​Konfigurera rumsåtkomst för Chat

Du kan styra åtkomsten till rum i organisationen genom att ange standardåtkomst för nya rum och lägga till målgrupper. Målgrupper är grupper av människor, till exempel avdelningar eller team, som du kan rekommendera för användare att dela sina objekt med. Dessa delningsinställningar gäller för rum som användarna skapar i organisationen.

Ange rumsåtkomst

Anger standardåtkomst för nya rum som användarna skapar:

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ett konto som har behörighet som avancerad administratör (slutar inte på @gmail.com).

2. Från administratörskonsolen öppnar du menyn följt av Apparföljt avGoogle Workspaceföljt avGoogle Chat.
  3. Klicka på Delningsinställningarföljt avStandard för åtkomst till rum.
  4. Välj en inställning:
    • Primär målgrupp: Alla i den här gruppen kan hitta och gå med i rummet. Som standard är den primära målgruppen för rum alla användare på domänen.
    • Begränsad: Det är enbart tillagda personer och grupper som kan gå med i rummet.
  5. Klicka på Spara.

Hantera målgrupper för dina synliga rum

Versioner som stöds för den här funktionen: Business Plus; Enterprise Standard och Enterprise Plus; Education Standard och Education Plus, Essentials Starter, Essentials, Enterprise Essentials och Enterprise Essentials Plus. Jämför utgåvor

Du kan lägga till målgrupper i användarnas delningsinställningar i Chat för att automatiskt tilldela nyskapade rum målgrupper. Som standard är den primära målgruppen för nyskapade rum alla användare på domänen.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ett konto som har behörighet som avancerad administratör (slutar inte på @gmail.com).

2. Från administratörskonsolen öppnar du menyn följt av Apparföljt avGoogle Workspaceföljt avGoogle Chat.
  3. Klicka på Delningsinställningarföljt avMålgrupper.

I listan Målgrupper visas alla målgrupper som redan har tillämpats på tjänsten i den ordning de visas i användarnas delningsinställningar.

4. Lägg till en eller flera målgrupper:
    1. Klicka på Lägg till målgrupper.
    2. Välj ett alternativ:
      • Markera rutan för upp till fem målgrupper som du vill använda för tjänsten.
      • Sök efter en målgrupp genom att ange de första bokstäverna i namnet.
  5. (Valfritt) Du kan ta bort en målgrupp genom att klicka på Ta bort bredvid målgruppen.

Klicka på X-ikonen för att ta bort en målgrupp

6. (Valfritt) Välj ett alternativ för att ändra ordningen för visning av målgrupper i användarnas länkdelningsinställningar:
    • Dra målgruppen till en ny plats.

Dra en målgrupp till den primära positionen

• Ange i vilken ordning du vill att den ska visas i rutan till vänster om målgruppens namn.

Obs! Den första positionen är den primära målgruppen (standardmålgruppen), som visas först på en användares lista över delningsrekommendationer.

7. Klicka på Spara.

Relaterade ämnen