Hantera nummer för SIP Link

Du kan använda SIP Link för att ansluta Google Voice till en extern leverantör av Session Border Controller (SBC). Med SBC kan du underhålla tjänsten hos en leverantör och ha telefonens maskinvaruinfrastruktur på plats, utan att störa Voice.

Om du vill använda SIP Link måste du lägga till ett SIP Link-nummer, verifiera det och sedan tilldela numret.

Lägg till ett SIP Link-nummer i Voice

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Från administratörskonsolen öppnar du menyn följt av Apparföljt avGoogle Workspaceföljt avGoogle Voice.
  3. Klicka på SIP Trunks.
  4. Öppna den SIP Trunk där du vill lägga till ett nummer.
  5. Klicka på Lägg till nummer.
  6. Välj ett alternativ:
    • Om du vill skapa en lista över nummer och användare klickar du på Skapa en ny lista och anger de hanterade nummerna och användarna som de ska tilldelas i Google Kalkylark-filen.
    • Om du vill ladda upp en befintlig Kalkylark-fil med de hanterade numren och tilldelade användare klickar du på Använd befintlig.
  7. (Valfritt) Om du vill åsidosätta en användares befintliga nummer med ett nytt nummer markerar du rutan Om en användare har ett befintligt nummer kan du åsidosätta det med ett nytt nummer.
  8. Klicka på Fortsätt.
  9. Klicka på Lägg till nummer.

Högst upp i administratörskonsolen kan du granska förloppet och hur lång tid det tar innan dina nummer läggs till i SIP trunk.

Tilldela ett SIP Link-nummer

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Från administratörskonsolen öppnar du menyn följt av Apparföljt avGoogle Workspaceföljt avGoogle Voice.
  3. Så här tilldelar du ett nummer till användarna:
    1. Håll muspekaren över användaren som du vill tilldela numret till och klicka på Tilldela SIP Trunk-nummer.
    2. Välj en SIP Trunk.
    3. Klicka på Välj ett nummer.
    4. Välj ett Trunk-nummer i nästa fönster.
    5. Klicka på Tilldela nummer.
  4. Om du vill tilldela ett nummer till en virtuell receptionist:
    1. Klicka på Virtuella receptionister.
    2. Klicka på den virtuella receptionisten.
    3. Klicka på Tilldela ett nummer > Tilldela ett SIP Trunk-nummer till vänster.
    4. Välj en SIP Link.
    5. Klicka på Välj ett nummer.
    6. Välj ett Trunk-nummer i nästa fönster.
    7. Klicka på Tilldela nummer.
  5. Så här tilldelar du ett nummer till en uppringningsgrupp:
    1. Klicka på Uppringningsgrupper.
    2. Klicka på uppringningsgruppen.
    3. Klicka på Tilldela ett nummer > Tilldela ett SIP Trunk-nummer till vänster.
    4. Välj en SIP Link.
    5. Klicka på Välj ett nummer.
    6. Välj ett Trunk-nummer i nästa fönster.
  6. Klicka på Tilldela nummer.

Ta bort tilldelning av ett SIP Link-nummer

1.
    Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Från administratörskonsolen öppnar du menyn följt av Apparföljt avGoogle Workspaceföljt avGoogle Voice.
  3. Så här tar du bort tilldelningen av ett nummer från användare:
    1. Klicka på Användare.
    2. Håll muspekaren över användaren och klicka på Redigera nummer.
    3. Klicka på Ta bort tilldelning följt av Bekräfta.
  4. Om du vill ta bort tilldelningen av ett nummer till en virtuell receptionist.
    1. Klicka på Virtuella receptionister.
    2. Välj den virtuella receptionisten.
    3. Klicka på Mer följt av Ta bort tilldelning följt av Ta bort tilldelning.
  5.  Om du vill ta bort tilldelningen av ett nummer till en uppringningsgrupp.
    1. Klicka på Uppringningsgrupper.
    2. Välj uppringningsgruppen.
    3. Klicka på Mer följt av Ta bort tilldelning följt av Ta bort tilldelning.
Relaterade ämnen