Autobetala med ett kreditkort

Gäller utgåvor av Google Workspace och andra betalprenumerationer på Googles administratörskonsol.

Om du vill göra automatiska betalningar för en Google-prenumeration måste du ha en giltig primär betalningsform registrerad. Du kan lägga till ett nytt kort som primärt eller göra ett befintligt kort till din primära betalningsmetod.

Google accepterar internationella betalningar från större kreditkort, däribland Visa, MasterCard och American Express.

Lägger du till ett kort för att åtgärda ett betalningsfel? Följ i stället dessa steg.

Lägg till ett kreditkort som primär betalningsmetod

När vi har godkänt kortet debiterar Google inga fler betalningar till din gamla primära betalningsmetod och börjar debitera ditt nya kort istället.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Faktureringföljt avBetalningskonton.
  3. Klicka på Visa betalningsmetoder bredvid prenumerationen.
  4. Klicka på Lägg till betalningsmetod.

5. Välj Lägg till kredit- eller bankkort och ange ditt kortnummer och andra uppgifter.
  6. Klicka på Spara.
  7. Klicka på nedåtpilen under kortikonen och välj Primär.

Ange primärt kreditkort

8. (Endast Indien) Om ditt banken som utfärdat ditt kreditkort finns i Indien följer du dessa steg för att verifiera ett kort som är baserat i Indien.

Gör ett befintligt kort till din primära betalningsmetod

När du anger ett befintligt kort som primär betalningsmetod görs automatiska betalningar från kortets konto.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Faktureringföljt avBetalningskonton.
  3. Klicka på Visa betalningsmetoder bredvid prenumerationen.
  4. På skärmen Betalningsmetoder klickar du på Ingen nedanför ikonen för kortet du vill göra primärt. Välj sedan Primärt.

Ange primärt kreditkort

Frågor?

När görs automatiska betalningar?
  • Google Workspace, Essentials och Cloud Identity-premiumversion – när den kostnadsfria provperioden är över inleds en avgiftsbelagd prenumeration. Vi debiterar din betalningsmetod i början av följande månad. Exempel: Om betaltjänsten påbörjas i maj debiterar vi dig i början av juni. Efter det debiteras du automatiskt i början av varje månad.
  • Domänregistrering: Vi debiterar din betalningsmetod vid köpet. Om domänen är inställd på att förnyas automatiskt förnyar vi domänen sju dagar innan det årliga förnyelsedatumet och debiterar betalningsmetoden i början av påföljande månad.

Ta reda på mer om hur du tolkar dina månadskostnader.

Vad händer om mitt land inte finns med när jag försöker lägga till min faktureringsadress?

I vissa länder måste faktureringsadressen du anger för en betalningsmetod vara i samma land som det faktureringsland du angav när du konfigurerade faktureringskontot för Google. Om det här gäller din plats kan du inte skriva in något annat land i en faktureringsadress. Du kan inte heller ändra det faktureringsland som är kopplat till kontot.

Om faktureringsadressen inte finns i det land du har valt i faktureringskontot kan du göra något av följande:

• Lägg till en ny betalningsmetod med en faktureringsadress i samma land som landet som har angetts i faktureringskontot.
  • Överför kontot till en av våra Google-partner som kanske kan ändra landet i faktureringskontot åt dig. Hitta en Google-partner.
Jag har precis lagt till mitt kreditkort. Hur lång tid tar det innan det kan debiteras?

När du lägger till ett kreditkort kan vi oftast godkänna och börja debitera det direkt. I vissa fall kan dock detta ta några timmar.

Hur lång tid tar det att bearbeta en kreditkortsbetalning?

När du konfigurera ett Google faktureringskonto

Din tjänst kommer att köras igång nästan direkt efter att du anger giltiga kreditkortsuppgifter i ditt nya faktureringskonto. Det kan dock i vissa fall ta ett par timmar.

När du gör en manuell betalning

När du gör en manuell betalning kollar vi med din kreditkortsutgivare direkt för att se om ditt kort kan täcka kostnaden. Om det går debiterar vi kortet nästan omedelbart för ditt betalningsbelopp. Mer information finns i Göra en manuell betalning eller betala tidigt.

Om ditt konto stängts av på grund av att en automatisk betalning avvisades och du betalar av ditt saldo för att upphäva avstängningen kommer tjänsten återupptas så snart din betalning har slutförts.

Det kan ta flera timmar innan betalningen visas i dina transaktioner.