Ord att känna till kring fakturering

Gäller utgåvor av Google Workspace och andra betalprenumerationer på Googles administratörskonsol.

Faktureringsterminologin kan skilja sig åt mellan länder, banker och företag. Du kan använda dessa vanliga ord för att bättre förstå Googles fakturering och betalningar.

På den här sidan ...

Årsavgift

Gäller för Google Workspaceoch Cloud Identity Premium.

En faktureringsplan där du åtar dig att betala för ett helt års tjänst för ett minimiantal användarlicenser.

Läs mer: Årsavgift

↑ Tillbaka till början

Flexibel avgift

En faktureringsplan där du enbart faktureras för de användarkonton du använt under föregående månad. Du kan lägga till och ta bort användare när du vill och avsluta tjänsten när som helst utan påföljd.

Läs mer: Flexibel avgift

↑ Tillbaka till början

Faktureringsland

Det land du väljer när du först konfigurerar ditt Google-faktureringskonto. Normalt är detta det land där du bor eller där företaget har sitt säte. Landet avgör vilka betalningsmetoder och valutor du kan använda för att betala för en prenumeration på ditt konto. Du kan inte ändra kontots faktureringsland efter att du har skapat din första prenumeration.

Läs mer: Betalningsalternativ i mitt land

↑ Tillbaka till början

Faktureringsadress

Adressen som är kopplad till en specifik betalningsmetod på ditt Google-faktureringskonto. Du kan olika faktureringsadresser för varje betalningsmetod. Beroende på var du befinner dig måste en faktureringsadress dock kanske vara i faktureringslandet som är kopplat till ditt faktureringskonto.

Läs mer: Landet är inte tillgängligt i en faktureringsadress

↑ Tillbaka till början

Företagsadress

Företagsadressen som du anger när du skapar ditt Google-faktureringskonto. Du kan bara ha en företagsadress på faktureringskontot och den gäller för alla prenumerationer på kontot. Observera att din företagsadress inte måste matcha någon av betalningsmetodens faktureringsadresser. Företagets adress trycks på kvitton som skapas från ditt konto. När du har konfigurerat ditt faktureringskonto kan du senare gå tillbaka och ändra någon del av företagsadressen, förutom landet.

Läs mer: Uppdatera din företagsadress

↑ Tillbaka till början

Plats

Varje plats du köper representerar en användare som du kan tilldela en licens till. Om din prenumeration exempelvis inkluderar 100 platser kan du tilldela licenser till 100 användare. Om du tilldelar licenser till 50 användare har du 50 platser kvar.

↑ Tillbaka till början

Betalningsmetod

Ett kreditkort, betalkort eller bankkonto som du lägger till på ditt Google-faktureringskonto och som du kan använda för att göra betalningar för alla prenumerationer på kontot.

Läs mer: Betalningsmetoder

↑ Tillbaka till början

Primär betalningsmetod

Det kreditkort eller bankkonto du använder för att göra automatiska betalningar för respektive prenumeration på ditt Google-faktureringskonto. Säkerställ fortsatt tjänst genom att koppla en giltig primär betalningsmetod till ditt faktureringskonto.

Läs mer: Betalningsalternativ

↑ Tillbaka till början

Sekundärt kreditkort

Ett kredit- eller betalkort som du lägger till på ditt Google-faktureringskonto och som debiteras automatiskt om din primära betalningsmetod skulle avvisas. Om du lägger till ett extra kreditkort bidrar det till att tjänsten inte avbryts om din primära betalningsmetod inte skulle godkännas.

Läs mer: Lägg till ett sekundärt kreditkort för att undvika avstängning

↑ Tillbaka till början

Bankkonto

En betalningsmetod där vi drar betalningar automatiskt från ditt bankkonto. Kallas även direktdebitering.

Läs mer: Autobetala med ett bankkonto

↑ Tillbaka till början

Automatiska betalningar

Den regelbundna betalning som vi automatiskt debiterar din primära betalningsmetod för en prenumeration på ditt Google-faktureringskonto. Exempelvis debiterar vi din betalningsmetod i början av månaden för tjänsten som använts under den föregående månaden.

Läs mer: När automatiska betalningar sker

↑ Tillbaka till början

Manuell betalning

Ett betalningsalternativ där du kan sätta in pengar på ditt faktureringskonto som ska användas för nästa automatiska betalning. Du kan även göra en manuell betalning för att betala av ett utestående saldo, exempelvis för att ta bort en faktureringsavstängning. Du gör en manuell betalning från administratörskonsolen, inte genom att skicka pengar direkt till Google.

Läs mer: Gör en inbetalning nu

↑ Tillbaka till början

Avvisad eller misslyckad betalning

En betalning som har avvisats av banken eller kreditkortsföretaget. I vissa fall kan vi ge dig information om varför betalningen avvisades. I andra fall måste du kontrollera direkt med din bank eller kortutgivare för att ta reda på varför den har avvisats.

Läs mer: Varför betalningar misslyckas

↑ Tillbaka till början