Rapporter om kryptering och dekryptering på klientsidan

Utgåvor som stöds för den här funktionen: Enterprise Plus, Education Standard och Education Plus,  Jämför utgåvor

Med kryptering på klientsidan (CSE) för Google Drive och Dokument kan du använda dina egna krypteringsnycklar för att kryptera organisationens filer, utöver standardkrypteringen som Google Workspace tillhandahåller. Två CSE-rapporter för Drive och Dokument finns tillgängliga:

• Rapporten Kryptering på klientsidan visar hur många filer på domänen som har krypterats med CSE för ett visst datumintervall.
  • Rapporten Dekryptering på klientsidan visar hur många CSE-filer på domänen som har laddats ned och dekrypterats för ett visst datumintervall.

Mer information om CSE finns i Om kryptering på klientsidan.

Obs! I säkerhetsöversikten finns även en sammanfattning av CSE-data. Mer information finns i Säkerhetsöversikt.

Visa rapporten över kryptering eller dekryptering på klientsidan

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt avSäkerhetföljt avSäkerhetscenterföljt avÖversikt.
  3. I det nedre högra hörnet av diagrammet Kryptering på klientsidan eller Dekryptering på klientsidan klickar du på Visa rapport

Diagram över kryptering eller dekryptering på klientsidan

Beroende på rapporten visar detta diagram antalet filer per filtyp på Drive som har krypterats med CSE över tid eller antalet CSE-filer som har laddats ned och dekrypterats över tid.

Du kan anpassa diagrammet så att det visar information om specifika filtyper:

Filter Beskrivning
  • Dokument (dokument)
  • Kalkylark (kalkylark)
  • Presentationer (presentationer)
  • Annat (Microsoft Office-filer, PDF-filer med mera)
 Om du vill visa data för specifika filtyper markerar eller avmarkerar du rutorna.
Domän Välj domänen för din rapport om du har flera domäner.
Datumintervall

Visa data från i dag, i går, den här veckan, förra veckan, den här månaden, förra månaden eller dagar sedan (upp till 180 dagar) eller ange ett startdatum och slutdatum. Klicka på Verkställ.

Om du vill skapa ett kalkylark med diagrammets data klickar du på Exportera arbetsblad. Ett kalkylark med data i diagrammet sparas i mappen Min enhet.

Krypterad eller dekrypterad tabell

Beroende på rapporten kan du visa en lista över filer som har krypterats med CSE, eller CSE-filer som har laddats ned och dekrypterats, filtrerade efter datum och filtyp:

1. Klicka på Välj filter .
  2. Välj ett datum då filerna krypterades, eller laddades ned och dekrypterades, genom att klicka på Datum och sedan välja datumet. Klicka på Verkställ.
  3. Om du vill välja specifika filtyper klickar du på Kategori och markerar eller avmarkerar rutorna för filtyper. Klicka på Verkställ.
  4. Tabellen visar alla krypterade filer som matchar det valda filtret:
Dokument-id Filens systemgenererade identifierare. Detta id är användbart om du behöver felsöka CSE med krypteringsleverantören.
Titel Filnamnet. Filens tillägg visas om det inte är ett format i Google Dokumentredigerare, det vill säga i kategorin Övrigt.
Ägare

E-postadressen till användaren som äger filen.

Om du vill ladda ned ett kalkylark med tabelldata klickar du på Exportera tabell .