Inaktivera tillfälligt inloggningsfrågor för en användare

I vissa situationer kan en auktoriserad användare inte verifiera sin identitet. Exempelvis har användaren kanske ingen mottagning på mobilen och kan inte ta emot verifieringskoden. Eller också har användaren glömt eller kan inte hitta sitt anställnings-id.

Om detta händer kan administratören tillfälligt inaktivera inloggningsfrågan så att användaren kan logga in:

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Katalogföljt avAnvändare.
  3. Klicka på användarkontots rad så visas sidan med användaruppgifterna.
  4. Klicka på Säkerhet.
  5. Klicka på Inloggningsfråga.
  6. Klicka på Stäng av i 10 minuter.

Det kan ta flera minuter innan ändringen träder i kraft för användarkontot. Då stängs inloggningsfrågan av i 10 minuter så att användaren kan logga in.

Tips! Du kan även ändra användarens lösenord för att ge åtkomst till en session som är låst på grund av att användaren inte kan verifiera sin identitet.