Drive-bestanden overzetten naar een nieuwe eigenaar

Als beheerder kunt u de eigenaar van bestanden in Drive wijzigen. Als iemand bijvoorbeeld uw bedrijf verlaat, kunt u de bestanden waarvan deze persoon de eigenaar is, overzetten naar iemand anders. Op die manier worden de bestanden opgeslagen voordat het account wordt verwijderd.

Als alternatief raden we u aan bestanden op te slaan in gedeelde Drives. Alle bestanden in eengedeelde Drive zijn eigendom van alle leden van die gedeelde Drive. Als één persoon de gedeelde Drive dus verlaat, houden de andere leden toegang tot de bestanden. Zo worden bestanden niet verwijderd als het account van de eigenaar ervan wordt verwijderd.

Meer informatie over gedeelde Drives, zoals vereisten en toegangsniveaus en hoe u bestaande content kunt migreren naar een gedeelde Drive.

Opmerking: Als u het eigendom van veel bestanden en mappen tegelijk overzet, kan het even duren voordat de wijzigingen zijn doorgevoerd.

Drive-bestanden overzetten

Eén bestand overzetten

Als beheerder kunt u ook individuele bestanden overzetten met de Google Drive API's.

Alle bestanden van een gebruiker overzetten

Als beheerder kunt u alle bestanden van een gebruiker overzetten naar een nieuwe eigenaar.

Opmerkingen:

• Alleen bestanden die eigendom zijn van de gebruiker kunnen worden overgezet naar een andere gebruiker. Diegene wordt dan de nieuwe eigenaar.
  • U kunt de content van een gebruiker ook migreren naar een gedeelde Drive. Bestanden in een gedeelde Drive worden niet verwijderd als een gebruikersaccount wordt verwijderd, omdat de content eigendom is van alle deelnemers.
  • De mappenstructuur van de vorige eigenaar blijft hetzelfde in de Drive van de nieuwe eigenaar.
  • De overdracht heeft geen invloed op bestaande gedeelde documenten.
  • Sommige bestanden worden niet overgezet:
    • Google-foto's en Maps worden niet overgezet.
    • Bestanden en mappen in de prullenbak van de gebruiker worden niet overgezet. Als bestanden bewaard moeten blijven, moeten deze dus uit de prullenbak worden gehaald.  Anders worden bestanden in de prullenbak verwijderd wanneer de gebruiker wordt verwijderd.
    • Weesbestanden worden niet verplaatst. Plaats deze dus in de Mijn Drive van de gebruiker als ze moeten worden overgezet:
      1. Typ het volgende in het zoekveld in Drive: is:unorganized owner:<gebruikersnaam>
      2. Verplaats de gevonden weesbestanden naar de Mijn Drive van de gebruiker.

Meer informatie over gedeelde Drives, zoals hoe u bestaande content kunt migreren naar een gedeelde Drive.

Voordat u begint

Account van de huidige eigenaar

• We raden u aan het account van de huidige eigenaar op te schorten.  Er kan dan tijdens de overdracht geen nieuwe content worden gemaakt of content in het account worden geplaatst.

Account van de nieuwe eigenaar

Eigendom overzetten

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de Beheerdersconsole naar Appsand thenGoogle Workspaceand thenDrive en Documenten.
  3. Klik op Eigendom overdragen.
    Opmerking: U moet het recht 'Drive-service' en 'Gegevensoverdracht' hebben om deze optie te kunnen zien.

4. Voer in het veld Van gebruiker de gebruikersnaam in van de huidige eigenaar en selecteer het bijbehorende voorgestelde resultaat.

5. Voer in het veld Aan gebruiker de gebruikersnaam in van de nieuwe eigenaar en selecteer het bijbehorende voorgestelde resultaat.

6. Klik op Bestanden overdragen

• De bestanden worden automatisch verplaatst naar de Drive van de nieuwe eigenaar. Ze verschijnen in een map die het e-mailadres van de vorige eigenaar als naam heeft.

• De oorspronkelijke eigenaar kan de bestanden nog steeds bewerken, tenzij het account wordt verwijderd of de rechten worden gewijzigd. Omdat de bestanden naar de Drive van de nieuwe eigenaar zijn verplaatst, moet de oorspronkelijke eigenaar de bestanden zoeken of openen via een link.

• Schort het account van de nieuwe eigenaar niet op tijdens de overdracht.

• Er wordt een e-mail verzonden naar de beheerder en naar de nieuwe en oude eigenaar.  In de e-mail staat of de overdracht is geslaagd of mislukt.