Styra samtalsinspelningar i Voice

Om du aktiverar inspelning av samtal i Voice måste du följa lokala och nationella regler för samtalsinspelning. Inspelning av samtal på begäran är aktiverat som standard.

Som administratör för organisationen kan du få samtal inspelade automatiskt i Google Voice. Du kan även låta användarna bestämma när de ska spela in ett samtal. När inspelningen startar får alla i samtalet ett meddelande om att de spelas in. Inspelade samtal kan användas för policyhantering, kvalitetskontroll eller företagsanalys. Du har åtkomst till samtalsinspelningarna i Google Arkiv.

Aktivera och styra automatisk inspelning

Prenumerationer som stöds för den här funktionen: Voice Premier. Jämför din prenumeration

Automatisk inspelning spelar in ett samtal automatiskt när det börjar. Funktionen är inaktiverad som standard. Om funktionen är aktiverad ser användarna en avisering om automatisk inspelning nästa gång de använder Voice.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Från administratörskonsolen öppnar du menyn följt av Apparföljt avGoogle Workspaceföljt avGoogle Voice.
  3. Klicka på Inställningarföljt avPolicyer.
  4. Om du vill att inställningen ska gälla alla väljer du organisationsenheten på den högsta nivån. Välj annars en underordnad organisationsenhet.
  5. Peka på Automatisk samtalsinspelning och klicka på Redigera .
  6. Välj ett alternativ för Styr vilka samtal som spelas in automatiskt:
    • Av – inaktiverar automatisk inspelning.
    • Endast inkommande samtal – spelar in alla inkommande samtal.
    • Endast utgående samtal – spelar in alla utgående samtal.
    • Alla samtal – spelar in alla samtal.
  7. Om du aktiverar inspelning ska du göra följande för meddelanden om inspelning av samtal:
    • Ange ett meddelande för inkommande och utgående samtal. Meddelandet spelas upp när samtalet har kopplats.
    • Klicka på Mer bredvid meddelandet om du vill använda ett uppladdat ljudmeddelande eller text till tal eller radera meddelandet.
    • Om du har flera meddelanden kan du ändra ordningen för dem genom att klicka på Mer följt avFlytta upp eller Flytta ned.
    • Klicka på Lägg till ytterligare ett meddelande om du vill lägga till meddelanden på andra språk.
    • Radera ett meddelande genom att klicka på Mer följt avRadera.
  8. Klicka på Spara. Om du har konfigurerat en underordnad organisationsenhet kan du eventuellt ärva eller åsidosätta inställningarna för en överordnad organisationsenhet.

Aktivera och styra inspelning på begäran

Prenumerationer som stöds för den här funktionen: Voice Standard och Voice Premier. Jämför din prenumeration

Vid inspelning på begäran spelas ett samtal in när en användare aktiverar inspelningsfunktionen. Om du aktiverar funktionen blir den tillgänglig om ett samtal inte redan spelas in med automatisk inspelning. Den här funktionen är aktiverad som standard.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Från administratörskonsolen öppnar du menyn följt av Apparföljt avGoogle Workspaceföljt avGoogle Voice.
  3. Klicka på Inställningarföljt avPolicyer.
  4. Om du vill att inställningen ska gälla alla väljer du organisationsenheten på den högsta nivån. Välj annars en underordnad organisationsenhet.
  5. Peka på Inspelning av samtal på begäran och klicka på Redigera .
  6. Välj Av eller . Om du aktiverar inspelning på begäran är funktionen tillgänglig om ett samtal inte redan spelas in via automatisk inspelning.
  7. Om du aktiverar inspelning ska du göra följande för meddelanden om inspelning av samtal:
    • Ange ett meddelande för inkommande och utgående samtal. Meddelandet spelas upp när samtalet har kopplats.
    • Klicka på Mer bredvid meddelandet om du vill använda ett uppladdat ljudmeddelande eller text till tal eller radera meddelandet.
    • Om du har flera meddelanden kan du ändra ordningen för dem genom att klicka på Mer följt avFlytta upp eller Flytta ned.
    • Klicka på Lägg till ytterligare ett meddelande om du vill lägga till meddelanden på andra språk.
    • Radera ett meddelande genom att klicka på Mer följt avRadera.
  8. Klicka på Spara. Om du har konfigurerat en underordnad organisationsenhet kan du eventuellt ärva eller åsidosätta inställningarna för en överordnad organisationsenhet.

Få åtkomst till inspelning av samtal

• I samtalsgranskningsloggarna framgår det om ett samtal har spelats in automatiskt eller på begäran samt om varningsmeddelandet spelades upp. En ny loggpost skapas om inspelningen misslyckas
  • Som administratör kan du få åtkomst till inspelningar genom att exportera samtalsloggar från Google Arkiv. Mer information finns i Komma igång med Arkiv-sökning och export.
  • Du kan styra hur länge inspelningarna lagras. Mer information finns i Lagra Google Voice-data med Arkiv.
  • Användarna kan ladda ned inspelningar och spela upp dem i sin samtalshistorik. Mer information finns i Söka i Voice-historiken.

Relaterade ämnen