Drive-bestanden overzetten naar een nieuwe eigenaar

Als beheerder kunt u de eigenaar van bestanden in Google Drive wijzigen. Als iemand bijvoorbeeld uw bedrijf verlaat, kunt u de bestanden waarvan deze persoon de eigenaar is, overzetten naar iemand anders. Zo kunt u de bestanden bewaren voordat u het account verwijdert. Als u bestanden overzet, heeft dit geen invloed op wie er toegang heeft tot de bestanden. U kunt geen Google Foto's- of Maps-bestanden overzetten.

Voordat u begint

1. Bedenk of u de bestanden in een gedeelde Drive kunt plaatsen: Alle bestanden in een gedeelde Drive zijn eigendom van alle deelnemers. Als een gebruiker de gedeelde Drive verlaat of eruit wordt verwijderd, houden de andere leden toegang tot de bestanden. Meer informatie over gedeelde Drives, zoals hoe u bestaande content kunt verplaatsen naar een gedeelde Drive.
  2. Schort het account van de eigenaar op: Zo wordt er geen nieuwe content gemaakt of naar de Drive van het account verplaatst tijdens de overdracht. Zie Een gebruiker tijdelijk opschorten voor meer informatie.
  3. Zorg dat het account van de nieuwe eigenaar actief is: U kunt het eigendom niet overzetten als het account is opgeschort of verwijderd. Indien nodig kunt u een onlangs verwijderde gebruiker herstellen of een opgeschorte gebruiker herstellen.
  4. Zorg dat de bestandsstructuur van de nieuwe eigenaar hetzelfde is als die van de oude eigenaar: Als er andere eigenaren in de structuur staan, moet u die bestanden apart overzetten.
  5. Vraag de nieuwe eigenaar geen bestanden toe te voegen aan Drive tijdens de overdracht.
  6. Zorg dat de nieuwe eigenaar genoeg Drive-opslag heeft: Indien nodig kunt u de bestanden verdelen onder verschillende gebruikers of Drive-opslag toevoegen.
  7. Als u bestanden moet verplaatsen die in de prullenbak staan, moet u ze eerst uit de prullenbak halen. Anders worden ze verwijderd wanneer u de gebruiker verwijdert.
  8. Ga als volgt te werk als u weesbestanden (bestanden zonder bovenliggende map) wilt verplaatsen:
    1. Vul in het zoekvak in Drive is:unorganized owner:<gebruikersnaam> in.
    2. Verplaats bestanden die u wilt overzetten naar de Mijn Drive van de gebruiker.

1 bestand overzetten

Alle bestanden van een gebruiker overzetten

Opmerking: Als u het eigendom van veel bestanden en mappen tegelijk overzet, kan het even duren voordat de wijzigingen zichtbaar zijn.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de Beheerdersconsole naar Appsand thenGoogle Workspaceand thenDrive en Documenten.
  3. Klik op Eigendom overdragen.
  4. Vul in het veld Van gebruiker het e-mailadres van de huidige eigenaar in en selecteer de gebruiker in de resultaten.
  5. Vul in het veld Aan gebruiker het e-mailadres van de nieuwe eigenaar in en selecteer de gebruiker in de resultaten.
  6. Klik op Bestanden overdragen.

Na de overdracht geldt het volgende:

• U, de nieuwe eigenaar en de oude eigenaar van de bestanden krijgen een e-mail als de overdracht is voltooid.
  • De nieuwe eigenaar ziet de bestanden in een map met als naam het e-mailadres van de oude eigenaar.
  • De oorspronkelijke eigenaar kan de bestanden nog steeds bewerken, tenzij u het account van de gebruiker verwijdert of de rechten wijzigt.