Wijzigen welke betaalmethode er wordt gebruikt

Geldt voor versies van Google Workspace en andere betaalde abonnementen in de Google Beheerdersconsole.

U kunt eenvoudig wijzigen vanaf welke creditcard of bankrekening automatische betalingen worden afgeschreven voor uw Google-service. U kunt ook uw reservecreditcard opnieuw toewijzen.

Overschakelen op een bestaande betaalmethode

Als de betaalmethode waar u naar wilt overschakelen, al is toegevoegd aan uw Google-factureringsaccount, doet u het volgende:

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Factureringand thenBetalingsaccounts.
  3. Klik naast uw abonnement op Betaalmethoden bekijken.
  4. Zoek de creditcard of bankrekening die u wilt toewijzen als uw nieuwe primaire of back-upbetaalmethode.
  5. Klik onder het kaarticoon op de pijl-omlaag en selecteer een van de volgende opties:

• Primair: Hierdoor wordt van de creditcard of bankrekening uw nieuwe primaire betaalmethode gemaakt. Vanaf nu brengt Google uw automatische betalingen in rekening bij deze creditcard of bankrekening.
    • Back-up (alleen creditcards): Hiermee wordt de creditcard uw back-upmethode voor automatische betalingen. Als een afschrijving van uw primaire betaalmethode wordt geweigerd, brengen we de kosten in rekening bij uw back-upcreditcard.
      (Alleen beschikbaar voor creditcards die momenteel niet uw primaire betaalmethode zijn.)

Als u de automatische betalingen wijzigt van een bankrekening waarvoor nog betalingen open staan (aangegeven als in behandeling op de pagina Betalingen), worden deze kosten nog steeds in rekening gebracht bij de oude bankrekening.

Een nieuwe betaalmethode toevoegen

Als u nog geen betaalmethode heeft toegevoegd aan uw factureringsaccount, bekijkt u het volgende: