Om IMAP- och POP-klienter

Användarna kan skicka och ta emot via Gmail med önskad e-postklient från tredje part. Beroende på klienten kan de använda IMAP eller POP för att synkronisera sin e-post.

Vad är skillnaden mellan IMAP och POP?

• IMAP – med IMAP finns e-postmeddelanden och bilagor kvar på e-postservern även efter att du har öppnat dem på din enhet, exempelvis en surfplatta eller telefon. Använd IMAP för att spara meddelanden på servern så att du kan komma åt dem från valfri enhet när du vill
  • POP – med POP finns e-postmeddelanden och bilagor tas bort från e-postservern efter att du har fått dem på din enhet. När meddelandena tas bort från servern kan du inte komma åt dem från en annan enhet. Använd POP om du tar emot meddelanden på en enda enhet och vill radera dem från servern efter nedladdning.

Synkronisera ditt konto med IMAP eller POP

Anvisningar om hur du synkroniserar Gmail-kontot med en e-postklient med IMAP eller POP hittar du genom att gå till IMAP eller POP.

Klienter som du kan använda med Google Workspace

Gmail har stöd för IMAP-klienter som använder IMAP4rev1, inklusive:

• Microsoft Outlook
  • Windows Mail
  • Apple Mail
  • Mozilla Thunderbird

Du kan kanske använda klienter som inte anges här.

Obs! Om IMAP-klienter använder IMAP4rev1 på fel sätt fungerar vissa funktioner kanske inte som förväntat. Google har inte stöd för IMAP-klienter från tredje part. Om du har problem med din IMAP-klient från tredje part kontaktar du support för klienten.

Google Calendar Sync för Microsoft Outlook (GWSMO)

Microsoft Outlook-användare kan synkronisera sin e-post, sina kontakter och sina kalendrar med Google Workspace via Google Calendar Sync för Microsoft Outlook (GWSMO). Mer information finns i Synkronisera Google Workspace med Outlook.

Outlook for Mac har inte stöd för MAPI (Messaging Application Programming Interface), vilket krävs för att GWSMO ska kunna kommunicera med Outlook. Därför kan du inte använda GWSMO för synkronisering med Outlook for Mac. Information om vilka synkroniseringsalternativ du kan använda med Outlook for Mac finns i Kom igång med synkronisering av Google Workspace-data.

Relaterade ämnen

Google, Google Workspace och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.