeft, wordt deze organisatie verwijderd wanneer u uw G Suite-account verwijdert. Als u Cloud Platform-projecten wilt behouden, moet u het eigendom van die projecten overzetten naar een gebruiker buiten de organisatie. Zie de Cloud Platform-hulp.
  1. Log in bij de Google-beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de beheerdersconsole naar Bedrijfsprofielen danAccountbeheer.
    Als u Accountbeheer wilt zien, moet u wellicht onderaan klikken op Meer weergeven.
  3. Klik op Account verwijderen.
Wanneer u uw account verwijdert, worden alle gebruikersgegevens verwijderd. Deze kunnen niet meer worden hersteld. Als u nog gebruikersgegevens wilt bewaren, bekijkt u Gebruikersgegevens opslaan hierboven voor instructies.

Nadat u uw account heeft verwijderd, gebeurt het volgende:

• Het Google-account van uw organisatie en alle gebruikersaccounts worden verwijderd.
    • U kunt niet meer inloggen bij Google-services met dit account.
    • Verwijderde gebruikersaccounts kunnen niet worden hersteld.
  • U wordt uitgelogd bij de beheerdersconsole en u gaat terug naar de G Suite-homepage.
  • U kunt niet meer inloggen bij de beheerdersconsole.

Vragen?

Ik heb geen toegang tot de beheerdersconsole. Wat moet ik doen?

Als u geen toegang heeft tot de beheerdersconsole, probeert u deze oplossingen.

Kan mijn krediet worden terugbetaald?

Ja. Als er nog krediet in uw account staat nadat u uw abonnement heeft opgezegd, kunt u contact met ons opnemen om een terugbetaling aan te vragen.

Waarom zijn er kosten in rekening gebracht nadat ik mijn abonnement had opgezegd?

Nadat u uw abonnement heeft opgezegd, worden de openstaande kosten van uw account in rekening gebracht. Het bedrag wordt berekend op basis van uw services en factureringsmodel:

• Flexibel model: Het aantal dagen dat u de service heeft gebruikt, wordt in rekening gebracht. Als u bijvoorbeeld op de vijftiende van deze maand annuleert, ontvangt u een factuur voor een halve maand gebruik van de service.
  • Jaarmodel: Het resterende saldo van uw jaarabonnement wordt in rekening gebracht.
  • Drive Enterprise: De kosten voor opslagruimte die in de maand van annulering is gebruikt, worden pro rata berekend. Daarnaast worden de volledige maandelijkse kosten voor elke actieve gebruiker in die maand in rekening gebracht. Meer informatie over hoe de facturering van Drive Enterprise werkt.

Worden mijn oude Google+ gegevens hersteld als ik me opnieuw abonneer op G Suite?

Wanneer u uw G Suite-abonnement opzegt, worden uw Google+ gegevens verwijderd. De Google+ gegevens van uw organisatie zijn wellicht beschikbaar wanneer u zich opnieuw abonneert, maar alleen als u een G Suite for Education- of G Suite for Nonprofits-abonnement had. Anders zijn de Google+ gegevens van uw organisatie niet meer beschikbaar wanneer u zich opnieuw abonneert.