GCDS-rapporten en -meldingen

Na een simulatie of synchronisatie genereert Google Cloud Directory Sync (GCDS) rapporten die u kunt gebruiken om het succes van de simulatie of synchronisatie te beoordelen. Na een synchronisatie krijgen gebruikers in de configuratie een e-mailmelding over het resultaat van de synchronisatie. Je kunt aanpassen wie de melding krijgt en wat erin staat.

Over de rapporten

Tip: In de rapporten betekent 'local' je LDAP-gegevens en 'remote' je Google-gegevens.

U kunt de rapporten bekijken in Configuratiebeheer of het logbestand.

• Rapport voor voorgestelde wijzigingen: Na een simulatie genereert GCDS een analyse van de voorgestelde wijzigingen, op basis van de gegevens die u wilt synchroniseren. Het rapport kan ook waarschuwingen of fouten bevatten. Het rapport kan bijvoorbeeld informatie bevatten over het aantal gebruikers dat mogelijk wordt beïnvloed of voorgestelde wijzigingen in een aangepast schema.
  • Het statusrapport wijzigen: Na de synchronisatie kunt u informatie over de synchronisatieresultaten bekijken. U kunt bijvoorbeeld informatie bekijken over de gebruikers die zijn aangepast.

Als u onverwachte resultaten krijgt, vergelijkt u de details met het voorgestelde wijzigingsrapport. Het kan zijn dat GCDS geen verschil heeft gedetecteerd tussen de LDAP-gegevens en uw Google-gegevens. Of GCDS heeft het verschil wel gedetecteerd, maar de gegevens zijn niet gesynchroniseerd.

Als de gegevens niet worden aangepast na een synchronisatie, staat er geen rapport in het logboek.

Over e-mailmeldingen

Als een synchronisatie is voltooid, krijgen gebruikers in de GCDS-configuratie een e-mail met dezelfde informatie als het rapport Statuswijziging, ongeacht of de synchronisatie is geslaagd of niet. In de onderwerpregel kunnen ontvangers de tijd en datum van de synchronisatie bekijken, of de synchronisatie is geslaagd of mislukt en het aantal fouten en waarschuwingen.

Zie Kenmerken voor meldingen voor meer informatie over hoe je meldingen instelt en aanpast.