Lägga till, ange, redigera eller ta bort betalningsmetoder

Du kan lägga till, redigera eller ta bort betalningsmetoder på sidan Faktureringsinställningar i ditt konto. Så här öppnar du sidan:

1. Logga in på Googles administratörskonsol
  2. Klicka på Fakturering > Åtkomst till faktureringskontot. Var är det?
  3. Klicka på länken Faktureringsinställningar till vänster.

Du kan ändra betalningsalternativen när du vill. De betalningsalternativ som är tillgängliga beror på företagsadressens land och du måste ha en primär betalningsmetod för kontot. Om du bara har en betalningsmetod angiven för kontot anges den automatiskt som din primära betalningsmetod.

Lägga till en betalningsmetod

Klicka på knappen Lägg till ny betalningsmetod på sidan Faktureringsinställningar. Tillgängliga betalningsmetoder visas. De baseras på din företagsadress, kontots valuta och hur du betalar.

Du kan inte ange samma betalningsmetod som både primär och sekundär. Dessutom godkänns enbart kredit- eller bankkort som sekundära betalningsmetoder. Du kan inte ange ett bankkonto som sekundär betalningsmetod.

Ange en betalningsmetod

Du måste alltid ha en betalningsmetod angiven som primär betalningsmetod. Du kan även välja att ange en automatisk sekundär betalningsmetod. En sekundär betalningsmetod är ett kreditkort som du vill använda om din primära betalningsmetod inte fungerar. Om din primära betalningsmetod skulle avvisas försöker vi automatiskt att debitera det sekundära kreditkortet istället. Då kan du vara säker på att slippa avbrott i tjänsten.

När du har lagt till en ny betalningsmetod anges den inte automatiskt för användning som primär eller sekundär. Om du vill att vi ska ändra den automatiskt måste du själv ange den.

Så här ändrar du automatiska betalningstilldelningar:

1. I avsnittet Dina val på sidan Faktureringsinställningar letar du upp din betalningsmetod och klickar på rullgardinsmenyn Välj som och väljer Primär eller Sekundär. Tänk på att du bara kan använda kredit- eller bankkort som betalningsmetod, inte ett bankkonto.
Du kan inte ange samma betalningsmetod som både primär och sekundär.
Ta bort en betalningsmetod

Du kan ändra dina betalningsuppgifter när som helst. Så här tar du bort en betalningsmetod från kontot:

1. Leta reda på rätt betalningsmetod på sidan Faktureringsinställningar och klicka på Ta bort. Tänk på att det alltid måste finnas minst en registrerad betalningsmetod för kontot.
  2. Du måste alltid ha en primär betalningsmetod som är kopplad till kontot. Om du vill ta bort denna, lägga till en ny betalningsmetod och ange den som primär, kan du ta bort den gamla primära metoden.

Viktiga anmärkningar:

• Dina betalningsuppgifter skyddas av strikta säkerhetsåtgärder. Varken Google eller våra betalningspartner delar någonsin med sig av eller säljer dina personliga uppgifter. Läs mer om Googles säkerhetsnormer.
  • Du måste alltid ha åtminstone ett betalningssätt kopplat till kontot. Om den betalningsmetod du vill ta bort är angiven som primär eller sekundär måste du först ta bort angivelsen. För en primär betalningsmetod innebär det att du måste ange en annan primär betalningsmetod. När den ursprungliga betalningsmetoden inte är angiven kan du ta bort den.
Byta mellan betalningsmetoder

Om du byter från kreditkort till bankkonto

När du har ett bankkonto som primär betalningsmetod måste du verifiera bankkontot för att tjänsten ska aktiveras. Om du vill aktivera tjänsten under tiden kan du lägga till ett kreditkort på kontot och använda det tills du har verifierat bankkontot.

Om du byter från bankkonto till kreditkort

Om vi kan auktorisera och debitera ditt kreditkort förblir tjänsten aktiv under den här typen av betalningsmetodsbyte. Tjänsten slutar dock att fungera om ditt kreditkort avvisas. Läs om vad du ska göra om kreditkortet avvisas.

Alla väntande bankkontobetalningar, som visas som pågående på sidan Faktureringsöversikt, debiteras ditt bankkonto.

Uppdatera uppgifterna om betalningsmetod

Om du använder ett bankkonto kan du inte uppdatera uppgifterna för det. Istället måste du lägga till korrekta uppgifter för bankkontot som en ny betalningsmetod.

Så här uppdaterar du uppgifterna om betalningssätt:

1. På sidan Faktureringsinställningar letar du upp rätt betalningsmetod och klickar på Redigera.
  2. Ange den uppdaterade informationen.
  3. Klicka på Spara när du är klar.
Viktiga uppgifter:
  • Du kan ändra alla uppgifter för betalningsmetoden förutom kreditkorts- eller bankkontonumret. Om kreditkorts- eller bankkontonumret har ändrats betraktas det som ett nytt kreditkort eller bankkonto. Du måste lägga till det som en ny betalningsmetod.
  • Om du betalar med direktdebitering och vill ändra uppgifterna om ditt bankkonto måste du .
Aktivera betalningsmetod på nytt

Om din betalningsmetod har avvisats många gånger inaktiveras den i Google Apps-kontot. Aktivera den på nytt för att tillåta att den används för betalning av dina Google Apps-kostnader igen.

Så här aktiverar du betalningsmetoden på nytt:

1. På sidan Faktureringsinställningar letar du upp betalningsmetoden med länken Aktivera betalningsmetod på nytt.
  2. Kontrollera att alla uppgifter stämmer för betalningsmetoden. Ring banken eller kreditinstitutet och säkerställ att du kan använda den aktuella betalningsmetoden för Google Apps-kontot vid behov.
  3. När du är säker på att betalningsmetoden fungerar klickar du på länken Aktivera betalningsmetod på nytt.

Om du använder automatiska betalningar och har aktiverat den primära betalningsmetoden på nytt kommer tjänsten att aktiveras igen. Vi rekommenderar att du anger ett alternativt kreditkort för att vara säker på att slippa avbrott i tjänsten, om en annan betalning avvisas för den primära betalningsmetoden.

Automatisk betalning avvisad

Om det inte gått att behandla en automatisk betalning från dig visas ett meddelande på kontot om information om avvisningen. Meddelandet kan innehålla information från banken om varför betalningen avvisats. Du uppmanas att göra något av följande för att aktivera tjänsten igen. Du får även ett e-postmeddelande med samma information.