Integrera kontrollsystem från tredje part

I stora och anpassade rum med ytterligare audiovisuell utrustning är det möjligt att använda kontrollsystem från tredje part med Google Meet-maskinvara. När den är integrerad kan du använda pekskärmen för Meet-maskinvara för att styra rumsfunktioner som lampor, mikrofoner och högtalare.

Konfigurera kontrollen från tredje part

Innan du börjar konfigurerar du den externa kontrollen för att hantera mötesrumsresurserna.

• Be organisationens IT-avdelning, nätverksadministratör eller AV-integrering om handkontrollens API och webbadresser för användargränssnittet.
    • Du kan ange en webbadress eller en IP-adress.
    • Mer information finns i dokumentationen för kontrollen.
  • Konfigurera kontrollen från tredje part i tillverkarens dokumentation.
    Exempel:

Du hittar mer information i produktdokumentationen för kontrollen.

Obs! Privata och interna certifikatutfärdare stöds för närvarande inte.

Lägga till kontrollen i Meet-maskinvaran

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna menyn följt av Enheterföljt avGoogle Meet-maskinvaraföljt avEnheter.
  3. Klicka på ett enhetsnamn för att öppna informationssidan.
  4. Klicka på Kontrollsystem från tredje part under Enhetsinställningar.
  5. Bläddra ned till kontrollsystemet från tredje part och ange följande:
    • API-webbadress – ange webbadressen för kontrollen från tredje part.
    • Webbadress för webbgränssnitt – ange webbadressen för kontrollen från tredje part.
  6. Klicka på Spara.
  7. Vänta tills Meet-maskinvaruenheten tillämpar ändringarna.

• Högst upp på pekskärmen visas ikonen för rumskontroll . Detta innebär att webbgränssnittets webbadress är ifylld.
    • (Valfritt) Om du vill tillämpa ändringarna direkt klickar du på Starta om enhet.
  8. Verifiera integreringen genom att trycka på Rumskontroll och sedan på de funktioner som har konfigurerats i det externa systemet.

Google, Google Workspace och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.