Btw-overzicht

Als u Facturering instellen voor uw service, kiest u het accounttype Zakelijk of Particulier. Het accounttype Zakelijk houdt in dat u zakelijke activiteiten uitvoert, dus activiteiten waarvan u opbrengsten verwacht. Een zakelijk account wordt bijvoorbeeld gebruikt door bedrijven, aangesloten entiteiten, handelaren, zelfstandige ondernemers en partnerschappen. Zakelijke accounts zijn zelf verantwoordelijk voor het berekenen en betalen van de btw.

Als u zich in Noord-Amerika, Brazilië of EMEA (behalve Rusland), inclusief Zwitserland, Noorwegen en Liechtenstein, bevindt, wordt uw accounttype automatisch ingesteld op Zakelijk als u zich aanmeldt voor een nieuw account. U kunt de facturering niet instellen met het accounttype Particulier. In andere regio's kunt u Zakelijk of Particulier selecteren. Voor particuliere accounts voegt Google automatisch btw toe aan facturen voor services.

De prijzen voor een service op de Google-website zijn exclusief btw.

Geef uw btw-nummer op

Hoe u uw btw-nummer indient bij Google, is afhankelijk van uw betaalmethode: