Jämföra faktureringsplanerna i G Suite

Plantyper

När du konfigurerar fakturering för G Suite kan du välja mellan två faktureringsplaner:

Flexibel avgift

Du faktureras månadsvis för varje användarkonto. Du kan lägga till och ta bort konton när som helst och betalar endast för de konton du använder under månaden. Du kan avbryta tjänsten när som helst utan straffavgift.

Rekommenderas för: Små organisationer med en arbetsstyrka som varierar i storlek.

Årsavgift

Årsavgiften är för tillfället inte tillgänglig om du

• väljer vissa länder när du köper G Suite (befintliga kunder med årsavgift berörs inte)
  • köper företagsadresser via G Suite genom ditt personliga Gmail-konto
  • köper G Suite Business online. Om du vill ha fler prenumerationsalternativ och har G Suite Business kan du kontakta en Google-säljare eller en lokal återförsäljare.

Du faktureras månadsvis till rabatterat pris. För att vara berättigad till rabatten åtar du dig att betala för ett helt års prenumeration för ditt team eller företag. Om teamet växer kan du köpa fler licenser. Din månadskostnad stiger då. Du kan enbart minska antalet licenser eller månadsbetalningar när du förnyar planen i slutet av året. Om du avbryter din prenumeration innan året är slut betalar du fortfarande för hela året.

Rekommenderas för: Organisationer med en konstant eller ökande arbetsstyrka.

Läs om hur du hanterar användarlicenser för plantyperna.

Prisinformation

Standardpriser visas. Google erbjuder ibland specialrabatter för vissa kunder med både flexibel avgift och årsavgift.

Flexibel avgift Årsavgift
Åtagande Ingen 1 års tjänst för licenser som köpts i vid avtalsperioden start.
Faktureringscykel Varje månad Varje månad
Månadsvis betalning G Suite Basic: 5 USD per användare
G Suite Business: 10 USD per användare
G Suite Enterprise: 25 USD per användare
G Suite Basic : 4,17 USD per licens
Totalt per år G Suite Basic: 60 USD per användare
G Suite Business: 120 USD per användare
G Suite Enterprise: 300 USD per användare
G Suite Basic: 50 USD per licens
Lägg till användare När som helst mot en extra månadskostnad När som helst mot en extra månadskostnad
Ta bort användare När som helst (sänker månadskostnaden) Endast när du förnyar ditt årskontrakt. Tills dess betalar du för alla inköpta licenser.
Avbryta tjänsten När som helst utan straffavgift Måste betala årsavgiften (även om du avbryter tidigt).

Frågor

Hur ser priserna ut i andra valutor?

G Suite Basic

Läs mer om G Suite Basic.

Flexibel avgift Årsavgift
Kontrakt Ingen 1 år (debiteras månadsvis)
Pris per användare USD 5 USD/månad 50 USD/år
EUR 4 EUR/månad 40 EUR/år
GBP 3,3 GBP/månad 33 GBP/år
INR 150 INR/månad 1 500 INR/år
JPY 600 JPY/månad 6 000 JPY/år
AUD 5 AUD/månad 50 AUD/år
CAD 5 CAD/månad 50 CAD/år

G Suite Business

Läs mer om G Suite Business.

Flexibel avgift Årsavgift
Kontrakt Ingen 1 år (debiteras månadsvis)
Pris per användare USD 10 USD/månad 120 USD/år
EUR 8 EUR/månad 96 EUR/år
GBP 6,6 GBP/månad 79,2 GBP/år
JPY 1 200 JPY/månad 14 400 JPY/år
AUD 10 AUD/månad 120 AUD/år
CAD 10 CAD/månad 120 CAD/år

G Suite Enterprise

Läs mer om G Suite Enterprise.

Flexibel avgift Årsavgift
Kontrakt Ingen 1 år (debiteras månadsvis)
Pris per användare USD 25 USD/månad 300 USD/år
EUR 23 EUR/månad 276 EUR/år
GBP 20 GBP/månad 240 GBP/år
JPY 3 000 JPY/månad 36 000 JPY/år
AUD 34 AUD/månad 408 AUD/år
CAD 34 CAD/månad 408 CAD/år
Vilken faktureringsplan ska jag välja?

Detta beror på din arbetsstyrkas storlek och hur mycket den varierar. Här är vad du ska tänka på:

• Årskontrakt: Med årsavgift åtar du dig att betala för ett års tjänst. Men flexibel avgift finns inget kontrakt.
  • Pris: Med årsprenumerationen betalar du mindre per användare och år än med den flexibla prenumerationen. Se priser.
  • Ta bort användare: Med årsavgift förbinder du dig att betala en månadsavgift för ett minsta antal användarlicenser, för ett helt år. Du kan inte minska antalet licenser (och därmed dina månadsbetalningar) förrän det är dags att förnya kontraktet. Med den flexibla prenumerationen kan du ta bort användarkonton när du vill och nästa månadsbetalning anpassas i enlighet med detta.

Flexibel avgift kan därför vara bäst om du har en arbetsstyrka som varierar. Till exempel kan företag som tillhandahåller semestertjänster fördubblas i storlek under sommarmånaderna. Med en flexibel avgift kan de här företagen ge tillfälligt anställda tillgång till G Suite och enbart betala för tjänsten medan den används. Användarkonton kan sedan tas bort när medarbetarna lämnar arbetsplatsen i slutet av sommaren.

Årsavgift kan vara bäst om du har en större arbetsstyrka och ditt team generellt växer i storlek. Du betalar en lägre månadskostnad för varje användarlicens. Och du kan lägga till licenser när din arbetsstyrka växer.

Kan jag byta faktureringsplaner senare?

Du kan byta från flexibel avgift till årsavgift när som helst. Under din 30-dagars gratis testperiod kan du också byta från årsavgift till flexibel avgift.

Om du vill byta från årsavgift till flexibel avgift efter din testperiod tagit slut måste du dock vänta tills ditt årskontrakt tagit slut.

För mer information, se Byt faktureringsplaner.