GCDS-rapporter och aviseringar

Efter en simulering eller synkronisering genererar Google Cloud Directory Sync (GCDS) rapporter som du kan använda för att utvärdera resultatet av simuleringen eller synkroniseringen. Efter en synkronisering får användare i konfigurationen ett e-postmeddelande om resultatet av synkroniseringen. Du kan anpassa vem som får aviseringen och vad.

Om rapporterna

Tips! I rapporterna innebär lokala att din LDAP-data och fjärrkontrollen är din Google-data.

Du kan visa rapporterna i konfigurationshanteraren eller loggfilen.

• Föreslagen ändringsrapport: Efter en simulering genererar GCDS en analys av de föreslagna ändringarna som baseras på den data som du vill synkronisera. Rapporten kan också innehålla varningar eller fel. Till exempel kan rapporten innehålla information om antalet användare som kan påverkas eller förslag på ändringar av ett anpassat schema.
  • Ändra statusrapport – efter en synkronisering kan du granska information om synkroniseringsresultaten. Du kan till exempel granska detaljer om användarna som har ändrats.

Om du får oväntade resultat kan du jämföra informationen med den föreslagna ändringsrapporten. Det kan vara så att GCDS inte identifierade någon skillnad mellan LDAP-data och din Google-data. Eller så kunde GCDS upptäcka skillnaden men inte synkronisera data.

Om data inte ändras efter en synkronisering finns det ingen rapport i loggarna.

Om e-postaviseringar

När en synkronisering har slutförts, oavsett om den lyckas eller inte, får användare i GCDS-konfigurationen ett e-postmeddelande som har samma information som rapporten om ändringsstatus. Från ämnesraden kan mottagarna granska tiden och datumet för synkroniseringen, om synkroniseringen lyckades eller misslyckades och antalet fel och varningar.

Mer information om hur du konfigurerar och anpassar aviseringar finns i Attribut för aviseringar.

Relaterade ämnen

Konfigurera synkronisering med konfigurationshanteraren