SIP Link-nummers beheren

U kunt SIP Link gebruiken om Google Voice te koppelen aan een Session Border Controller (SBC) van externe leveranciers. Met SBC's kunt u uw serviceverlening bij een leverancier handhaven en de hardware-infrastructuur van uw telefoon behouden, zonder Voice te onderbreken.

Als u SIP Link wilt gebruiken, moet u een gekoppeld SIP-nummer toevoegen, verifiëren en het nummer toewijzen.

Een gekoppeld SIP-nummer toevoegen aan Voice

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Appsand thenGoogle Workspaceand thenGoogle Voice.
  3. Klik op SIP-trunks.
  4. Open de SIP-trunk waaraan u een nummer wilt toevoegen.
  5. Klik op Nummers toevoegen.
  6. Kies een optie:
    • Als u een lijst met nummers en gebruikers wilt maken, klikt u op Nieuwe lijst starten. Voer in het Google Spreadsheets-bestand de beheerde nummers in en de gebruikers aan wie ze worden toegewezen.
    • Als u een bestaand Spreadsheets-bestand wilt uploaden met de beheerde nummers en toegewezen gebruikers, klikt u op Bestaande gebruiken.
  7. (Optioneel) Als u het bestaande nummer van een gebruiker wilt overschrijven met een nieuw nummer, vinkt u het vakje Als een gebruiker al een nummer heeft, dit overschrijven met een nieuw nummer aan.
  8. Klik op Doorgaan.
  9. Klik op Nummers toevoegen.

Bovenaan de Beheerdersconsole kunt u de voortgang volgen en wordt aangegeven hoe lang het duurt voordat uw nummers zijn toegevoegd aan de SIP-trunk.

Een gekoppeld SIP-nummer toewijzen

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Appsand thenGoogle Workspaceand thenGoogle Voice.
  3. Doe het volgende als u een nummer wilt toewijzen aan gebruikers:
    1. Plaats de muisaanwijzer op de gebruiker aan wie u het nummer wilt toewijzen en klik op SIP-trunknummer toewijzen.
    2. Selecteer een SIP-trunk.
    3. Klik op Nummer selecteren.
    4. Selecteer in het volgende venster een trunknummer.
    5. Klik op Nummer toewijzen.
  4. Doe het volgende als u een nummer wilt toewijzen aan een automatische assistent:
    1. Klik op Automatische assistenten.
    2. Klik op de automatische assistent.
    3. Klik links op Nummer toewijzen > Een SIP-trunknummer toewijzen.
    4. Selecteer een SIP-link.
    5. Klik op Nummer selecteren.
    6. Selecteer in het volgende venster een trunknummer.
    7. Klik op Nummer toewijzen.
  5. Als u een nummer wilt toewijzen aan een belgroep, doet u het volgende:
    1. Klik op Belgroepen.
    2. Klik op de belgroep.
    3. Klik links op Nummer toewijzen > Een SIP-trunknummer toewijzen.
    4. Selecteer een SIP-link.
    5. Klik op Nummer selecteren.
    6. Selecteer in het volgende venster een trunknummer.
  6. Klik op Nummer toewijzen.

Een gekoppeld SIP-nummer intrekken

1.
    Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Appsand thenGoogle Workspaceand thenGoogle Voice.
  3. Doe het volgende als u de toewijzing van een nummer aan een gebruiker ongedaan wilt maken:
    1. Klik op Gebruikers.
    2. Plaats de muisaanwijzer op de gebruiker en klik op Nummer bewerken.
    3. Klik op Toewijzing ongedaan maken and then Bevestigen.
  4. Doe het volgende als u de toewijzing van een nummer aan een automatische assistent ongedaan wilt maken.
    1. Klik op Automatische assistenten.
    2. Selecteer de automatische assistent.
    3. Klik op Meer and then Toewijzing ongedaan maken and then Toewijzing ongedaan maken.
  5.  Doe het volgende als u de toewijzing van een nummer aan een belgroep ongedaan wilt maken.
    1. Klik op Belgroepen.
    2. Selecteer de belgroep.
    3. Klik op Meer and then Toewijzing ongedaan maken and then Toewijzing ongedaan maken.