Uw G Suite-abonnement opzeggen

Uw G Suite-abonnement opzeggen of het Google-account van uw organisatie verwijderen

Geldt ook voor de Google Drive Enterprise-versie van G Suite.

Als u G Suite niet meer wilt gebruiken in uw organisatie, moet u uw G Suite-abonnement opzeggen. Als u met het maandelijkse flexibele model betaalt en u uw abonnement opzegt, stoppen de betalingen voor uw G Suite-services meteen.

• Als G Suite uw enige abonnement is en u uw abonnement opzegt, worden ook alle gebruikersaccounts en -gegevens verwijderd en wordt uw domein vrijgegeven. Binnen 24 uur kunt u uw domein weer gebruiken voor een nieuw G Suite-abonnement.
  • Als u nog andere abonnementen heeft naast G Suite, zoals Cloud Identity of Chrome-apparaatbeheer, kunt u G Suite opzeggen en uw andere abonnementen actief houden, of alle abonnementen opzeggen zodat uw domein kan worden gebruikt voor een nieuw abonnement.

Voordat u opzegt

Voordat u uw G Suite-abonnement opzegt of uw account afsluit, moet u wellicht alle of een deel van deze taken uitvoeren:

Gebruikersgegevens opslaan

Wanneer u uw G Suite-abonnement opzegt of het Google-account van uw organisatie verwijdert, worden alle gebruikersaccounts en de G Suite-gegevens daarin verwijderd, zoals Gmail-berichten, Google Agenda-afspraken en bestanden die zijn opgeslagen in Google Drive. Als u bepaalde gebruikersgegevens moet bewaren, moet u deze downloaden voordat u uw account verwijdert.

Opmerking: Uit Google Drive Enterprise kunt u alleen bestanden opslaan.

Aanbevolen: De eenvoudigste manier om gebruikersgegevens te downloaden en exporteren is met de Data Export-tool

Als u geen gebruikersgegevens wilt bewaren, is dat ook geen probleem. Ze worden automatisch verwijderd wanneer u het Google-account van uw organisatie verwijdert.

Andere soorten Google-gegevens, zoals YouTube-kanalen, Google AdWords-accounts, Play-ontwikkelaarsaccounts en andere items worden ook verwijderd wanneer u uw G Suite-abonnement opzegt en het Google-account van uw organisatie verwijdert. Als u de gegevens hierin wilt bewaren, moet u het eigendom van deze items overzetten ​​voordat u doorgaat. Zie Een gebruiker verwijderen uit uw organisatie voor meer informatie.

Als u een Google Cloud Platform-organisatie heeft, wordt die organisatie verwijderd wanneer u uw G Suite-account verwijdert. Als u Cloud Platform-projecten wilt behouden, moet u het eigendom van die projecten overzetten naar een gebruiker buiten de organisatie. Bekijk de Cloud Platform-help voor meer informatie.

Facturen opslaan

Nadat u uw abonnement heeft opgezegd en uw account heeft verwijderd, heeft u geen toegang meer tot uw facturen. U kunt uw facturen downloaden voordat u uw account verwijdert. Meer informatie.

G Suite Marketplace-apps verwijderen

Als G Suite uw enige abonnement is en u G Suite Marketplace-apps heeft geïnstalleerd, moet u deze verwijderen voordat u uw abonnement(en) opzegt.

Ga als volgt te werk om te controleren of er Marketplace-apps zijn geïnstalleerd:

1. Log in bij uw Google-beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de beheerdersconsole naar Appsen vervolgensMarketplace-apps.
Bent u geüpgraded van zakelijke e-mail van G Suite?

Als u zakelijke e-mail van G Suite heeft aangeschaft en vervolgens aanvullende functies heeft toegevoegd, geldt het volgende als u uw G Suite-abonnement opzegt:

• U heeft geen toegang meer tot het persoonlijke Gmail-account dat u heeft gebruikt om u aan te melden voor zakelijke e-mail.
  • Alle gegevens die zijn gekoppeld aan uw persoonlijke Gmail-account, zoals Drive-bestanden, Agenda-afspraken en Google+ profielgegevens, worden ook verwijderd.

Als u deze gegevens wilt opslaan, volgt u de instructies hierboven onder Gebruikersgegevens opslaan voordat u een ontgrendeld account verwijdert.

Uw G Suite-abonnement opzeggen

Opmerking: Als u meerdere abonnementen heeft en alleen uw G Suite-abonnement opzegt, kunt u binnen 21 dagen een nieuw G Suite-abonnement starten en uw gegevens herstellen. Na 21 dagen kunt u nog eens 60 dagen lang geen nieuw G Suite-abonnement maken als onderdeel van uw Google-account. Als u wilt dat uw domein binnen 24 uur weer beschikbaar is, moet u al uw abonnementen opzeggen en het Google-account van uw organisatie verwijderen.

1. Log in bij uw Google-beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de beheerdersconsole naar Facturering.
  3. Ga onder Abonnementen naar uw G Suite-abonnement.
  4. Klik op Acties en vervolgens Abonnement opzeggen.

Opmerking: Nadat u uw abonnement heeft opgezegd, brengt Google deze kosten aan het begin van de volgende maand automatisch in rekening bij uw primaire betaalmethode. Als u een flexibel model (maandabonnement) heeft, worden de kosten pro rata in rekening gebracht voor uw gebruik deze maand. Als u een jaarmodel heeft, ziet u op de volgende pagina de kosten voor de rest van het abonnement.

5. Klik op Doorgaan.
  6. Voer een van de volgende acties uit:
    • Als u meerdere abonnementen heeft en alleen G Suite wilt opzeggen, klikt u op Ja om het abonnement op te zeggen.
    • Als G Suite uw enige abonnement is, gaat u verder met de volgende stap.
  7. Vink het vakje aan om te bevestigen dat u uw gegevens heeft opgeslagen en uw account wilt verwijderen.
    Wanneer u in de volgende stap uw account verwijdert, worden alle gebruikersgegevens verwijderd; deze kunnen niet worden hersteld. Als u nog gebruikersgegevens wilt bewaren, bekijkt u Gebruikersgegevens opslaan hierboven voor instructies.

Nadat u uw account heeft verwijderd, gebeurt het volgende:

• Het Google-account van uw organisatie en alle gebruikersaccounts worden verwijderd.
      • U kunt niet meer inloggen bij Google-services met dit account.
      • Verwijderde gebruikersaccounts kunnen niet worden hersteld.
    • U wordt uitgelogd bij de beheerdersconsole en u gaat terug naar de G Suite-homepage.
    • U kunt niet meer inloggen bij de beheerdersconsole.
  8. Klik op Mijn domein verwijderen om het Google-account van uw organisatie te verwijderen.

Het Google-account van uw organisatie verwijderen

Als G Suite uw enige abonnement is, volgt u de instructies hierboven onder Uw G Suite-abonnement opzeggen om het Google-account van uw organisatie automatisch te verwijderen.

Als u meerdere abonnementen heeft, volgt u de stappen hieronder om al uw abonnementen op te zeggen en het Google-account van uw organisatie te verwijderen.

Stap 1: Alle abonnementen opzeggen
  1. Log in bij uw Google-beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de beheerdersconsole naar Facturering.
  3. Onder Abonnementen staan uw huidige abonnementen.
  4. Klik op Acties en vervolgens Abonnement opzeggen om een ​​abonnement op te zeggen.

Opmerking: Als u een domeinregistratieabonnement opzegt en u uw domein wilt houden, moet u de inloggegevens voor de registreerder noteren (gebruikersnaam, wachtwoord en URL van de registreerder). Zo kunt u uw domein ontgrendelen en overzetten nadat u het Google-account van uw organisatie heeft verwijderd (maar slechts tot de domeinregistratie verloopt). Meer informatie.

5. Klik op Doorgaan om het abonnement op te zeggen.
  6. Herhaal stap 4 en 5 totdat al uw abonnementen zijn opgezegd.

Opmerking: Als u een gratis Cloud Identity-abonnement heeft, kunt u dit niet opzeggen op de pagina Facturering. Ga door met de volgende stap om uw account te verwijderen.

Stap 2: Uw account verwijderen
Als u een Google Cloud Platform-organisatie heeft, wordt die organisatie verwijderd wanneer u uw G Suite-account verwijdert. Als u Cloud Platform-projecten wilt behouden, moet u het eigendom van die projecten overzetten naar een gebruiker buiten de organisatie. Bekijk de Cloud Platform-help voor meer informatie.
  1. Log in bij uw Google-beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de beheerdersconsole naar Bedrijfsprofielen vervolgensProfiel.
  3. Klik op Profiel.
  4. Klik in het gedeelte Account verwijderen op Dit account verwijderen. (Deze optie is alleen beschikbaar als u al uw abonnementen heeft opgezegd.)

Heeft u vragen?

Ik heb geen toegang tot de beheerdersconsole. Wat moet ik doen?

Probeer deze oplossingen als u geen toegang heeft tot de beheerdersconsole.

Ik heb nog een Cloud Identity-abonnement. Hoe verwijder ik het Google-account van mijn organisatie?
  1. Log in bij uw Google-beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de beheerdersconsole naar Bedrijfsprofielen vervolgensProfiel.
  3. Klik op Profiel.
  4. Klik in het gedeelte Account verwijderen op Dit account verwijderen. (Deze optie is alleen beschikbaar als u al uw abonnementen heeft opgezegd.)
Kan mijn krediet worden terugbetaald?

Natuurlijk. Als er nog krediet in uw account staat nadat u uw abonnement heeft opgezegd, kunt u contact met ons opnemen om een terugbetaling aan te vragen.

Waarom zijn er kosten in rekening gebracht nadat ik mijn abonnement had opgezegd?

Nadat u uw abonnement heeft opgezegd, worden de openstaande kosten van uw account in rekening gebracht. De betaling wordt uitgevoerd aan het begin van de volgende betalingscyclus, in de volgende maand. Het bedrag wordt berekend op basis van uw services en factureringsmodel:

• Flexibel model: Het aantal dagen dat u de service heeft gebruikt, wordt in rekening gebracht.
  • Jaarmodel: Het resterende saldo van uw contract wordt in rekening gebracht.
  • Drive Enterprise: U wordt pro rata in rekening gebracht voor opslagruimte die is gebruikt in de maand waarin u heeft opgezegd, plus $ 8 voor elke actieve gebruiker in die maand. Meer informatie over hoe de facturering van Drive Enterprise werkt.