Opgenomen gesprekken in Voice beheren

Als u de mogelijkheid gesprekken op te nemen aanzet in Voice, moet u voldoen aan de vereisten voor gesprekken opnemen van de regio waarin u zich bevindt. Standaard staat on demand gesprekken opnemen aan.

Als beheerder van uw organisatie kunt u instellen dat gesprekken automatisch worden opgenomen in Google Voice. U kunt ook instellen dat gebruikers kunnen bepalen wanneer ze een gesprek willen opnemen. Als een opname start, krijgt iedereen in het gesprek de melding dat het gesprek wordt opgenomen. U kunt opgenomen gesprekken gebruiken voor beleidsbeheer, kwaliteitscontrole of bedrijfsanalyses. U heeft toegang tot gespreksopnamen in Google Vault.

Automatisch opnemen aanzetten en beheren

Deze functie wordt ondersteund in dit abonnement: Voice Premier. Abonnementen vergelijken

Als u instelt dat gesprekken automatisch worden opgenomen, begint de opname zodra het gesprek begint. Deze functie staat standaard uit. Als u de functie aanzet, zien gebruikers de volgende keer dat ze Voice gebruiken de melding dat het gesprek wordt opgenomen.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Appsand thenGoogle Workspaceand thenGoogle Voice.
  3. Klik op Instellingenen danBeleid.
  4. Laat de organisatie-eenheid op het hoogste niveau geselecteerd als u wilt dat de instelling voor iedereen geldt. Selecteer anders een onderliggende organisatie-eenheid.
  5. Plaats de muisaanwijzer op Automatisch gesprekken opnemen en klik op Bewerken .
  6. Kies een optie bij Bepalen welke gesprekken automatisch worden opgenomen:
    • Uit: Automatisch opnemen staat uit.
    • Alleen inkomende gesprekken : Alle inkomende gesprekken worden opgenomen.
    • Alleen uitgaande gesprekken : Alle uitgaande gesprekken worden opgenomen.
    • Alle gesprekken: Alle gesprekken worden opgenomen.
  7. Als u opnemen aanzet, doet u het volgende bij Mededelingen over gesprekken opnemen:
    • Geef een bericht op voor inkomende en uitgaande gesprekken. Dit bericht wordt afgespeeld als er verbinding wordt gemaakt.
    • Klik naast de mededeling op Meer om een geüpload audiobericht of tekst-naar-spraak-bericht te gebruiken of om de mededeling te verwijderen.
    • Als u meerdere berichten heeft, kunt u de positie ervan wijzigen door op Meer en danOmhoog verplaatsen of Omlaag verplaatsen te klikken.
    • Klik op Nog een mededeling toevoegen om mededelingen voor andere talen toe te voegen.
    • Als u een mededeling wilt verwijderen, klikt u op Meer en danVerwijderen.
  8. Klik op Opslaan. Als je een onderliggende organisatie-eenheid hebt geconfigureerd, kun je mogelijk de instellingen van de bovenliggende organisatie-eenheid Overnemen of Overschrijven.

On demand opnemen aanzetten en beheren

Deze functie wordt ondersteund in deze abonnementen: Voice Standard en Voice Premier. Abonnementen vergelijken

Met on demand opnemen wordt een gesprek opgenomen als een gebruiker de opnamefunctie aanzet. Als u deze functie aanzet, is deze beschikbaar als een gesprek nog niet wordt opgenomen via automatisch opnemen. Deze functie staat standaard aan.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Appsand thenGoogle Workspaceand thenGoogle Voice.
  3. Klik op Instellingenen danBeleid.
  4. Laat de organisatie-eenheid op het hoogste niveau geselecteerd als u wilt dat de instelling voor iedereen geldt. Selecteer anders een onderliggende organisatie-eenheid.
  5. Plaats de muisaanwijzer op On demand gesprekken opnemen en klik op Bewerken .
  6. Kies Uit of Aan. Als u on demand opnemen aanzet, is deze functie beschikbaar als een gesprek nog niet wordt opgenomen via automatisch opnemen.
  7. Als u opnemen aanzet, doet u het volgende bij Mededelingen over gesprekken opnemen:
    • Geef een bericht op voor inkomende en uitgaande gesprekken. Dit bericht wordt afgespeeld als er verbinding wordt gemaakt.
    • Klik naast de mededeling op Meer om een geüpload audiobericht of tekst-naar-spraak-bericht te gebruiken of om de mededeling te verwijderen.
    • Als u meerdere berichten heeft, kunt u de positie ervan wijzigen door op Meer en danOmhoog verplaatsen of Omlaag verplaatsen te klikken.
    • Klik op Nog een mededeling toevoegen om mededelingen voor andere talen toe te voegen.
    • Als u een mededeling wilt verwijderen, klikt u op Meer en danVerwijderen.
  8. Klik op Opslaan. Als je een onderliggende organisatie-eenheid hebt geconfigureerd, kun je mogelijk de instellingen van de bovenliggende organisatie-eenheid Overnemen of Overschrijven.

Opnamen van gesprekken openen

• In de controlelogboeken staat of een gesprek automatisch of on demand is opgenomen en of de waarschuwingsmededeling is afgespeeld. Er wordt een nieuw item in het controlelogboek gemaakt als een opname mislukt.
  • Als beheerder heeft u toegang tot opnamen door gesprekslogboeken te exporteren uit Google Vault. Zie Aan de slag met zoeken en exporteren in Vault voor meer informatie.
  • U kunt bepalen hoelang opnamen bewaard blijven. Zie Google Voice-gegevens bewaren met Vault voor meer informatie.
  • Uw gebruikers kunnen opnamen downloaden en afspelen in de gespreksgeschiedenis. Zie Zoeken in de Voice-geschiedenis voor meer informatie.