Google Apps heter nu G Suite. Samma tjänst, nytt namn. Mer om namnändringen.

Ändra din primära eller sekundära betalningsmetod

Du kan enkelt ändra vilket kreditkort eller bankkonto du använder för att göra automatiska betalningar för G Suite (och alla andra prenumerationer på ditt Google-faktureringskonto). Du kan även ändra ditt sekundära kreditkort.

Byt till en befintlig betalningsmetod

Om betalningsmetoden som du vill byta till redan finns på ditt Google-faktureringskonto:

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Från administratörskonsolen öppnar du Fakturering.
  3. Bredvid din prenumeration klickar du på Settings och väljer Åtkomst till faktureringskontot.

Klicka på ikonen bredvid prenumerationen, inte den i det övre högra hörnet på skärmen.

4. Under Så här betalar du klickar du på Hantera betalningsmetoder.
  5. Leta upp det kreditkort eller bankkonto som du vill ange som ny primär eller sekundär betalningsmetod. Under namnet på betalningsmetoden klickar du på det aktuella alternativet (Inget, Primärt eller Reserv) och välj ett av följande:
    • Primärt: Gör kreditkortet eller bankkontot till din nya primära betalningsmetod. Från och med nu börjar Google att debitera detta kort eller konto för dina automatiska betalningar.
    • Reserv: Gör kreditkortet till reservmetod för automatiska betalningar. Om vi ​​försöker debitera din primära metod och debiteringen avvisas dras beloppet från ditt sekundära kort istället.
      (Endast tillgängligt för ett kreditkort som inte är din primära betalningsmetod för närvarande.)

Om du ändrar automatiska betalningar från ett bankkonto som har väntande betalningar (som visas som pågående på betalningssidan), debiteras fortfarande det gamla bankkontot.

Lägg till en ny betalningsmetod

Om du inte har lagt till betalningsmetoden på faktureringskontot ännu: