​Toegang tot ruimtes instellen voor Chat

U kunt de toegang tot ruimtes in uw organisatie beheren door de standaardtoegang voor nieuwe ruimtes in te stellen en doelgroepen toe te voegen. Doelgroepen zijn groepen mensen, zoals afdelingen of teams, die u kunt aanraden aan gebruikers om items mee te delen. Deze instellingen voor delen gelden voor ruimtes die gebruikers maken in uw organisatie.

Toegang tot ruimtes instellen

Stel de standaardtoegang in voor nieuwe ruimtes die gebruikers maken:

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met een account met hoofdbeheerdersrechten (eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then  Appsand thenGoogle Workspaceand thenGoogle Chat.
  3. Klik op Instellingen voor delenand thenStandaard voor toegang tot ruimtes.
  4. Kies een instelling:
    • Primaire doelgroep: Iedereen in deze groep kan de ruimte vinden en eraan deelnemen. De primaire doelgroep voor ruimtes is standaard ingesteld op alle gebruikers in uw domein.
    • Beperkt: Alleen toegevoegde mensen en groepen kunnen deelnemen aan de ruimte.
  5. Klik op Opslaan.

Doelgroepen beheren voor vindbare ruimtes

Deze functie wordt ondersteund in de volgende versies: Business Plus, Enterprise Standard en Enterprise Plus,Education Standard en Education Plus, Essentials Starter, Essentials, Enterprise Essentials en Enterprise Essentials Plus. Versies vergelijken

U kunt doelgroepen toevoegen aan de instellingen voor delen van gebruikers in Chat om automatisch doelgroepen toe te wijzen aan nieuwe ruimtes. De primaire doelgroep voor nieuwe ruimtes is standaard ingesteld op alle gebruikers in uw domein.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met een account met hoofdbeheerdersrechten (eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then  Appsand thenGoogle Workspaceand thenGoogle Chat.
  3. Klik op Instellingen voor delenand thenDoelgroepen.

In de lijst Doelgroepen staan alle doelgroepen die al op de service zijn toegepast, in de volgorde waarin ze worden getoond in de instellingen voor delen van gebruikers.

4. Voeg een of meer doelgroepen toe:
    1. Klik op Doelgroepen toevoegen.
    2. Kies een optie:
      • Vink het vakje aan voor maximaal 5 doelgroepen die u op de service wilt toepassen.
      • Zoek een doelgroep door de eerste letters van de naam in te typen.
  5. (Optioneel) Als u een doelgroep wilt verwijderen, klikt u naast de doelgroep op Verwijderen .

Klik op de X om een doelgroep te verwijderen

6. (Optioneel) Als u wilt dat doelgroepen in een andere volgorde worden weergegeven in de instellingen voor links delen van gebruikers, kiest u een optie:
    • Sleep de doelgroep naar een andere plek.

Sleep een doelgroep naar de positie Primair

• Geef links van de naam van de doelgroepen de volgorde op waarin u wilt dat deze worden getoond aan gebruikers.

Opmerking: De doelgroep op de eerste positie is de primaire (standaard) doelgroep. Deze wordt als eerste getoond in de lijst met aanbevelingen voor een gebruiker.

7. Klik op Opslaan.